babo raď - jak připojit kameru?
- zombux
- Odborník PCT

babo raď - jak připojit kameru?
takže, mám následující situaci. DV kamera JVC, nepamatuju si přesně model ale má výstupní konektory analogové a pak digitál přes firewire. k tomu notebook, je to tuším Aspire 5750G, který firewire nemá a nemá ani žádný expresscard slot přes který by to šlo firewire naučit. má někdo zkušenost s řešením takovéhoto problému? napadl mě nějaký usb to firewire převodník, ale je mi divné že jsem narazil jen na "usb to firewire kabel" v ceně pár korun, a selská logika mi říká že tohle přece nemůže fungovat 
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Butch
- Středně pokročilý

Re: babo raď - jak připojit kameru?
Rekl bych ze to pojede jenom na fotky nebo na stream video v LQ, urcite to nebude mit plne funkce jako kdybys to mel pres firewire.
Hlavne ta kamera nepujde pres compa ovladat tak jako jde pres firewire.
Hlavne ta kamera nepujde pres compa ovladat tak jako jde pres firewire.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- zombux
- Odborník PCT

jasně, to samozřejmě není moc použitelné. čili, notebook bez Expresscard firewire naučit nepůjde, kamera přes USB taky nepojede... takže řešení vyhodit kameru a koupit nějakou která umí všechno přes USB, je to tak?
- Butch
- Středně pokročilý

BTW ta redukce co jsi daval odkaz je podvod, je to napsane v diskuzich na netu.
Nevim jestli by to jina kamera vyresila, musela by mit USB 3.0 a ve specifikaci to, ze plne nahrazuje rozhrani firewire. Neorientuji se zase az tak a myslim si ze tahle kombinace nebude. To uz spise rovnou budou pak kamery na pametove karty a na "ripnuti" ti bude stacit bezna ctecka karet.
Tam uz jsou ale jiste nejake komprese. Resp na 16 GB SD by se treba 2-3 hodky vejit mohly, zalezi na konkretnim formatu.
cokoliv s USB 1.1 nebo 2.0 bude umet jen prenos fotek a maximalne video v nejake horsi kvalite.
Nekdo fundovanejsi urcite poradi lepe, ja jsem se touhle problematikou zabyval pred x lety.
Nevim jestli by to jina kamera vyresila, musela by mit USB 3.0 a ve specifikaci to, ze plne nahrazuje rozhrani firewire. Neorientuji se zase az tak a myslim si ze tahle kombinace nebude. To uz spise rovnou budou pak kamery na pametove karty a na "ripnuti" ti bude stacit bezna ctecka karet.
Tam uz jsou ale jiste nejake komprese. Resp na 16 GB SD by se treba 2-3 hodky vejit mohly, zalezi na konkretnim formatu.
cokoliv s USB 1.1 nebo 2.0 bude umet jen prenos fotek a maximalne video v nejake horsi kvalite.
Nekdo fundovanejsi urcite poradi lepe, ja jsem se touhle problematikou zabyval pred x lety.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- zombux
- Odborník PCT

OK, koukám že asi jediná schůdná cesta bude přes čtečku paměťových karet resp. ukládání na ně. díky za info