Vhodny procesor pro HD6950

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

alisan
Začátečník
Začátečník

Re: Vhodny procesor pro HD6950

Příspěvek od alisan »

Hladis, mimo jsi primárně ty. Nedochází ti, že to PC si uživatel složil sám a chce z něj mít radost. Ty se chováš jak frajer, co ví vše nejlépe, ale opmineš lidskou stránku. Já tvé výroky brzdím. PC skládám sakra dlouho a rozhodně ne jen pro sebe samotného. Ale upozornit mladšího uživatele, co stojí na prahu stavby PC tak jako ty, bych si nedovolil. Zkus být víc člověk. Chladič je OK. Jsou lepší, jsou horší, jsou levnější, ale není to zlá volba a nekupujeme to nikdy jen čistě podle parametrů. Každý preferuje něco jiného, líbí se mu něco jiného.

Deska není předražená, taky jí mohl koupit za 4tis a to by teprve byla hloupost. Tvá je dražší a otázka zní, zda Jurka55 by poznal ve funkčnosti a možnostech rozdíl.

Chladič je jediná výrazná úspora a nejsem si jist, zda by každý bral tvou volbu. Neříkám, že nemá chladič až zbytečně výkoný a drahý, ale ... rozhodně to není špatný chaldič a bude s ním nejspíš dýl než třeba CPU v PC co má teď.

Na modulární zdroj nedám dopustit. Není nad pořádek ve skříni. Je dražší, ale třeba k sobě domů mi jiný nesmí. Klientům, co hledají levné řešení bych ho také nedal, ale shazovat ho nemusíš. Zdroj má dobrý a opět se dá říct, že mu vydrží dýl než další komponenty. Tedy investice je OK.
A cos ušetřil na zdroji si vrazil do desky.

Disk. Ano, také bych na kombo systém plus data tohle nezvolil, ale tady je náprava velice snadná. Dokoupit systémový disk a frčí se dál. Ten co má je na data OK.

Tedy ne, nejsi cenově jinde. Ušetřil jsi pouze a jen na chladiči. Tak to nepřeháněj. A prosím tě, zohledni i to co jsem psal dřív a nevyvolávej v Jurko55 dojem, že to totálně zvrzal a má PC vyhodit. Tak to není a nebude.

k CPU ... uživatel má X4 965, rozdíl v ceně je odpovídající rozdílu v frekvenci a tedy i výkonu. Ale pokud máš pocit, že je 170,- jako příplatek moc pro někoho, kdo zatím asi taktovat nechce, pak beru zpět a udělal největší hloupost svého života.

Jurka55 ... Hladis ví a umí, ale v tomto ho prostě musíš brát s rezervou. Tvé PC je OK a změny by byly více méně pouze kosmetické a úspora až na chladič téměř nulová. A chladič ti vydrží sakra dlouho. Tak to fakt neřeš a užívej si nové PC.
Naposledy upravil(a) alisan dne pon 3. říj 2011, 15:54, celkem upraveno 1 x.
jurka55
Nováček
Nováček

Příspěvek od jurka55 »

