I na těch konzolích je 30fps něco hroznýho, ale lidi jsou na to prostě zvyklí, tak jim to ani nepřijde.fiLL-kiLL píše:To není ani tak problém očí, nýbrž hmatu. Ovládání při 30 fps má prostě lehkou odezvu. Cím nižší fps, tím se hra těžkopádněji ovládá a je vlastně těžší. Nízká fps snižují reakce hráče. Možná, že na analogových páčkách u konzole nehrajou nízké fps takovou roli(mnoho her na konzolích v mnoha případech jde hrubo pod 30 fps), ovšem při klasickém PC hraní je to jako pěst na oko. Možná tak pro RTS hry těch 30 stačí, ale např. pro střílečku a asi i auta to je málo. Tyhle "provokace" ze stran vývojářů jen dokazují, jak málo znamená pro některá studia vývoj na PC a nepřímo lidi nutí, aby si koupili konzole, kde takové záležitosti řešit nemusí a připojili se ke stádu.Still.Lord píše:Asi jsem divný, ale u S/S mi to taky nevadilo a nevěděl jsem že to jede jen 30FPS (proč jste těma FPS tak posedlí proboha??).. Nevidím mezi tím moc rozdíl (pro rejpaly - jo, něco mám z očima. Nějaký jiný pokus?)
Já , hlavně PC gamer zvyklej na 60, když něco hraju na PS3 (např. Red Dead Redemption, kterej občas leze k 20fps), tak u toho trpím, to je něco hroznýho.
A např. Rage jsem hrál celý na gamepadu, a ten rozdíl v 60fps versus 30 tam byl taky znát neskutečně. Ta jemnost obrazu a odezva gamepadu je při 60 úplně jinde.