PhpMyAdmin 3.4.3.2 konfigurace
- fleury93
- Začátečník

-
PhpMyAdmin 3.4.3.2 konfigurace
Dobrý den,
neporadil by mě někdo jak správně nakonfigurovat phpmyAdmin 3.4.3.2 z balíčku easyphp 5.3.0.8 akorát jsem měnil v souboru config.inc.php $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config'; na $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'http'; a pak sem se příhlásil na uživatele root bez hesla a zmenil sem si heslo ale a hlavně si nevím rady s upozorněním v záhlaví stránky píse se tam : Nepodařilo se připojit jako controluser, který je nadefinován v nastaveních. tak nevím jak to spravit ....
neporadil by mě někdo jak správně nakonfigurovat phpmyAdmin 3.4.3.2 z balíčku easyphp 5.3.0.8 akorát jsem měnil v souboru config.inc.php $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config'; na $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'http'; a pak sem se příhlásil na uživatele root bez hesla a zmenil sem si heslo ale a hlavně si nevím rady s upozorněním v záhlaví stránky píse se tam : Nepodařilo se připojit jako controluser, který je nadefinován v nastaveních. tak nevím jak to spravit ....
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: PhpMyAdmin 3.4.3.2 konfigurace
Já si stáhl PMA z oficiálních stránek, a pak použil ten jejich konfigurační skript, i přesto to nemám nakonfigurované úplně, jedno totiž nevím jak vyřešit.
Píše mi to toto:
Edit:\\ Tak nakonec jsem to rozchodil
Píše mi to toto:
Tam píšou toto:Úložiště nastavení phpMyAdmina není plně dostupné, některé z rozšířených funkcí phpMyAdmina nelze používat. Zde zjistíte proč.
U bodu 2 jsem se sekl, uživatele pma jsem vytvořil, ale jak mu nastavit ty práva nevím...Stručný návod pro zapnutí rozšířených funkcí:
1. Vytvořte potřebné tabulky pomocí skriptu script/create_tables.sql.
2. Vytvořte uživatele pma a přidělte mu oprávnění na tyto tabulky.
3. Zapněte rozšířené funkce v konfiguračním souboru (config.inc.php), můžete se inspirovat v config.sample.inc.php.
4. Prosím přihlašte se znovu , aby se projevily změny v konfiguračním souboru.
Edit:\\ Tak nakonec jsem to rozchodil
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- fleury93
- Začátečník

-
mohl bys sem dát odkaz prosím?
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Odkaz na co? Stáhni si nejnovějšího PMA z oficiálních stránek, pak spusť ten jejich konfigurační skript. Když pustíš PMA, budeš mít dole odkaz, že není plně nakonfigurovaný atd.. klikni na to, a uvidíš tam co jsem psal výše, a pojedeš podle bodů. Spustíš ten skript v bodě 1.
Na tittulní stránce je nahoře záložka Oprávnění, klikneš přidáš nového uživatele a v klikacím prostředí budeš nastavovat jednotlivé práva (všechny) ke všem tabulkách v té nové databázi "pma" a pak u bodu 3 je text co všechno by jsi měl vyplnit v tom config.inc.php, otevři ho, a nastavuj ty hodnoty které tam jsou popsané, jaké konkrétní hodnoty jsou více než jasné co se má zadat, je to třeba název databáze, což je "pma" a všech jednotlivých tabulek, to budeš jenom opisovat.
Na tittulní stránce je nahoře záložka Oprávnění, klikneš přidáš nového uživatele a v klikacím prostředí budeš nastavovat jednotlivé práva (všechny) ke všem tabulkách v té nové databázi "pma" a pak u bodu 3 je text co všechno by jsi měl vyplnit v tom config.inc.php, otevři ho, a nastavuj ty hodnoty které tam jsou popsané, jaké konkrétní hodnoty jsou více než jasné co se má zadat, je to třeba název databáze, což je "pma" a všech jednotlivých tabulek, to budeš jenom opisovat.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- fleury93
- Začátečník

-
no já mám právě nainstalovaný program EasyPhp 5.3.8.0 a tam jsem si pouze změnil v souboru config.inc.php tento řádek $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config'; na $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'http' aby to vyžadovalo účet a heslo na přihlášení abych to mohl využívat no a dole mám napsáno upozornění Nepodařilo se připojit jako controluser, který je nadefinován v nastaveních. takže nevím co s tím, můžeš mě poradit?
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
$cfg['Servers'][$i]['user']
$cfg['Servers'][$i]['password']
tyto 2 proměnné musejí být prázdné ale...
A není jednodušší tam nechat config, a pak se přihlašovat normálně "root" a bez hesla, popř si heslo změnit v PMA později
$cfg['Servers'][$i]['password']
tyto 2 proměnné musejí být prázdné ale...
A není jednodušší tam nechat config, a pak se přihlašovat normálně "root" a bez hesla, popř si heslo změnit v PMA později
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Controlusera klidně ignoruj. Pokud nechceš žádné extra věci (tušímže např generování grafu relací to vyžaduje), tak to funguje i bez něj.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- fleury93
- Začátečník

-
jo tak díky moc