Alisan dekuji moc.Paradni zhodnoceni.U disku jsem to zvrzal to je pravda.Moje hloupost a moje nevsimavost.Rozhodne jsem mel volit 7200 ot.Tohle jsem jaksi prehlidl a podcenil.No budiz no.asi pouvazuji bud o systemovem disku nebo SSD.Jinak s timhle chladicem bych prave chtel zkusit trosku potaktovat,ale to musim navstivit jine tema.Chtel bych to trosku vytahnout no.Kdyby se povedlo 4GHz tak by to byla parada,ale jak rikam.Absolutne nevim jak na to takze to bude na dyl.Jinak s PC jsem takto spokojen.Jen rikam znovu ten disk jsem zvrzal.To ma hladis pravdu.Ten chladic jsem bral schvalne drazsi kvuli taktovani na ktere se chystam urcite.Chtel jsem prvne proecsor nejkay intel,ale kdyz jsem se podival na stovnani cenu a vykon tak si myslim ze tohle AMD neni spatna volba a slape zatim velice dobre.Jenom me zarilo to GTA IV.Ale snad to ten patch napravi.Zdroj jsem mel pred tim v sestave bez moznosti odjimani kabelu a to byla katastrofa a v mem Cooler Master 690 mi to delalo poradny neporadek a proto jsem volil tento druh zdroje.Grafika snad postaci na nejakou dobu.A desku jsem braj nejakou ktera bude s temito komponenty hlavne kompatibilni,ale do budoucna to bude asi chtit nejaky upgrade,Ale zatim spokojenost.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Máš to fakt OK. Hladis ti vypsal komponenty a když si to naházíš do košíku, tak vynechám-li chladič, ušetřil jen 170,- na CPU, jinak ani vorla. Disk dokup a asi nemá valný smysl investovat do SSD. Sice je to lepší pro chod systému a i jinde se to poznat určitě dá, ale jen když máš přímé srovnání. Kup slušný 7200 disk a rozhodně nemusíš 1TB (systém a hry ti to fakt nenaplní a jediný smysl by byl alokovat pro systém pouze část disku a zbytek nechat nenaformátovaný, což také zlepší chod PC, ale jen mírně).

S tím CPU jsi mohl jít do 955, ale nic dramatického se nestalo. Každopádně máš odemčený násobič, tak základní taktování zmákneš právě jen změnou násobiče v BIOSu a máš klid a pohodu. Je to nejjednodušší způsob taktování a vlastně nemáš ani co pokazit. Jen to hned nepřepal na max. :)

Za cenu, kterou tě PC stálo je to zcela OK až na ten disk a jak už jsem psal, tohle napravit je brknačka a vlastně na tom vyděláš. Vždy je lepší oddělit data jako fotky a videa od systémových věcí.

Držím palce s taktováním :)
jurka55
Nováček
Nováček

Příspěvek od jurka55 »

jj taktovani bude jeste tvrdej orisek.Snad to neopalim to by bylo spatny.uvidime jak pochodim.Neco tady poctu a uvidime kam se dostanu no.Snad to ten chladic uchladi,ale myslim ze by nemel byt problem.
Jesrte jednou diky moc Alisan
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Alisane ja mu nerikam aby to hodil cely do kose. Uz to koupil a jen jsem napsal odpoved na jeho dotaz co spravne koupit mel. Mel by lepsi komponenty a jeste by nejakou stovku usetril. Vubec neberes v potaz tu kancelarskou zakladni desku ,kterou jsem vymenil za lepsi a vhodnejsi pro budouci upgrady a OC. Ach jo ty mas se mnou nejaky problem.

Jinak taktovat na ty low end 870 desce ktera nema ani chlazeni na napajeci kaskade bude fakt super davat do toho SSD je naprosty ulet jelikoz ta deska ma shitozni radic.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Ale ne, nemám ... jen ti prostě uteklo, že to chce víc taktu a na můj snad víc než slušný náznak jsi nereagoval. Disk určitě Jurka55 dokoupí. Deska mu postačí, s CPU co má akorát zvedne násobič a v ideálním případě nechá vše na automatu. Není důvod pro celkem nezměřitelný nárůst výkonu laborovat s RAM a podobně. Tedy já bych to nedělal. Ale mám jiné priority, tak to třeba Jurka55 bude chtít rozjet ve větším. Rozdíl mezi deskama tak zásadní není, aby to nějak poznal. Netvrdím, že ten ASUS není lepší, ale je lepší pro Jurka55?

SSD by byl úlet, to PC ho "nedocení" a jsou to vyhozené peníze.

A dle mého soudu, upgrade bude jednou vapadat tak, že změní platformu. Tedy deska a CPU pak padnou za vlast a posunou se někam dál jako kancelářské PC.

