Spatny HDD?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
mark.long
Nováček
Nováček

Spatny HDD?

Příspěvek od mark.long »

zdravim, mam HDD WD 640GB(sata) a na PC mi normalne jel, jenze jsem ho mel jednu dobu vypojeny abych tak uvolnil prostor pro pripojeni jineho ciziho HDD. Kdyz jsem ten jiny HDD odpojil a chtel tak zapojit zpatky ten muj, tak pri zapojovani napajeni se mi vypl cely PC a zjistil jsem, ze jsem drzel napajeci konektor opacne a dotkly se mi tak kontakty a nasledne doslo ke vypnuti PC. Jak vidite, sam nevim proc jsem HDD zapojoval pri zapnutem stroji a ted se mi HDD nehlasi ani ve Win ani v Biosu, nevite co s HDD muze byt a jestli jeste pujde zprovoznit? Zkousel jsem jak jine datove kable tak i napajeci a furt nic. Diky moc za rady.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Spatny HDD?

Příspěvek od AllowedCry »

bude spálený a buď rád, že to nevzalo i jinší komponentu.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

pokud sis ho spálil,tak je hdd mrtve a nic s tím nenaděláš.
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
mark.long
Nováček
Nováček

Příspěvek od mark.long »

to jsem si mohl myslet ze bude spaleny. Jeste bych chtel jenom upresnit, ze pri zapojovani napajeciho kabelu, jsem zapojoval molex, jelikoz mam na zdroji nedostatek sata kabelu tak to mam pres redukci. Jinak jedna se mi hlavne o data, myslite, ze v nejake firme mi data obnovi, nebo ze by slo z jineho HDD prehodit motorek ci nejakou soucastku a uvest tak spaleny HDD do provozu?Diky
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Muzes zkusit vymenit elektroniku, "profici" to delaji za balik penez.
mark.long
Nováček
Nováček

Příspěvek od mark.long »

no ja bych si troufnul vymenit soucastky nejake, ale mam strach abych treba nejak neposkodil hlavu, ktera je nad plotnou v mikrometrech a kdybych ji narusil polohu tak bych se mohl s HDD rozloucit uplne. U firmy bych za data dal tak minimalne 2.000 Kc tak nevim kde zacit.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Jakmiel otevres disk, tak ho muzes zahodit. Jedine co se da v domacich podminkach vymenit, je vnejsi elektronika.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

... která musí být z identického modelu disku, a i tak to stejně nemusí fungovat.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“