Pomoc procesor AMD PRAHA
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- leviatan3
- Nováček

-
Pomoc procesor AMD PRAHA
Zdravím,
Byl by někdo z Prahy (se deskou a procesorem patice AM3+) ochoten otestovat mojí základní desku sabertooth 990fx a procesor AMD 8120 FX? Pc z nějakého důvodu nenabíhá a jediné co jsem nemohl otestovat byly tyto dvě součástky.
Edit: Teď jsem se dočetl, že je možná problém ve verzi biosu, deska nerozpozná procesor. Někdo s procesorem AM3 prosím? Jen abych updatnul bios pokud to naběhne.
Děkuji mockrát za případnou pomoc.
Byl by někdo z Prahy (se deskou a procesorem patice AM3+) ochoten otestovat mojí základní desku sabertooth 990fx a procesor AMD 8120 FX? Pc z nějakého důvodu nenabíhá a jediné co jsem nemohl otestovat byly tyto dvě součástky.
Edit: Teď jsem se dočetl, že je možná problém ve verzi biosu, deska nerozpozná procesor. Někdo s procesorem AM3 prosím? Jen abych updatnul bios pokud to naběhne.
Děkuji mockrát za případnou pomoc.
Naposledy upravil(a) leviatan3 dne čtv 12. led 2012, 17:39, celkem upraveno 1 x.
- Hladis
- Moderátor

Re: Pomoc procesor AMD PRAHA
Pokud to mas nove ,tak s tim zajdi k prodejci at se stara. Bud je ten CPU od vyroby mrtvej (coz je vcelku bezna zalezitost u tehle kusu) nebo je problem s BIOSem na desce. Jsi si jist ze ostatni komponenty jsou v poradku ?
- leviatan3
- Nováček

-
Ano zdroj, ram i grafiku jsem testoval.Hladis píše:Pokud to mas nove ,tak s tim zajdi k prodejci at se stara. Bud je ten CPU od vyroby mrtvej (coz je vcelku bezna zalezitost u tehle kusu) nebo je problem s BIOSem na desce. Jsi si jist ze ostatni komponenty jsou v poradku ?
- Hladis
- Moderátor

No tak pokud jsi prazak a kupovals to nove v Praze ,tak si skoc k prodejci at to resi. Muzes si pujcit nejaky Phenom II a updatnout BiOS nebo to musi udelat prodejce. Kazdopadne nevybral sis dobre.......
- Lokomotiva
- Začátečník

Vzhledem k tomu, že ten procesor je podporovaný až od předposlední verze BIOSu, je pravděpodobné, že desce nic není, jen má starší BIOS.
A procesoru není také nic.
Půjč si od kámoše třeba Athlon II x2, který je podporovaný už o hodně starší verzí BIOSu a zkus to tak.
S nějakým AM3 procesorem naflashuj nejnovější BIOS a zkus tam dát svůj procesor.
To by mohlo vyjít.
A procesoru není také nic.
Půjč si od kámoše třeba Athlon II x2, který je podporovaný už o hodně starší verzí BIOSu a zkus to tak.
S nějakým AM3 procesorem naflashuj nejnovější BIOS a zkus tam dát svůj procesor.
To by mohlo vyjít.
- leviatan3
- Nováček

-
K tomu infu už jsem bohužel také došel. Díky za pomoc.Lokomotiva píše:Vzhledem k tomu, že ten procesor je podporovaný až od předposlední verze BIOSu, je pravděpodobné, že desce nic není, jen má starší BIOS a procesoru není také nic.
S nějakým AM3 procesorem naflashuj nejnovější BIOs a zkus tam dát svůj procesor.
To by mohlo vyjít.
Teď už jen někdo s procesorem do AM3. Kdokoliv bude ochoten zapůjčit (klidně i přímo u něj doma) jen na update biosu, bude zachránce.
Naposledy upravil(a) leviatan3 dne čtv 12. led 2012, 17:51, celkem upraveno 1 x.
- Hladis
- Moderátor

Stale jsi neodpovedel.....kdes to koupil a zda deska je nova z obchodu. Tim tva zachrana je ten ,kdo ti to prodal. Pokud odpoved je negativni ,tak musis najit nejakeho dobraka nebo to dat do nejakeho PC shopu a za popplatek ti to udelaji.
- leviatan3
- Nováček

-
Deska je od czc.cz, kupovaná 3 měsíce zpátky, ale až teď jsem dokončil stavbu. Každopádně takovou jednoduchost bych radši opravil sám, než to zas rozebírat (navíc pokud by se vyskytla nějaká pomoc poblíž). Pokud nikoho nenajdu, tak tam zítra skočím.Hladis píše:Stale jsi neodpovedel.....kdes to koupil a zda deska je nova z obchodu. Tim tva zachrana je ten ,kdo ti to prodal.
- Lokomotiva
- Začátečník

Já si také myslím, že řešit to po sousedsku je zbytečné.
Prodejce seznam se současným stavem - a s tím, že vše ostatní je funkční - a seznam ho se svým podezřením.
Buď ti naflashuje nový BIOS rovnou nebo nabídne jiné řešení.
Ale shánět by měl on, ne ty.
Prodejce seznam se současným stavem - a s tím, že vše ostatní je funkční - a seznam ho se svým podezřením.
Buď ti naflashuje nový BIOS rovnou nebo nabídne jiné řešení.
Ale shánět by měl on, ne ty.
- Hladis
- Moderátor

Tak reseni je jednoduchy. Navstiv CZC ,tohle uz resili nekolikrat a udelaji to (snad) zadara. DOC_ZENITH ti k tomu muze rici vic.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
občas do Praglu jezdím na školení, takže v nejhorším bych mohl s sebou vzít některý z mých mnoha Phenomů II 
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora