Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Zamčeno

Kdy podle vás uvidíme launch FX procesorů (recenze)?

Anketa končí za pát 9. pro 2011, 11:17

do poloviny září 2011
0
Žádná hlasování
do konce září 2011
8
8%
do poloviny října 2011
24
24%
do konce října 2011
28
28%
do půlky listopadu 2011
12
12%
nejspíš nikdy :-), EPIC FAIL
28
28%

Celkem hlasů: 100
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano je to pravda. Upřímě řečeno, na běnou činnost a youtube stačí PC co má Matka (P4 Cedarmill s HT(což dnes hodně pomahá s flashem) 3 @ 4,6Ghz). Youtube se tam při 720p přehrává s 35% CPU loadem (na tom monitoru s 1280x1024) , víc tam neni třeba. P4 s HT je ve WIN7 velice svyžnej CPU, OS běhá rychle protože je tam 6 let starej 7200rpm IDE Hitašák s velice solidní přístupovkou a 2GB ram....

A po 5 ti letech tam chcípnul board, tak se tam koupil nejlevnější Gigabyte G41 board s DDR2 i 3 za asi 1000Kč. A já jí pak povídám - hele, za 1500 tam můžeme koupit Pentium Dualcore, ze kterého se dá dostat 4x takovej výkon, jen za 1500. A ona na to - ne, já to nepotřebuji. A já na to - ale jen za 1500 můžeš mít takovej výko navíc, a pak jsem se nad tim zamyslel, a ona to fakt nepotřebuje. Její CPU jí vůbec nebrzdí, všechno jí jde tak jak má, a je to výkonem CPU jaké tu byly už 2002/3, prostě P4ka s HT..... Dokonce ty win 7 tam choděj lépe než chodily XP protože pracují lépe s diskem a méně se zanášejí..... prostě tak no.

A ce se mě a PC týče, tak jsem hodně oldschool, pořád se deru po maximálním výkonu, protože hraju CPU limited hry. A nejsem vůbec mobilní člověkl. Tablety mě neberou, nemam rád dotykáče, máj telefon je X-let starej ericson K600I, protože ta věc vydrží po těch letech pořád tejden na baterii. Co dnes? Koupim si HTC, 2x do roka to chcípne a do 2 dnů to vždy vysaje baterii a to k čemu to chci, ala telefon na volání a psaní SMS tomu zrovna moc nejde? Nemam rád ani laptopy. Vlastním IBM T60P, krásnej stroj, poslední mad eby IBM než to Lenovo vše zprasilo. S core duem, 1600x1200 IPS!!!! displayem, velkym upgradovanym diskem, FireGL grafikou a velkou extra baterií se kterou vydží 5,5hodiny brouzat či 3 v loadu. Pořizovací hodnotu to mělo Ňákejch 65 klaců ale..... Krása co, ale naposledy jsem ho zapnul 3/4 roku dozadu když jsem se stěhoval a ve starym bejváku mi zbyla jen postel a LAN kabel. Já prostě mám rád svůj 32inch 10-bit IPS panel, u něj po stranách 22" CRT, další 4 PC, prostě jak by jeden řekl kutloch, takhle to s jistejma změnana u mě vypadá od mejch asi 12-ti let.Poříd upgraduju stroje a rozšiřuji síť a jak já stárnu, rostě "vozovej park" velikostí , rozmanitostí i výkonem. Chci si zahrát apřbu co mě bavila 12 let dozadu? Mam na to separátní PC, atd. Tudiž prakticky celej samostatně aktivní život se v tom hrabu a nemůže mi uniknout ta extrémní stagnace. Nemůžu přejít na tablet protože je patetickej a malej. Nejdu s věcma co jsou in, protože jsou pro mě podřadný. Hold takoví lidé jsou... a já jdem nespokojen s tím jak se pokrok po roce 2006 tak 3x zpomalil.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne ned 2. říj 2011, 14:58, celkem upraveno 1 x.
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

DOC_ZENITH: velmi trefné !
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

he he jooo kdybych popsal jak vypadala moje mistnost v baraku v CZ. Vsude rozhazeny komponenty , 5 kompu permanentne v behu od Pentia 100 vys......a krabice plny komponentu, archiv vsech IT casopisu ,obalu a krabic z vseho moznyho atd..... No zde v Recku mam uz poradek a vetsina oldschool veci zustava v CZ. I tak tady mam stale 4 kompy a nejaky rozebrany ,ale 3DFx komp mi docela chybi.

Nesnasim mobily (donedavna jsem mel prastarou Motorolu) , nemam rad noteboky, opovrhuju tabletama a vsim timhle super mega cool haraburdim co se dnes prodava a lidi jsou z toho hotovy.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

O co tu jde je, že absolutlěn nesnásím pojem "to stačí". Sorry, ale výkonu neni n ikdy dost, musí se pořád a ve všech směrech posouvat nahoru. Kdyby jsme pořád říkali "to stačí, tak jsme pořád neandrtálci, protože to přece stačí, protože z našich 8-mi dětí se alespoň 4 dožijou těch +-12 ti aby mohli sami začít plodit další, ten králík co jsme ho zapíchli stačí k přežití, nemusíme se naučit rozdělat oheň aby jsme ho uvařili. Nemusíme vynaleznout kolo když to vlastně nepotřebujem že?

