Sestavy nad 30.000Kč

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Crusty88
Nováček
Nováček

Re: Sestavy nad 30.000Kč

Příspěvek od Crusty88 »

Jsem se dočetl, že ten chladič na procesor NH-D14 není na ten socket 1155. Jak to tedy je? Každopádně díky fakt fajn rady.
Crusty88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crusty88 »

Tak jsem to dal nějak dohromady v návaznosti na Vaše rady a představoval bych si tedy takhle. :D
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... TD01116S01
+základní deska
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

PS: Tušim, že vám i tahle deska bude vadit :D :D
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Ten chladic nevadi, ale podle tvych poslednich dvou prispevku vidim, ze NH-D14 neni pro tebe, kup si nakej levnejsi chladic, ten tobe stacit bude a ne high-end.
Crusty88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crusty88 »

Neříkám že se nějakej expert ale vždyyky je lepší nějaký výkonnější? A z jakého důvodu soudíš, že není pro mě?
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Pasovať bude (majú totožne montážne diery 1156/1155). Ak nebudeš extra taktovať tak fakt tá D14 je zbytočná, v pohode by stačil aj NH-U12P SE2.

K tej zostave:
- Adata radšej nie a zober overené Kingstony
- ak na tom HDD budú len data tak stačí 5400ot. napr. WD Green EARS....je zbytočnosť si priplácať za sata 6Gb/s kedže bežné HDD to nevyužijú a aj tak budeš mať OS na SSD.
- doska je ok, ale zbytočne drahá...
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Crusty88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crusty88 »

No tak třebas se právě dostanu i k taktování doted jsem měl jenom notebooky . Nějaká další alternativa te desky a disk tedy sata II, janý. Díky
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

tady máš sestavu...
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5S010UF701
No tak třebas se právě dostanu i k taktování
neboj tady s tím se dostaneš odhadem na 4,5 GHz a více
a jinak zdroj již máš???
Crusty88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crusty88 »

No zdroj no tam si tak nevim uplne rady kolikátku.
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Já bych to nepřeháněl .. :) mrsknul bych tam tenhle a hotovo - 14cm ventilátor (rezerva do budoucna):
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0AA0BR14R4

Jinak HD6950 nechceš????
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Kazdopadne super cena, posledni dobou se me zda, ze zdroje leti dolu.
Crusty88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crusty88 »

No k tý grafice základní rozdíl o radeonky jsem se nikdy nezajímal takže nějaké klady a zápory?
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Ja si myslim, ze vyhazovat penize za neco, co poradne nevyuzijes je zbytecne, jestli chces mit vykon, tak ti staci i Thermaltake Frio, kterej je o kapku mene vykonej, ale za uplne jinou cenu.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

No rozdiel je iba cca 200kč čo nie je až tak strašné, pritom montáž, support, kvalita ventil. je na inej úrovni ako je TT.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Na czc stoji 1 141 Kč, myslim, ze noctua tolik nestoji ani kdyz pridas 300Kc. Nevim proc je kazdej posedlej tim "super" montovanim, co prinasi noctua nebo znackou vubec, prijde me precenena. Ja si myslim, ze by crustymu klidne stacil gelid tranquillo, ale kdyz chce temer spicku, tak at si ji koupi.

(Rozdil ve vykonu mezi NH-D14 a Friem je malej, Noctua vyhrava o stupen (mozna stupen a chlup), ale kdyz toho pomeru zaradis cenu, tak TT Frio je jasnej vytez, ale to by clovek nesmel byt posedlej znackou a super montazi...)

Prosimte shelby, najdi mi obchod, kde noctua stoji tolik, co pises.
Crusty88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crusty88 »

Pánové, pokud se podíváte o něco dopředu, zjistíte, že jsem chtěl za ten počítač dát 45 klacků. A díky Vašim radám(za které jsem opravdu vděčný protože jsem uplně mimo přehled)jsem se dostal na necelých 30. Takže mě nějaká pětistovka nevytrhne. Prosím o radu ohledně té grafiky, jelikož nemám moc času, vzhledem ke své praci, sledovat vývoj. Chtěl bych si na tom pc aspon rok a půl zahrát vše v nějakém přijatelném vzhledu :D ( jsem optimista takže rok) Ted jsem na tom takto:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... R4010UTD01
Bojuji teda s tou deskou :D :D

Ještě nějaká změna?
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Tomme píše:Nevim proc je kazdej posedlej tim "super" montovanim, co prinasi noctua nebo znackou vubec, prijde me precenena....
Podle tvé řeči jsi nikdy neměl Noctuu co? :wink: takhle totiž většinou mluví lidé, kteří ji nikdy neměli a nebo nemají pořádné porovnání s jinými chladiči (teploty, hluk, montáž atd..)
Tomme píše:Rozdil ve vykonu mezi NH-D14 a Friem je malej, Noctua vyhrava o stupen (mozna stupen a chlup), ale kdyz toho pomeru zaradis cenu, tak TT Frio je jasnej vytez....
jj, rozdíl je 1°C, ale zapoměl jsi dodat, že Noctua tu teplotu má při 1260 ot./min, kdežto TT Frio k tomu potřebuje cca. 2220-2460 ot./min.. A to rozhodně nebude moc tiché... :wink:
Naposledy upravil(a) Michael24 dne stř 30. bře 2011, 14:59, celkem upraveno 1 x.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Jak píše michael - třebaže zdá noctua drahá,tak má velmi kvalitní ventilátory (jedny z nejlepších na trhu), které u jiných chladičů nejsou. Tudíž pokud se mají ještě dokupovat ventilátory a měnit ty stávající, tak se rozhodně nedá mluvit o úspoře (kvalitní ventilátory tak 200kč+/ks).
Ano, někdo si dá i k pasivu od noctui ultrakaze, ale zdaleka ne všichni :)
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

No na czc NH-U12P SE2 stojí 1380,-...samozrejme TT Frio nie je zlý, ale tá zostava bude tichá takže preto Noctua.
Výkon NH-D14 sa prejaví až pri vyššom OC (pri vyššom napätí)...
+ ako napísal Michael24
Tiež si zober u U12P SE2, že tam máš 2xP12= 828kč čiže pasív stojí iba 552kč a k tomu máš ešte kvalitnú pastu (ceny z czc).
Tomme
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomme »

Davat na Noctuu ultrakaze je hloupost, protoze ten vzduch tim proleti, existuje lepsi chladic, kterej je lepsi nez NH-D14, kterej je kapku mene vyhodnej. Mit naklopeny a ne uplne rovny platky v chladici je podle me prinos (spekulace), u tech rychlejsich vetracku se to podle me pozna jeste vice. Ale investovat do TR Arrow je zbytecne, protoze neni moc vyhodnej. Uvidime az si koupim ultrakaze3000.
kavkoun78
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kavkoun78 »

Desku bych "zahodil", MSI ne, jsou sice levné, ale raději tu původní, která je opravdu ve všech směrech odolná.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“