PROJEKTORY
Moderátor: maXXmilian
- shugoss
- Nováček

-
Re: PROJEKTORY
Mam problem s projektorem Digital Galaxy DG-818 s TV a najednou prestal projektor prehravat deni v TV a nechce najit ani zdroj z videa. Lampa normalne sviti ale zobrazuje jenom nastaveni projektoru - napr. zvuk, kanaly, predvolby zdroje,atd - ne dalsi obrazy. Zvuk normalne funguje. V cem by mohl byt problem? Je vadna lampa? Nebo by mohl byt nejaky spatny kontakt?? Nepouzival se moc casto. Uz nekdy driv se stalo, ze to nechtelo jet, stacilo pohnout lampou a bylo to zase v pohode, ted uz to zase delsi dobu nejelo ale zadna operace s lampou nepomohla.... Dokaze nekdo poradit? Dekuji
- vincik
- Začátečník

-
tak muj eh 3200 uz ma nasviceno temer 100 hodin a je cas ho zde vychvalit. opravdu jako v kine. na eco mod je velmi tichy a jedina vec ktere sem se bal.. podani cerne je pro me dostacujici. zadny problem v tom nevidim. co se tyce podminek promitani, tak i kdyz se o lcd rika ze nemusi byt uplna tma tak ja bych si film jinak nez v totalni tme nepustil. kazda trocha svetla je znat.
chtel bych se stratose zeptat na dve veci: 1. nekam sem zalozil manual a tak sem zapomnel jak casto se ma projektor cistit. 2. na obrazu mam malou svetle zlutou skvrnu ktera tam od pocatku nebyla. platnem to neni a jde to videt jen kdyz projektor sviti slabe. jakmile se rozjede film tak uz to neregistruju. zkoumal sem cocku a zadnou skvrnu sem nenasel
chtel bych se stratose zeptat na dve veci: 1. nekam sem zalozil manual a tak sem zapomnel jak casto se ma projektor cistit. 2. na obrazu mam malou svetle zlutou skvrnu ktera tam od pocatku nebyla. platnem to neni a jde to videt jen kdyz projektor sviti slabe. jakmile se rozjede film tak uz to neregistruju. zkoumal sem cocku a zadnou skvrnu sem nenasel
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
1) projektor cistim kadze 2 mesice, zalezi na provozu a jak se mi tu prasi
. Proste lepsi to cistit casteji nez mene a pak litovat.
2)co se tyce skrvny nevim ja mam tedka problem s tim ze projektoru trva tak 20 minut provozu nez se zaostri (kdyz ho zaostrim hned ze zacatku po 20 minutach je rozostrenej zrejme je nekde neco volnejsi a tepelnou roztaznosti se to hybe, zatim to neresim(mam dojem ze mi to zaclo delat co sem omylem zavadil o cocku pri navlikani mikiny
, a obcas mi piska lozisko u nektereho z vetracku (kdyz zmenim rezim na vysoky jas a otacky se zvednou prestane to).
tj az me to bude otravovat opravdu hodne hodim ho na reklamaci 3 leta zaruka to jisti.
Jinak mam dobrou zpravu behem tydne mi pride na recenzi novej BENQ 1200+ (1080p DLP)
takze se muzete do mesice tesit na recenzi na DDworldu
. Nektere postrehy napisu vsak uz sem tak to tu sledujte 
2)co se tyce skrvny nevim ja mam tedka problem s tim ze projektoru trva tak 20 minut provozu nez se zaostri (kdyz ho zaostrim hned ze zacatku po 20 minutach je rozostrenej zrejme je nekde neco volnejsi a tepelnou roztaznosti se to hybe, zatim to neresim(mam dojem ze mi to zaclo delat co sem omylem zavadil o cocku pri navlikani mikiny
tj az me to bude otravovat opravdu hodne hodim ho na reklamaci 3 leta zaruka to jisti.
Jinak mam dobrou zpravu behem tydne mi pride na recenzi novej BENQ 1200+ (1080p DLP)
takze se muzete do mesice tesit na recenzi na DDworldu
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak recenzi na BenQ W1200 mam temer hotovou brzy se muzete tesit (davam tomu tak 1-2 tydny nez bude uverejnena na webu) Jinak mohu prozradit ze konkurence ve stejne cene je lepsi 
- Mckenzie
- Nováček

