Vyběr mobilního telefonu 10000 a vice
Moderátor: CageJ
- Miky9
- Začátečník

Re: Designově povedený smartphone do 10k
A co z toho plyne, že se přestane prodávat v EU? Slevní?
PC: Intel Core i5 2500K (4,5 GHz), Kingstone HyperX 8GB, Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3, CrucialM4 256GB, Fractal Design R3, HP ZR24w, WIN10
- morke
- Moderátor

Re: Designově povedený smartphone do 10k
Asi nic, ale pravděpodobně po tom datu nepůjde tady sehnat. Možná se to změní, tak jako s tím Samsung tabletem.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
- Thellwin
- Administrátor

Náhrada za HTC Touch Diamond 2
Mám asi rok HTC TD2, předtím taktéž rok TyTN2. TD2 je fajn telefon, ale postupem času se docela nahromadily některé vlastnosti, které mě štvou a čím dál tím více uvažuji o výměně.
Co by jste mi doporučili? Na cenu ani tak nekoukejte, jde mi spíš o parametry a funkce, jsou věci, kterých bych se nerad vzdával.
Co požaduji od nového telefonu:
Důležité, přes to vlak nejede:
-> Sice zbytečné, ale Wi-Fi, BT a 3G je něco, bez čeho se neobejdu a dneska už asi všechny "lepší" telefony mají
-> Určitě rozlišení 800x480 (případně víc, ale není nutné), na to už jsem si zvykl a také na to, že TD2 má velmi jemný rastr.
-> solidní výdrž (vím jsem naivní), ale do TD2 jsem si koupil baterii s dvojnásobnou kapacitou a rád bych, aby mi telefon při větším vytížení vydržel minimálně den. Větší vytížení znamená, hodně internetu přes 3G, nějaká ta chvilka navigace, sem tam nějaká jednodušší hra, VNC, nějaké to focení případně natočení videa. Pokud by byla k dispozici možnost zakoupení větší baterie i s odpovídajícím krytem, bylo by to velké plus.
-> opravdu slušnou podporu co se týče aplikací a her (takže odpadají minoritní systémy typu Bada zřejmě)
-> multitasking, velmi často mám kombinaci Opera + IM klient + VNC + něco ... takže chci jen přepínat a zbytek ať běží na pozadí
-> USB mass storage jakoukoliv cestou, ne, nebudu si do telefonu ani na kartu nahrávat všechno jen přes nějaký pitomý speciální program, chci přijít kamkoliv, píchnout kabel do USB a nahrávat z i do telefonu
Co bych asi těžko postrádal
-> GPS, vím, dneska to má každej, ale pro jistotu. S tím souvisí i nabídka navigací, ideálně TomTom, jsem na něj zvyklej a vyhovuje mi, ale nebráním se jiné.
-> 3.5 mm jack, asi případ co o bod výše, ale přece jenom, už žádná pitomá sluchátka do miniUSB
-> velikost displaye pod 4", pádlo do kapsy nepotřebuju, na filmy na tom nekoukám a mám obavy, že s přílíš velkým displayem by to při rozlišení 800x480 bylo moc hrubé
Na čem zase tolik nezáleží, ale ocenil bych:
-> přisvětlovací LED, použitelnou i jako světlo, ne jen při focení
-> HW klávesnice, Kaiser mi přišel jako cihla, ale po roce s TD2 jsem zjistil, že čistě pro šmatlání po displayi jsem se asi nenarodil. Ale vím, že nabídka je mizerná, takže není nutné a neberu to jako nějaké hlavní kritérium
-> po zkušenostech s TD2 bude asi většina dnešní produkce rychlejší, ale zmíním to i tak, chci, aby měl telefon slušnou odezvu a pokud po něm budu chtít něco víc, aby se hned nezadýchal, nechci si proti TD2 ještě pohoršit
Co opravdu nevyžaduji, takže když to nebude je mi to jedno:
-> Podporu pro všechny možné sociální sítě, nebudu si propojovat FB, Twitter a všemožné další účty
-> podporu různých exchange, Windows Live a vůbec všeho toho, co je dneska tak mohutně oslavováno, ani přesně nevím co všechno sem spadá, ale nepoužívám to
-> dvoujádro, nevím jaký to má reálný přínos, spíš byc řekl, že to žere baterku, když tak mě někdo vyveďte z omylu
