Mám problém s grafickou kartou ve svém ntb ASUS M50SV-výměnná grafika ve slotu MXM Nvidia 9500M GS 512 VRAM. Jde o to, že tato originální grafika od výrobce mi přestala zobrazovat (už při testu POST jsou na LCD "rozházené" znaky, symboly atd.). Ntb ale i přes toto jede dál do systému. Mohu samozřejmě si nechat v servisu namontovat stejnou za poměrnou částku. Ale mohu také, téměř za podobnou částku, mít výkonnější grafiku Nvidia 9700 GT 512 DD3. Tuto mám z jiného ntb zapůjčenou ale můj ntb se s ní nerozjede. Přesněji, rozjede ale obraz je černý. Je to problém biosu na desce ntb ?
Prosím o radu, zda se s tímto problémem nové karty dá něco udělat, aby zobrazovala, popřípadě co. Když už mám kupovat nějakou novou grafiku, tak bych samozřejmě rád tu výkonnější s podobnou cenou jako bych pořídil originální.
Děkuji za rady a informace.
Notebook nekomunikuje s novou grafickou kartou=pomoc
Moderátor: Don
- ToMFX
- Nováček
-
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Notebook nekomunikuje s novou grafickou kartou=pomoc
s nejvetsi pravdepodobnosti je problem v kompatibilite BIOS-u na zakladni desce s BIOS-em na graficke karte. jedinou moznosti je zkusit na netu zapatrat po modifikovanem BIOS-u (pro grafiku ofc). osobne ale dost pochybuju, ze se ti postesti. samozrejme existuje i jina moznost a to modifikovat si BIOS sam. to ale asi neni tvuj pripad (no offense), protoze kdyby si byl machr na modifikace BIOS-u, asi by tenhle thread nikdy nevzniknul. navic flashovani BIOS-u na MXM grafikach neni zrovna jednoduchy, vetsinou nezbyde nic jinyho nez BIOS IC odletovat a flashnout v externim programatoru.
v modelu M50 by mozna mohla bezet ATI Mobility Radeon HD3650. vykonostne je na tom mozna trochu lepe nez 9500M GS a hlavne netrpi defekty GPU. jestli se totiz nemylim, 9500M GS neni nic jineho, nez prevlecena 8600M GT, coz znamena GPU G84 (popr.G86). no a jak vsichni dobre vime, tyhle GPU jsou defektni jiz z vyroby.
existuje jeste dalsi moznost reseni tvy situace a to je reflow soucasne nefunkcni 9500M GS. oprava je to docasna, zivotnost by se mohla pohybovat nekde kolem 3 - 9 mesicu.
//EDIT - z jakyho notebooku ta 9700M GT pochazi?
v modelu M50 by mozna mohla bezet ATI Mobility Radeon HD3650. vykonostne je na tom mozna trochu lepe nez 9500M GS a hlavne netrpi defekty GPU. jestli se totiz nemylim, 9500M GS neni nic jineho, nez prevlecena 8600M GT, coz znamena GPU G84 (popr.G86). no a jak vsichni dobre vime, tyhle GPU jsou defektni jiz z vyroby.
existuje jeste dalsi moznost reseni tvy situace a to je reflow soucasne nefunkcni 9500M GS. oprava je to docasna, zivotnost by se mohla pohybovat nekde kolem 3 - 9 mesicu.
//EDIT - z jakyho notebooku ta 9700M GT pochazi?
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- ToMFX
- Nováček
-
Ta grafika je vytažená z ACERu tuším. Díky za info. Pochopil jsem, že situace s rozchozením 9700 GT v tomto ntb je dosti obtížná. Mám tedy dvě možnosti co s tím: nechat si někde odletovat bios na této grafice a nechat ho flashnout nebo se pokusit sehnat na netu modifikaci biosu (pro grafiku ofc).
Co tedy přesně bych měl hledat? Bios soubor? Nebo nějak speciálně pojmenovaný (označený) bios pro tuto modifikaci? Popřípadě jak se modifikace dále provádí ?
Co tedy přesně bych měl hledat? Bios soubor? Nebo nějak speciálně pojmenovaný (označený) bios pro tuto modifikaci? Popřípadě jak se modifikace dále provádí ?
- ToMFX
- Nováček
-
EDIT:
nedal by se nějak, pro tuto grafiku, upravit nebo přizpůsobit bios na desce ntb.?
nedal by se nějak, pro tuto grafiku, upravit nebo přizpůsobit bios na desce ntb.?
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
otazka nezni, zda by se BIOS nedal modifikovat, otazka zni, kdo to dokaze
v tvoji situaci doporucuju nelaborovat a jit cestou vymeny grafiky za stejny typ popr.opravy puvodni.
v tvoji situaci doporucuju nelaborovat a jit cestou vymeny grafiky za stejny typ popr.opravy puvodni.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
- ToMFX
- Nováček
-
A jak je to tedy s tou modifikací biosu (pro grafiku ofc) ?