-
Zas takový šmejd to asi nebude, na projector review má obdobné plusy jako epsony. Ikdyž asi RBE bude dost často viditelný.
PC: Athlon II x4 2,6@3,5Ghz, 8GB 1600Mhz, HD6870 Vapor-X, X-fi Titanium, Samsung 2232Bw
PJ: Mitsubishi HC3800 - DLP, 1920x1080, 1300lm, 4000:1
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no v necem je dobrej a v necem naprosto nepouzitelnej
vsak uvidis sam v recenzi 
- dumar
- Začátečník

Ahoj Stratosi
Potreboval bych doporucit nejake kvalitni platno k projektoru- Epson EH-TW5500
Mas nejaky tip? Budu se koukat z asi 3,5m a asi bude nutne si priplatit za elektricke,protoze roletovky se udajne zacnou po case vlnit,cimz dochazi k degradaci kvality. diky za tip
Mas nejaky tip? Budu se koukat z asi 3,5m a asi bude nutne si priplatit za elektricke,protoze roletovky se udajne zacnou po case vlnit,cimz dochazi k degradaci kvality. diky za tip
AMD 9800X3D, Gigabyte X670E Aorus Master, MSI RTX 5080, G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Renegade NVMe 1TB, 2x Samsung 970 Pro 1TB- LG Oled42C2, Be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
- heebicka
- Nováček

-
kdyz tyhle levny DLPcka dojednoho trpi absenci lens shiftu a jen keystone korekci a u tech benq jeste dost velkym nativnim uhlem, ja napr. musel vsechny DLP vyhazet z vyberu domu protoze projektor nedostanu vys nez je cca horni 2/3 platna. v mych podminkach keystone korekce zhruba 15~20 stupnu dle vyrobce projektoru, coz je dost casto u max hranice (myslim tento benq 20 stupnu, a podle benq kalkulatoru bych bez keystonu mel byt 40cm nad platnem, to je doma nerealny) a to co to udela s obrazem je fakt prisernyMckenzie píše:Zas takový šmejd to asi nebude, na projector review má obdobné plusy jako epsony. Ikdyž asi RBE bude dost často viditelný.
me navic lens shift hezky povolil dat projektor mimo vertikalni stred platna (doma to pusobi esteticteji) bez zkresleni, absence vertikalniho keystonu je u tyhle tridy DLP myslim bezna.
netvrdim ze je to spatnej projektor, pro my potreby by mi full HD DLP tyhle kategorie stacil, ale v mym pripade je to totalni diskvalifikace kvuli montazi
- Mckenzie
- Nováček

-
Samozřejmě, že výběr projektoru je individuální záležitost. Před vánocema, když jsem si vybíral který si nadělím, byl velký favorit Epson... když pak přišly první kusy na sklad a viděl jsem co za obrovskou krávu to je(epson 390x450x145 vs mitsubishi 345x129x270)... to bych snad překous. Následně jsem navštívil kino Cinemacity na Flóře kde mají LCD projektory a nechutně viditelná mřížka mne odradila úplně. Na dlp si nestěžuju... ikdyž mě furt hlodá představa lepšího obrazu s epsonem
Jinak při poslední návštěvě IMAXu jsem si všiml, že přešli z filmového pásu konečně na digitální projekci. Nevíte jestli se budou projektory měnit i v Praze?
Jinak při poslední návštěvě IMAXu jsem si všiml, že přešli z filmového pásu konečně na digitální projekci. Nevíte jestli se budou projektory měnit i v Praze?
PC: Athlon II x4 2,6@3,5Ghz, 8GB 1600Mhz, HD6870 Vapor-X, X-fi Titanium, Samsung 2232Bw
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
viz SZdumar píše:Ahoj StratosiPotreboval bych doporucit nejake kvalitni platno k projektoru- Epson EH-TW5500
to ze je projektor velky beru jako plus, protoze diky tomu ma 3 nezavisle okruhy chlazeni viz moje recenze na ddworldu, a diky tomu je velmi tichy. Jinak hlavne ma EPSON vyborny lensift o cemz si BENQ muze nechat zdat ve stejny cene coz bylo pro me nejvetsi zklamani kdyz sem tedka recenzoval BENQ W1200.Mckenzie píše:Samozřejmě, že výběr projektoru je individuální záležitost. Před vánocema, když jsem si vybíral který si nadělím, byl velký favorit Epson... když pak přišly první kusy na sklad a viděl jsem co za obrovskou krávu to je(epson 390x450x145 vs mitsubishi 345x129x270)... to bych snad překous. Následně jsem navštívil kino Cinemacity na Flóře kde mají LCD projektory a nechutně viditelná mřížka mne odradila úplně. Na dlp si nestěžuju... ikdyž mě furt hlodá představa lepšího obrazu s epsonem![]()
Tedka mi prisel na test BENQ W600+ takze doufam ze dopadne lepe, prece jenom v teto nizsi cenove hladine uz nemuzem lenshift cekat tj se budu soustredit na jine funkce.
Jinak na Andelu maji Epsony TW5000 (mozna uz i TW5500) ale jenom v salonkach GOLD CLass
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dneska by teda mela vyjit recenze na BenQ W1200, behem dne sem dodam odkaz 
na W600+ jiz pracuji, ta vyjde nejspise pristi tyden...
dalsi projektor bude asi Epson TW-3200
na W600+ jiz pracuji, ta vyjde nejspise pristi tyden...
dalsi projektor bude asi Epson TW-3200
- p0l0us
- Nováček