Pár dalších poznámek:
-> deisgn, značka atd. je mi celkem ukradené, snad jen by to chtělo výrobce, který se na model, co se týče podpory nevakašle ve chvíli, kdy ho začne prodávat.
-> foťák ať umí udělat aspoň momentku, nechci tím nahrazovat plnohodnotný fotoaparát
-> jsem hračička, nevadí mi se s telefonem týden piplat a "udělat" si to k obrazu svému
Díky za tipy
Co by jste mi doporučili? Na cenu ani tak nekoukejte, jde mi spíš o parametry a funkce, jsou věci, kterých bych se nerad vzdával.
Co požaduji od nového telefonu:
Důležité, přes to vlak nejede:
-> Sice zbytečné, ale Wi-Fi, BT a 3G je něco, bez čeho se neobejdu a dneska už asi všechny "lepší" telefony mají
-> Určitě rozlišení 800x480 (případně víc, ale není nutné), na to už jsem si zvykl a také na to, že TD2 má velmi jemný rastr.
-> solidní výdrž (vím jsem naivní), ale do TD2 jsem si koupil baterii s dvojnásobnou kapacitou a rád bych, aby mi telefon při větším vytížení vydržel minimálně den. Větší vytížení znamená, hodně internetu přes 3G, nějaká ta chvilka navigace, sem tam nějaká jednodušší hra, VNC, nějaké to focení případně natočení videa. Pokud by byla k dispozici možnost zakoupení větší baterie i s odpovídajícím krytem, bylo by to velké plus.
-> opravdu slušnou podporu co se týče aplikací a her (takže odpadají minoritní systémy typu Bada zřejmě)
-> multitasking, velmi často mám kombinaci Opera + IM klient + VNC + něco ... takže chci jen přepínat a zbytek ať běží na pozadí
-> USB mass storage jakoukoliv cestou, ne, nebudu si do telefonu ani na kartu nahrávat všechno jen přes nějaký pitomý speciální program, chci přijít kamkoliv, píchnout kabel do USB a nahrávat z i do telefonu
Co bych asi těžko postrádal
-> GPS, vím, dneska to má každej, ale pro jistotu. S tím souvisí i nabídka navigací, ideálně TomTom, jsem na něj zvyklej a vyhovuje mi, ale nebráním se jiné.
-> 3.5 mm jack, asi případ co o bod výše, ale přece jenom, už žádná pitomá sluchátka do miniUSB
-> velikost displaye pod 4", pádlo do kapsy nepotřebuju, na filmy na tom nekoukám a mám obavy, že s přílíš velkým displayem by to při rozlišení 800x480 bylo moc hrubé
Na čem zase tolik nezáleží, ale ocenil bych:
-> přisvětlovací LED, použitelnou i jako světlo, ne jen při focení
-> HW klávesnice, Kaiser mi přišel jako cihla, ale po roce s TD2 jsem zjistil, že čistě pro šmatlání po displayi jsem se asi nenarodil. Ale vím, že nabídka je mizerná, takže není nutné a neberu to jako nějaké hlavní kritérium
-> po zkušenostech s TD2 bude asi většina dnešní produkce rychlejší, ale zmíním to i tak, chci, aby měl telefon slušnou odezvu a pokud po něm budu chtít něco víc, aby se hned nezadýchal, nechci si proti TD2 ještě pohoršit
Co opravdu nevyžaduji, takže když to nebude je mi to jedno:
-> Podporu pro všechny možné sociální sítě, nebudu si propojovat FB, Twitter a všemožné další účty
-> podporu různých exchange, Windows Live a vůbec všeho toho, co je dneska tak mohutně oslavováno, ani přesně nevím co všechno sem spadá, ale nepoužívám to
-> dvoujádro, nevím jaký to má reálný přínos, spíš byc řekl, že to žere baterku, když tak mě někdo vyveďte z omylu
Pár dalších poznámek:
-> deisgn, značka atd. je mi celkem ukradené, snad jen by to chtělo výrobce, který se na model, co se týče podpory nevakašle ve chvíli, kdy ho začne prodávat.
-> foťák ať umí udělat aspoň momentku, nechci tím nahrazovat plnohodnotný fotoaparát
-> jsem hračička, nevadí mi se s telefonem týden piplat a "udělat" si to k obrazu svému
Díky za tipy
Goldnoob team proud member!
- jaku7
- Začátečník

