Zdravím všechny.
Chtěl bych vás požádat o radu. Před měsícem jsem si koupil externí WD My Book Essential 2TB (uvnitř WD20EARS). Při zapojování napájecího kabelu do disku mi to hodilo uvnitř disku jiskru a disk se už neroztočil.
Doufal jsem, že odešela jen elektronika v rámečku a tak jsem disk opatrně vyndal z plastového obalu (tak abych ho nepoškodil) a zapojil disk do redukce a připojil do PC. Disk se točí, je normálně rozpoznán ve Windows, všechny SMART údaje jsou v pořádku, ale DATA NIKDE. Žádný oddíl na disku, nic. Zkoušel jsem nalézt data na disku pomocí výborného a několikrát mnou ověřeného EASUS Data recovery, ale nenašel žádná data co jsem na disku měl - nalezne pouze několik souborů o stejné velikosti a s příponou .png, .flv. Disk je ze spodu (na elektronice) trochu očouzený od té jiskry. Nejde mi do hlavy, že by ten elek. výboj mohl "přemazat" data na disku, ale disk samotný nepoškodit.
Tohle je asi takové poslední zoufalé volání o pomoc.Měli byste nějaký zázračný tip, nebo zlepšovák? Předem díky a mějte pochopení. Já vím, že se má zálohovat, ale proto jsem si koupil tenhle disk.
Předem díky za všechny odpovědi.
Honza
WD My Book Essential 2TB -> jiskra -> ztracená data
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- gage
- Nováček

-
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: WD My Book Essential 2TB -> jiskra -> ztracená data
no tak pokud si zalohoval na tento disk,tak mas nekde original souhoru,ne? tak vyraklamuj HDD,dostenes novej a znovu zalohuj.
Kde je problem?
Kde je problem?
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- gage
- Nováček

-
Dost dat tam samozřejmě bylo jen jako záloha, takže originály se dají nějakým způsobem dohledat. Ale měl jsem tam i nějaká čistě originální data. Nejvíc mi vadí, že už si člověk z hlavy nevzpomene co všechno na disku bylo.
Říkal jsem si, jestli by mi tady někdo neporadil osvědčený program na obnovu dat, nebo nepodal nějakou informaci, ohledně této události - např. člověk s podobnými zkušenostmi.
Po prvním spuštění po havárii disku mi Windows 7 ve správci disku nabízel dvě možnosti: (nevím již přesně název)
1. Převést na dynamický disk
2. Disk se strukturou...????
zvolil jsem první možnost - disk dostal písmenko. Od té doby jsem samozřejmě na disk nic nezapisoval a jen zkoušel obnovit data pomocí různých programů. Bez úspěchu.
Říkal jsem si, jestli by mi tady někdo neporadil osvědčený program na obnovu dat, nebo nepodal nějakou informaci, ohledně této události - např. člověk s podobnými zkušenostmi.
Po prvním spuštění po havárii disku mi Windows 7 ve správci disku nabízel dvě možnosti: (nevím již přesně název)
1. Převést na dynamický disk
2. Disk se strukturou...????
zvolil jsem první možnost - disk dostal písmenko. Od té doby jsem samozřejmě na disk nic nezapisoval a jen zkoušel obnovit data pomocí různých programů. Bez úspěchu.
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nejrychlejší cesta do ...ehm "nenavratna" !gage píše: 1. Převést na dynamický disk
S dynamickym diskem si zadny bezny recovery tool neporadi, navic jsi prepsal i to malo co tam bylo, takze se s tim nejspis muzes rozloucit.