-
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nj vyslo to vcera kolem 11 vecer a to uz sem to nevydrzel a sel spat 
- heebicka
- Nováček

-
super recenze, presne zachycuje i my dojmy ale musim byt hnidopich 
lens shift a digital keystone korekce neni totez, jedna se o naprosto odlisne technologie se zasadnim dopadem na obraz.
Lens shift - predpoklada ze pj bude kolmo na platno. vetsina domacich lens shift projektoru (jestli ne vsechny) promitaji primo pred sebe, bez jakyhokoliv nastaveni lens shiftu bude stred obrazu proti stredu cocky. pri pouziti lens shiftu se pohne cela opticka soustava, pj promitne na platno prislusny lichobeznik odpovidajici posunu od stredu, zkresleni obrazu v podstate zadne, spis hra pro kvantove fyziky. 1920x1080 obraz bude 1920x1080 obraz bez shiftu i pri maximalnim nastaveni (pro lidi co se rozhoduji, kam az dosahne lens shift z mista montaze je hezka aplikace na strankach epsonu) projektor muze byt kdekoliv kde to lensshift rozsah umoznuje
Digitalni keystone korekce - projektor ma pevnou optiku, idealni misto k montazi kde bude zobrazovat plny obraz je pouze jedno (dve v pripade spodni horni montaze), jakmile ho neni mozne dosahnout, je treba projektor naklonit (v pripade zminovaneho benq ktery ma jen vertikalni keystone muzem naklanet jen nahoru dolu a ne doleva doprava) naklonenim se stane to ze na platno misto obdelniku dostane lichobeznik, ktery je nutny keystone korekci upravit. digitalni keystone korekce je digitalni postprocessing primo v projektoru, ktery zdrojovy 1920x1080 obraz upravi na prislusny lichobeznik, to ale zpusobi to ze treba dolni hrana obrazu zobrazuje plnych 1920 a horni jen 1600 a obraz se musi dopocitat do zobrazovaneho obdelniku, v praxi to je tak ze se obraz zmensi na te delsi hrane na delku hrany kratsi (napr v tom prikladu z 1920 na 1600, 320 pixelu, 15% obrazu je proste pryc) ty projektory sice nejsou uplne blby vi k jakemu zkresleni dochazi a podle toho je navrhnuty ten algoritmus ale k deformaci obrazovy informace a ztrate nekterych dat proste z principu veci dochazi.
Pri malym nakloneni to moc neni videt ale zkuste si to naklonit naplno, pustit nejakou scenu kde je hodne lidi nejlepe pres cely obraz, typu zaber na precpany vestibul metra a pak se bavit tim jak na kraji obrazu chodi lebkouni. (v neposledni rade protoze v tom je zaangazovanej hodne i scaler, tak pouziti velky keystone korekce jde ruku v ruce s jagged edges (zubaty hrany nebo jak se tomu rika cesky, cerpam vetsinu infa ze zahranici)
lens shift a digital keystone korekce neni totez, jedna se o naprosto odlisne technologie se zasadnim dopadem na obraz.