Re: Náhrada za HTC Touch Diamond 2
Napadá mě HTC Desire Z
- kul1k
- Mírně pokročilý

odpovedel sis dnes muzes s tvyma narokama pouzit jen android, na meego N9 neni HW qwerty a o navigaci netusim, s tim softem sis zapykal WP7, a iOS je neco podobnyho nic jinyho nez Android tedy nepouzijes
jeste nechapu proc to sem podavas takhle pozadavky sou jasny tak snad dokazu vyradit nepouzitelny platformy
mels napsat ze chces Hi-end nebo middle class Android s qwerty
to Desire Z je asi jediny co se ted nabizi podle tvejch pozadavku jen prej ten mechanismus nic moc
jeste nechapu proc to sem podavas takhle pozadavky sou jasny tak snad dokazu vyradit nepouzitelny platformy
mels napsat ze chces Hi-end nebo middle class Android s qwerty
to Desire Z je asi jediny co se ted nabizi podle tvejch pozadavku jen prej ten mechanismus nic moc
NB:Acer Aspire V3 571G
- Butch
- Středně pokročilý

Motorola MB525 Defy
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85743
Ma ji kolega a je hodne spokojenej. Nahral si na to nejakej Cyanogen mod firmware s androidem 2.3.4 nebo tak nejak. Odolnej, na Androida dost dobra vydrz baterky.
Mozna si ho taky budu nekdy v rijnu kupovat. X10 mini ma na pripadnej net moc malej display...
a naprd vydrz.
Podle infa na webu by mela byt nejaka novejsi verze Defy s lepsim 1GHz cpu nekdy vyjit a rovnou uz bude mit novejsi Android. Vzhledem se spojeni Motoroly s Googlem v urcite oblasti se da predpokladat ze aktualizace fw bude vice nez casta na techto telefonech.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85743
Ma ji kolega a je hodne spokojenej. Nahral si na to nejakej Cyanogen mod firmware s androidem 2.3.4 nebo tak nejak. Odolnej, na Androida dost dobra vydrz baterky.
Mozna si ho taky budu nekdy v rijnu kupovat. X10 mini ma na pripadnej net moc malej display...
a naprd vydrz.
Podle infa na webu by mela byt nejaka novejsi verze Defy s lepsim 1GHz cpu nekdy vyjit a rovnou uz bude mit novejsi Android. Vzhledem se spojeni Motoroly s Googlem v urcite oblasti se da predpokladat ze aktualizace fw bude vice nez casta na techto telefonech.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Stricekfido
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
a co třeba motoroly? ty taky dělaj modely s qerty, droid 2 taky neni špatnej, tedy pokud jde o android no...
//byl jsi rychlejší, ale ten droid 2 taky neni spatnej a cyanmod je na nej taky
//byl jsi rychlejší, ale ten droid 2 taky neni spatnej a cyanmod je na nej taky
- kul1k
- Mírně pokročilý

muze koupit leda tak motorolu milestone 2, si myslim ze je na tom lip jak to HTC, ale nevim no ja sem si mezi androidama nevybral
- wallot
- Středně pokročilý

-
dell venue pro jen co pro nej bude wm 7.5
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- kul1k
- Mírně pokročilý

nema navigaci oficialni cestou, nema Mass Storage
- Thellwin
- Administrátor

Díky za tipy zatím. Já nechtěl nic vyřazovat rovnou, kromě Windows Mobile, které jsem do teď používal mám o ostatních platformách jen mlhavé představy a je toho tolik, že se mi tím nechtělo probírat. Sice jsem tušil, že to padne na Android, ale co kdyby ...
S tou qwerty klávesnící - tu mám jako něco co bych ocenil, ale není nutná, to spíš až, když by byly dva podobné přístroje, tak bych bral ten s qwerty, ale neberte to jako hlavní kritérium
S tou qwerty klávesnící - tu mám jako něco co bych ocenil, ale není nutná, to spíš až, když by byly dva podobné přístroje, tak bych bral ten s qwerty, ale neberte to jako hlavní kritérium
- jaku7
- Začátečník

