3D hry na TV
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- LiorD
- Nováček

-
3D hry na TV
Neporadil by jste mi někdo s možností hraní 3D her na TV?
Mám 3D televizi Sony a počítač napojený přes HDMI. Co bych potřeboval k tomu, aby mi 3D šlo na televizi? Případně jestli mohu použít 3D brýle, které jsou k TV přiloženy a stačí mi koupit pouze 3D grafická karta, nebo potřebuji i 3D kit od nVidia. A hlavně jestli potřebuju speciální monitor, nebo na to ta televize jde použít.
Moc dík!
Mám 3D televizi Sony a počítač napojený přes HDMI. Co bych potřeboval k tomu, aby mi 3D šlo na televizi? Případně jestli mohu použít 3D brýle, které jsou k TV přiloženy a stačí mi koupit pouze 3D grafická karta, nebo potřebuji i 3D kit od nVidia. A hlavně jestli potřebuju speciální monitor, nebo na to ta televize jde použít.
Moc dík!
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: 3D hry na TV
Pokud má TV v příslušenství brýle, přepočítává si obraz do 3D sama není potřeba žádný další 3D kit.
- LiorD
- Nováček

-
Takže mi teoreticky stačí "jen" 3D grafická karta.?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Stačí jakákoliv grafická karta, ta televize si obraz na 3D přepočítá ze standardního vstupu.
- LiorD
- Nováček

-
To by bylo fantastický, díky, vyzkouším 
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Zkus a dej vědět, sám bych rád věděl jestli to funguje tak jak výrobci slibují.
- LiorD
- Nováček

-
Tak asi takhle: u hry Resident Evil 5, kde se píše nVIDIA 3D Vision Ready jsem to s televizí nerozchodil. V menu hry se tam nikde 3D nezmiňuje a televize mi žádný 3d signál nedetekuje.
U hry Avatar je v menu přímo nastavení na TV, takže tam mi to zafungovalo.
Bude to asi hra od hry, každopádně to ale vypadá, že pouhé nVIDIA Vision Ready stačit nebude.
Každopádně díky!
U hry Avatar je v menu přímo nastavení na TV, takže tam mi to zafungovalo.
Bude to asi hra od hry, každopádně to ale vypadá, že pouhé nVIDIA Vision Ready stačit nebude.
Každopádně díky!
- Alfajk
- Začátečník

-
to sme si asi nerozumeli,delas to spatne
pokud koupils 3D televizi,musi jit uplne kazda hra jako 3d,jelikoz to tak ta televize zobrazi,pokud k zobrazeni pouzivas 3D nastaveni hry(driveru - nvidia 3d vision) tak to poustis pres grafickou kartu,nikoliv pres TV
pokud koupils 3D televizi,musi jit uplne kazda hra jako 3d,jelikoz to tak ta televize zobrazi,pokud k zobrazeni pouzivas 3D nastaveni hry(driveru - nvidia 3d vision) tak to poustis pres grafickou kartu,nikoliv pres TV
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- LiorD
- Nováček

-
Omlouvám se, ale pořád tomu nerozumím. TV mám připojenou přes HDMI, které jde z grafické karty. Ve 3D se mi to ale na TV nezobrazuje. Můžeš být prosím konkrétnější?
- Alfajk
- Začátečník

-
ja jsem myslel zes koupil 3d televizi,ktera sama dela z 2D rovnou 3D (potrebujes k tomu brejle?)...pokud to nedela,je to normalni telka(nebo ne?),na ktery si 3d obraz zobrazis pomoci graficky karty a bude to fungovat jen u nekterejch her(viz avatar),pripadne k tomu dokoupis ten nvidia 3d kit a bude to fungovat s vetsinou her(je potreba myslim 100Hz telka)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- LiorD
- Nováček

-
Ona umí sama nasimulovat z 2D 3Déčko, ale efekt je dost slabej. Proto o tom ani nemluvím. Už chápu proč si v této souvislosti mluvil pořád o grafický kartě 
Jinak k těm Hertzům: Tv (případně monitor) musi mít minimálně 120 Hz (pro každé oko 60hz). LCD televize dělají rovnou 200 Hz. Se 100 Hz to nefunguje.
Takže jestli jsem to dobře pochopil , tak jsme došli k tomu, že pokud je ta hra nVidia ready, tak bude potřeba ten nVidia 3D kit...
Jinak k těm Hertzům: Tv (případně monitor) musi mít minimálně 120 Hz (pro každé oko 60hz). LCD televize dělají rovnou 200 Hz. Se 100 Hz to nefunguje.
Takže jestli jsem to dobře pochopil , tak jsme došli k tomu, že pokud je ta hra nVidia ready, tak bude potřeba ten nVidia 3D kit...
- Alfajk
- Začátečník

-
jo presne tak