Lens shift - predpoklada ze pj bude kolmo na platno. vetsina domacich lens shift projektoru (jestli ne vsechny) promitaji primo pred sebe, bez jakyhokoliv nastaveni lens shiftu bude stred obrazu proti stredu cocky. pri pouziti lens shiftu se pohne cela opticka soustava, pj promitne na platno prislusny lichobeznik odpovidajici posunu od stredu, zkresleni obrazu v podstate zadne, spis hra pro kvantove fyziky. 1920x1080 obraz bude 1920x1080 obraz bez shiftu i pri maximalnim nastaveni (pro lidi co se rozhoduji, kam az dosahne lens shift z mista montaze je hezka aplikace na strankach epsonu) projektor muze byt kdekoliv kde to lensshift rozsah umoznuje
Digitalni keystone korekce - projektor ma pevnou optiku, idealni misto k montazi kde bude zobrazovat plny obraz je pouze jedno (dve v pripade spodni horni montaze), jakmile ho neni mozne dosahnout, je treba projektor naklonit (v pripade zminovaneho benq ktery ma jen vertikalni keystone muzem naklanet jen nahoru dolu a ne doleva doprava) naklonenim se stane to ze na platno misto obdelniku dostane lichobeznik, ktery je nutny keystone korekci upravit. digitalni keystone korekce je digitalni postprocessing primo v projektoru, ktery zdrojovy 1920x1080 obraz upravi na prislusny lichobeznik, to ale zpusobi to ze treba dolni hrana obrazu zobrazuje plnych 1920 a horni jen 1600 a obraz se musi dopocitat do zobrazovaneho obdelniku, v praxi to je tak ze se obraz zmensi na te delsi hrane na delku hrany kratsi (napr v tom prikladu z 1920 na 1600, 320 pixelu, 15% obrazu je proste pryc) ty projektory sice nejsou uplne blby vi k jakemu zkresleni dochazi a podle toho je navrhnuty ten algoritmus ale k deformaci obrazovy informace a ztrate nekterych dat proste z principu veci dochazi.
Pri malym nakloneni to moc neni videt ale zkuste si to naklonit naplno, pustit nejakou scenu kde je hodne lidi nejlepe pres cely obraz, typu zaber na precpany vestibul metra a pak se bavit tim jak na kraji obrazu chodi lebkouni. (v neposledni rade protoze v tom je zaangazovanej hodne i scaler, tak pouziti velky keystone korekce jde ruku v ruce s jagged edges (zubaty hrany nebo jak se tomu rika cesky, cerpam vetsinu infa ze zahranici)
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
keystone je to vyrovnani toho lichobezniku jo vim sem to spatne napsal.
priste si an to dam pozor ja jenom ze na tohle nejsem moc zvyklej prevazne pracuju s projektorama ktery maj ten lenshift manualni tj krasne si obrazem soupnu (vertikalne/horizontalne) presne jak potrebuju. tohle mi proste u toho projektoru strasne chybelo....
hlavne na testy nemam stropni drzak tj celkem voser to pak nasmerovat na platno
hlavne na testy nemam stropni drzak tj celkem voser to pak nasmerovat na platno
- Mckenzie
- Nováček

