Instalace XP/Modrá Obrazovka

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
skenerz

Instalace XP/Modrá Obrazovka

Příspěvek od skenerz »

Mám netbook amilo mini. Přestali mi fungovat xp, rozhodl jsem se je přeinstalovat, stahnul jsem si wintoflash a xp home, vše jsem na bootoval na sd a nainstaloval do mini notebooku, potom jsem ho restartoval, a naběhla mi taková ta konfigurační obrazovka windows, a najednou to napsalo, Je požadován soubor asms z disku DISC CD (ale já nemám cd mechaniku) sd už jsem neměl protože jsem ho vrátil kamarádovy, tak jsem si vzal usb flešku zase stahl win2flash a nabootoval tam zase Xp home ale z cd a né stáhlé (tamty byly x86 a tyhle jsou originál k ntb) a dal jsem reinstalovat znovu ale vždy mi začaly nabíhat soubory a pak modrá obrazovka s chybou že byly zjisteny potize a system windows byl ukoncen (pri instalaci) . Hrabal jsem se v biosu dával deafulní nastavení, proste vše jsem skoušel a nic, takže se ptám jak to rozject, nebo jak naformátovat harddisk když nemám žádné os.
skenerz

Re: Instalace XP/Modrá Obrazovka

Příspěvek od skenerz »

Prosím help, spěchá !
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Zkuste si v BIOSu nastavit misto AHCI - IDE, protože to vypadá, že Vámi dodaná instalačka Windows neobsahuje SP3 nebo na ní není ovladač pro daný Pevný disk.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zkus projet hdd utilitou od vyrobce, pro jistotu jeste memtest.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
piter
Nováček
Nováček

Příspěvek od piter »

Zdravím,
mám úplně ten samý problem. USB klíčenku jsem vytvářel přes program PeToUSB, ale to by mělo být jedno, flashku jsem vytvořil bez problémů. Problem mi nastává, když se mi začnou načítat instalační soubory - vyskočí mi výše zmíněná modrá obrazovka. Někde jsem četl, že by to mohlo být špatnou verzí win (bez SP2), přitom to s SP2 je, ale je to OEM verze, tak nevím. Zkoušel jsem i nastavit místo AHCI - IDE a taky nic. Nevěděl by někdo jak dál?
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“