Sorry ale tohle mě vždy rozlítí. Strašně špatné snášim ztrátu pokroku, která upřímě řečeno postihla celej svět. Kde je dobývání vesmíru ehm, místro toho se tady řeší sociáýlní problémy, náboženství které mělo bejt už dávno komplet vyhlazeno, atd. Jdeme tak akorát do **** a ti lidé co jim "stačí" tablet, kterej funguje/nefunguje. Telefon kterej fungujenefunguje, hlavně že á ARMy.... a nejnovější android!.... prostě tady ty konzumní čínské sračky mě neberou, sorry. Já chci svůj stroj, a sere mě, že mu neroste výkon tak jak mi rost v minulosti.
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

spíš je to celé o tom, že už jsme narazili na hranice možností x86 architektury a při rozumném přísunu energie už z toho prostě víc vyždímat nepůjde a nebo půjde, ale za cenu toho, že místo 500W které ti dřív stačily na celé PC i s výkonnou grafikou ti to dnes bude stačit sotva na tu grafiku... a to je cesta do pekel... Už když vidím ty dnešní karty ve tvaru a velikosti cihly, každá s chladičem co váží 1kg, sorry... (vzpomeň si jaká kartička byla třeba Voodoo 3) Tyhlety nové stroje, co vážej 20kg a žerou 2kW to taky není budoucnost... (u profesionáních výpočetních stanic to chápu, ale domácí CPU ?) Trend je přece spíše všechno zmenšovat...

Tendence do budoucna jsou jasně dané, šetřit zdroje, šetřit planetu, snižovat energetickou náročnost, vyzářené teplo, atd. A to s dnešníma technologiema nejde, když máš potřebu neustálého navyšování výkonu. Prostě ta efektivita už je mizerná...

Celé tohle odvětví potřebuje nějaký "restart", nové způsoby computingu a 3D renderingu (bez x86/triangle setup), které s těmi starými nebudou mít nic společného (zlatý PowerVR a jeho Kyro), jinak se navzdory menším a menším výrobním procesům budou vyrábět PC se spotřebou elektrických přímotopů ....
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No jsme trochu OT ale nemyslim ze je zrovna ekologicky vyrabet mega tuny levnyho plastovyho odpadu co ma problem vydrzet i ty 2 roky bud funkcne nebo to vyjde z mody. To se pekne ta planeta zasere. Pokrok znamena i bordel a horsi funkcnost. Dnes si koupite LCD televizi a za 2 roky po zaruce vam zdechne. Kde jsou doby starych televizi ktery fungovali 15 let. Tenhle svet postavenej na konzumu se strasne rychle vycerpa a pak prijde poradny vystrizliveni.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

souhlasím s del42sa, částečným problémem je i zbržděný vývoj softwaru pro "ideální" x86 běh. Myslím, že opravdové zajímavé spojení může v následujících let vzejít s Fusion od AMD a nebo z Haswell od Intelu, ale jsem už myslím hooooodně OT :!:
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

del42sa píše:
DOC_ZENITH: Podle mě s tím AMD nebude schopno pořádně pohnout, respektive nebudou schopnio s tim udělat nic, tak jim nezbyde nic jiného než přidávat další moduly (jádra) a říkat tomu pokrok.
něco s tím dělat můžou, koncept modulů může zůstat stejný, ale můžou výrazně zkrátit pipelines třeba na 15 stages z 20 stages, můžou posílit FPU (256 bit), posílit výpočetní jednotky,přidat nové instrukce vylepšit prefetch,NB frekvence,velikost L1 cache, L1/L2/L3 cache latence, je toho spousta co se dá udělat imo.
tomu by napovídala změna v roadmapě, kteoru však nemohu do detailu rozebírat, jelikož je to pod NDA.... :) Stejnak se domnívám, že je prostě něco špatně ve funkčnosti návrhu a nemá smysl to již u Zambezi opravovat.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Haldis -
Asi tak no. Ekoteroristi nic nevědí, nepřemýšlej, jen jsou za svym jako dogma. Prosadili bezolovnatej cín, protože olovo je toxické, alke že to s ním pak vše 4x více chcípá a musí se všeho vyprodukovat 4x více, což způsobí 4x více balastu a odpadu..... njn, víme jak to je. Prosadili bionaftu, proto se dnes všude pěstuje kukuřice, která je naprosto k ničemu vše zanáší a produkuje 4x tolik zplodin? Postavily se u nás lány fotovoltaickejch elektráren, v místě na planetě kde je více tmy než světla a i za světla je tak 40% dní skutečně slunečnejch, takže tu maj efektivitu ňákejch 20%? To je jak ty větrné mlýny v Německu.... katastrofa jedna za druhou. To jim jde, ale zastavili kácení pralesů v Amazonii? Ne. Dokázali svět pohnout od masového spalování ropy (které je potřeba na mnohem důležitější veci než jako palivo, a až dojde jdeme do středověku protože bez ní nevyrobíme žádnou elektroniku, gumy, plasty, nic....)? Ne.... Tak co hold.