Hladis, já vím že to myslíš dobře, ale ber v potaz, že nákup už proběhl a ač se něco dalo koupit lépe, není to PC žádný úlet. Proto jsem ti do toho vstoupil a korigoval to jak jsi to podal. Já to číst pak z pozice Jurka55, tak jsem smutnej, že jsem si koupil domů šunt. Ale není to tak. Jen to mohl mít o kousek lepší. Ale taky o kopec horší. PC mu poslouží určitě dobře, něučí se na něm zas pár věcí a příště už nebude páchat chybky jako s tím HDD. I když. Znám kupu lidí, co paradoxně i přes mou intervenci chctějí disk co míň žere, je označený jako ECO (nejlépe) a je tichý. A 5400 neberou jako něco, co jim degraduje výkon. Ono to zas tak dramatické s tím výkonem nakonec není.

Ale tady s tebou za sebe bez výhrad souhlasím. Jsem zástancem oddělení dat a systému na různé HDD a preferuji pro systém silnější disk. Ale třeba k SSD jsem se taky ještě nedokopal. Rychlejší start systému mi za tu investici nestojí a s tím co dělám bych asi moc rozdíl nepoznal.

Každopádně mé řeči si neber moc osobně. Já už holt mám takové ty taťkovské pudy a chráním ty "slabší". Tady tedy méně zkušeného Jurka55 a jeho radost z PC před tvým drsným soudem z pozice profíka. A rovnou říkám, že mé znalosti jsou rozhodně menší než tvoje. Nějak už to nestíhám vstřebávat :(
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Hladis píše: Jinak taktovat na ty low end 870 desce ktera nema ani chlazeni na napajeci kaskade
Už jsi někdy zkoušel vliv chlazení mosfetů na maximální OC v běžných podmínkách? Já se tímhle zabýval u dvou desek pro AMD v kombinaci s různými procesory a nemá to vliv žádný, nikam dál se nedostaneš, bohužel. Tyhle věcičky na deskách které nejsou určeny pro extrémní OC jsou jen jako tahák, ale zbytečně. Neříkám že mít nižší teplotu není dobrý, ale na výsledky v domácím OC zcela zbytečné...

tyhle kilogramy mědi a hliníku co se na to rvou jsou jen blbá móda a není to potřeba, zaplať prdel že jsou pryč doby MSI Circu-Pipe
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Me vubec nejde o vliv na vysku OC. Pokud pouziju vezovy chladic a neofoukavam mosfety a zacnu taktovat zvlaste AMD procesory ,tak jde teplota razem nahoru do dost neprijemnych teplot. Pokud to zkombinuju s levnymi skrinemi se spatnym airflow tak je to doslova zabijak. Uz jsem videl odesle low end desky ,kde se nekdo snazil o OC. Poruchovost desky se s timhle hodne zvysuje nahoru. Neodejde to hned ale po delsi dobe. Nerikam ze by tam mela byt tuna medi ala Gigabyte DQ6tky ,ale aspon hlinikovy pasiv odvadejici teplo by tam mel byt. Pretaktovat procik muze ,ale bez velkeho zvysovani voltaze. Jeste upozornim ze zde v Recku jsou teploty vetsinu roku vyssi a teplota napajeci kaskady jde po OC v levnych skrinich klidne k 90 stupnum (mereno infrateplomerem). I u pitomy 1155 a 1556 se pasivy dokazi dobre rozehrat i v lepsich skrinich, nastesti diky pasivum ne tak vysoko.
jurka55
Nováček
Nováček

Příspěvek od jurka55 »

Tak parada.Hru jsem opatchoval a ted mam staly prubeh na 55 fps minimalne jsem mel 45 fps.Diky moc za radu snad to takhle pojede u kazde hry.jeste jednou vsem moc diky.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jasny, u GTA4 jsou patche zaklad, bez nich to nejde...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“