-
Není přístup k zrcadlovce? Jsem zvědaví jak si stoji benq vs epson vedle sebe
Jinak recenze je pěkná... škoda jen, že není podrobnější.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na podrobnejsi recenzi zatim neni vybaveni a vykradat cizi recenze jsem nechtel
.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mam jednu prijemnou novinku.
Do mesice budu testovat projektory/HIFI/mozna i TELEVIZE v odhlucnene velke 8m x 4m mistnosti. Momentalne probihaji posledni stavebni upravy (zatemneni, odhlucneni sten, instalace kabelaze apod).
Pote se bude stehovat vybaveni (platna 2x, kabelaz, HIFI vybaveni apod). Pote si jeste necham zkalibrovat pristroje presne na dispozice mistnosti aby to melo nakej vetsi smysl coz nebude problem, lidi sem si uz na to domluvil...
AZ to bude hotove nafotim a nekam to postnu
pote pocitam s tim ze recenze budou vychazet mnohem casteji..
PS: Zitra si du akorat vyzvednout poradnej 25Kg 7.2 Reciever s vykonem 200W na kanal, abych nebyl v recenzich timto omezen, v minulosti jsem si podobny vykonny reciever musel pucovat coz nebylo zrovna stastne reseni
PS2: jeste dodam ze se planuje na testovani HIFI zvuku u originalnich BR disku, poridit Popcorn A210 ktery bude s recieverem pripojeny pres HDMI 1.4a, tj uz budu moct testovat i BR filmy se zvukem DTS-MASTER a DOLBY DIGITAL HD (coz jsem dotedka nemohl, mel jsem to propojeno pres optiku tj max obycejne DTS a DOLBY DIGITAL).
Do mesice budu testovat projektory/HIFI/mozna i TELEVIZE v odhlucnene velke 8m x 4m mistnosti. Momentalne probihaji posledni stavebni upravy (zatemneni, odhlucneni sten, instalace kabelaze apod).
Pote se bude stehovat vybaveni (platna 2x, kabelaz, HIFI vybaveni apod). Pote si jeste necham zkalibrovat pristroje presne na dispozice mistnosti aby to melo nakej vetsi smysl coz nebude problem, lidi sem si uz na to domluvil...
AZ to bude hotove nafotim a nekam to postnu
pote pocitam s tim ze recenze budou vychazet mnohem casteji..
PS: Zitra si du akorat vyzvednout poradnej 25Kg 7.2 Reciever s vykonem 200W na kanal, abych nebyl v recenzich timto omezen, v minulosti jsem si podobny vykonny reciever musel pucovat coz nebylo zrovna stastne reseni
PS2: jeste dodam ze se planuje na testovani HIFI zvuku u originalnich BR disku, poridit Popcorn A210 ktery bude s recieverem pripojeny pres HDMI 1.4a, tj uz budu moct testovat i BR filmy se zvukem DTS-MASTER a DOLBY DIGITAL HD (coz jsem dotedka nemohl, mel jsem to propojeno pres optiku tj max obycejne DTS a DOLBY DIGITAL).
Naposledy upravil(a) Stratos dne pát 2. zář 2011, 17:28, celkem upraveno 1 x.
- vincik
- Začátečník

-
Stratos prosimte mam dotaz na eh 3200. Kdyz jedu bez vsync tak my tam hodne casto behem filmu jezdi pruhy nahoru dolu. Proste typicky problem kdyz je scena rychla a obnovovaci frekvence nizka. Jenze kdyz ho zapnu, tak sice tenhle problem zmizy ale jakmile je ve filmu scena kde neni staticka kamera ale pohybuje se , tak ten obraz neni plynuly. Zkousel sem porovna jednu scenu ve verzi 720 a 1080p a pri 1080p se mi ten problem zdal mensi ale i tak bych se toho chtel zbavit.
A jeste jeden dotaz. Jestli pouzivas AMD/ATI catalysty mohl bys mi doporucit co tam mam vypnout/zapnout? diky
A jeste jeden dotaz. Jestli pouzivas AMD/ATI catalysty mohl bys mi doporucit co tam mam vypnout/zapnout? diky
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
VS mam zapnutou perma, a takovy problem co popisujes nemam. Obcas se trosku jakoby zasekavaj filmy v KMplaxeru co maj DTS zvuk, coz sem zatim nevyresil. Treba originalni BR filmy ktere prehravam v TotalMedia Theater tohle nedelaj vubec.
Skus KM Player...
Catalysty + Kmplayer mam takto nastavene:
http://stratos1.rajce.idnes.cz/CCC_KM
ovladace mam posledni a WIN 7 64bit
PS: akorat jsem zapojil ONkyo TX-SR876 a nema to chybu, ty Tannoy jako by ozily
Skus KM Player...
Catalysty + Kmplayer mam takto nastavene:
http://stratos1.rajce.idnes.cz/CCC_KM
ovladace mam posledni a WIN 7 64bit
PS: akorat jsem zapojil ONkyo TX-SR876 a nema to chybu, ty Tannoy jako by ozily