Voodoo5 5500PCI MAC měla 10-ti letou záruku, nebylo třeba jí uplatnit.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne ned 2. říj 2011, 16:25, celkem upraveno 1 x.
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

Samá nostalgie tady :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Frky píše:Samá nostalgie tady :)
Já bych byl velice rád nostalgickej o mé Geforce 8 ale chcípla(studeňák). Byl bych rád nostalgickej o mé první K8 ale chcípla (board).....

A souhlas, to že to defakto nejede rychleji je velká zásluha SW. V minulosti se prostě dělal solidně a HW se furt zrychloval. A jednoho dnes se už přestal zrychlovat ten náš CPU ale místo něj jsme měli 2 a pak 4. A vývojáři SW na toto nikdy nedokázali moc přejít. SB je úspěšné CPU protože má do háje silnej single thread. + Stará generace vývojářů a programátorů už neni u kormidla, nahradila to ta nová IT generace,což už nejsou fanoušci a blázni, ale lidi co slyšeli že to hodně nese, tak na to vystudovali školy a je to pro ně práce jako každá jiná, alal dostat se co nejrychlejc domu a přinést co nejvíce peněž, k čertu s tim co vlastně dělám či jestli to bude opravdu dobré, atd. Proto dnes třeba vývoj jedné hry dělá 20x tolik lidí, stojí to 60x tolik a ta hra je horší jak ta 10 let stará...... A místo toho aby krachli tak se vše svaluje na piráty že.... ehm.... už začínám zase ragovat, ne, už mlčim.
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

Máš ale naprostou pravdu. Jsem zvědavej co přinese další generace konzolí. Snad se to zase všechno rozjede, nebude limit konzolema...
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

Hladis píše:No jsme trochu OT ale nemyslim ze je zrovna ekologicky vyrabet mega tuny levnyho plastovyho odpadu co ma problem vydrzet i ty 2 roky bud funkcne nebo to vyjde z mody. To se pekne ta planeta zasere. Pokrok znamena i bordel a horsi funkcnost. Dnes si koupite LCD televizi a za 2 roky po zaruce vam zdechne. Kde jsou doby starych televizi ktery fungovali 15 let. Tenhle svet postavenej na konzumu se strasne rychle vycerpa a pak prijde poradny vystrizliveni.
souhlas, ale tohle přece není dáno jen ekologií samotnou. Ten tvůj příklad s LCD televizí je spíše o kapitalizmu, o volném trhu a hlavně o tom, že se veškerá výroba přesouvá k Číňanům, páč je neustálý tlak vyrábět všechno levněji a s menšími nároky na pracovní sílu (ve smyslu mzdy -viz sebevraždy v Foxconu).

Na čem by pak ty "západní" firmy vydělávaly, když by ti televize, pračka, mikrovlnka vydržela 15 let ?? Dyť oni potřebujou, aby to tak vydrželo cca po dobu záruky a pak řeknou, že oprava je tak drahá, že se víc vyplatí nakoupit nový výrobek. A tak se dělá dnešní byznys pánové 8)

O tom, že je to cesta do pekel (viz dnešní stav v USA) a že jednoho dne už nebude kam jít, o tom už nikdo nemluví (nechce), ale každej samozřejmě vítá to, že si cokoliv může koupit levněji že ? Protože cena, to je oč tu běží :wink:

Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

del42sa píše:...Na čem by pak ty "západní" firmy vydělávaly...
OT: Vďaka bohu, "vychodne" firmy robia vsetko pre dobro ludi, ochranu prirody a krajsi svet pre duhove poniky.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Kruci, ale že už jste hodně daleko od BD. I když, dá se najít oslí můstek. BD je vlastně ideální produkt. Výkon nikam moc neposune (ten průměrný), bude za malý peníz. Vypadá (osm "proužků") dražší než je. Morálně i technicky zastará dost brzo, aby byl důvod koupit další generaci. Vyrábět ho budou v Asii a prodávat i na západě. Tedy je to přesně dle asi posledních dvou stran diskuse. Co víc si přát? :)
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

alisan píše:Co víc si přát? :)
Aby už topil doma:-)
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

on ten výkon ale je zas někde podstatně odlišný od Thubana (směrem nahoru), takže...prostě řečeno jinak, výkon FX působí jako na houpačce-od bídných přes průměrné až k velmi dobrým.
Betruger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Betruger »

no ano ale tam kde je velmi dobry len dorovna i7 2600...takze da sa to nazvat velmi dobry ??
Lenovo Ideapad Y570
Intel Core i7 2630QM CPU, 8GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel HD 3000/NVIDIA GeForce GT555M 1GB VGA, Western Digital Caviar 750GB 5400 RPM HDD , 15.6" LED
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

za tu cenu, víc než dobrý, ale stejně si musíme počkat na 100% test
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Neni lepsi mit cpu, ktery ma vyrovnany vykon vsude?To je furt Thuban za 3500Kc nebo kolik stoji mnohem lepsi volba.Nebo 2500k za 4500Kc.
Mac...
Zamčeno

Zpět na „Procesory AMD“