Samsung Galaxy S2, HTC Sensation, HTC Desire HD, HTC EVO 3D, Sony Ericsson Xperia X12 Arc
- Thellwin
- Administrátor

to jaku7 - to jsou všechno hrozný krávy, nepotřebuju, aby byl telefon tenkej 8 mm a vypadal jako kdyby ho někdo přejel, to raději menší a silnější, ale díky za tipy 
Tak jsem to projel a celkem se mi líbí ten HTC Desire Z případně i ta Motorola Defy, celkem malé, pro HTC mluví qwerty a pro Defy zase odolnost a pravděpodobně vyšší výdrž. Ponořím se do toho hlouběji a projdu si názory uživatelů
Tak jsem to projel a celkem se mi líbí ten HTC Desire Z případně i ta Motorola Defy, celkem malé, pro HTC mluví qwerty a pro Defy zase odolnost a pravděpodobně vyšší výdrž. Ponořím se do toho hlouběji a projdu si názory uživatelů
- kul1k
- Mírně pokročilý

ted hele nic nekupuj protoze tenhle mesic by meli prijit novy androidy, ja byt tebou se zamerin na Xperii Ray (3,7" 1Ghz,) nebo Xperii Active, Motorola Defy taky dobra ale uz starsi, a jestli ti nevadi cihla v kapse tak di do Ztka no
- Thellwin
- Administrátor

K tý Defy má přijít Defy+ s 1GHz, ovšem nevím jak moc by těch 200 MHz bylo znát a pokud by to bylo moc na úkor výdrže, tak radší pomalejší, ale s delší výdrží.
Cihla mi zas tak nevadí, teď mám TD2 s Bateríí 2200 mAh místo 1100 mAh a ktomu odpovídající kryt, takže je 2x tak tlustá skoro a dá se to
U SE mám trochu obavy o další podporu telefonu, možná je to zbytečnej strach, ale co jsem tak porůznu četl, tak to není žádná sláva. Sice by to asi řešila nějaká nonofiko ROM ...
Cihla mi zas tak nevadí, teď mám TD2 s Bateríí 2200 mAh místo 1100 mAh a ktomu odpovídající kryt, takže je 2x tak tlustá skoro a dá se to
U SE mám trochu obavy o další podporu telefonu, možná je to zbytečnej strach, ale co jsem tak porůznu četl, tak to není žádná sláva. Sice by to asi řešila nějaká nonofiko ROM ...
- Butch
- Středně pokročilý

ja asi pujdu do te vylepsene Defy
http://www.thephonedatabase.com/Motorol ... Cell_Phone
bude dostupna v rijnu udajne
hlavne uz bude mit 2.3 Android(stara defy ma v zakladu 2.1), takze nebudu muset resit root a nejaky neofiko firmware
http://www.thephonedatabase.com/Motorol ... Cell_Phone
bude dostupna v rijnu udajne
hlavne uz bude mit 2.3 Android(stara defy ma v zakladu 2.1), takze nebudu muset resit root a nejaky neofiko firmware
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Thellwin
- Administrátor

Koukám, že baterie 1700 mAh, proti 1540 mAh u původní Defy, to nevypadá zle.
- Blue Storm
- Odborník PCT

Taky bych doporučil Defy nebo Defy+. Sice já sám mám LG Optimus Black, ale Defy+, pokud nebude cena nijak přemrštěná, bude asi o něco lepší volbou. Na OB si však taky nemůžu stěžovat, jen zadní kryt je dost náchylný na poškrábání. Pokud bys uvítal HW klávesnici, možná bych se mrknul na SE Xperia Pro. Oproti Desire Z je lehčí, má lepší výbavu, asi lepší displej a řekl bych, že SE na tom bude celkem dobře s foťákem.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Butch
- Středně pokročilý

SE jsou na tom s fotaky na vybornou. Horsi je to s tou podporou novych fw.
Radsi donuti zakaznika koupit si novy mobil nez aby nechali udelat novejsi android i pro starsi tel.
Radsi donuti zakaznika koupit si novy mobil nez aby nechali udelat novejsi android i pro starsi tel.
- Kedlub64
- Začátečník

Nexus S u Vodafone zlevnil na 6977 Kč, což je velmi pěkná cena (momentálně je ale bohužel nedostupný). Nexus S mi přijde hlavně zajímavý z hlediska čistého Androidu nezprzněného grafickými nástavbami výrobců, jistotou budoucích aktualizací a podpora komunity je taky slušná. Zajímavá je i technologie NFC. Mínus je snad jen lesklý zadní kryt a absence paměťových karet (pokud ti nestačí vnitřní - 16 GB).
Pak by ještě možná byl zajímavý Huawei Ideos X5, pokud ti nevadí čínský původ. To je taky dobře vyrobený telefon s dobrým HW (na svoji cenu), podpora Cyanogenmodu je jen otázka času, takže to je taky plus
Pak by ještě možná byl zajímavý Huawei Ideos X5, pokud ti nevadí čínský původ. To je taky dobře vyrobený telefon s dobrým HW (na svoji cenu), podpora Cyanogenmodu je jen otázka času, takže to je taky plus