nejde se připojit k internetu

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

nejde se připojit k internetu

Příspěvek od ACzeMiky »

Dobrý den, celou dobu jsem se připojoval k internetu přes kabel od modemu, jelikož když jsem se připojil k nějaké wifi, tak mi to psalo omezený přístup, takže jsem byl bez internetu a to je mi k ničemu. Už asi 3 měsíce (od doby kdy mám ten notebook), jsem se připojoval v pohodě, včera jsem chtěl nějak vyřešit tu wifi, protože mě nebavilo furt přendavat kabel ze stolního pc do notebooku a nějak jsem se v tom hrabal, tudíž tam asi něco udělal jak nemá být, takže mi klidně vynadejte :D. Když to ještě šlo, tak po připojení přes kabel jsem měl v ovladacich panelech>síť a sdílení napsáno normálně domácí síť. Teď to píše neznámá síť a vůbec mě to k internetu nepřipojí. Mám Win 7 home premium 64b. Díky za všechny možné rady.

edit: Jinak na xp profesional na mém stolním pc mi to jede normálně. Teď z něho píšu :).
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Re: nejde se připojit k internetu

Příspěvek od ACzeMiky »

Omlouvám se za zbytečnost. Stačila reinstalace ovladačů. Stejně mi vrtá hlavou, proč se mi nejde připojit k té wifi. Teď už mi to ani žádnou nevyhledává. Je tam jen napsáno že není k dispozici žádná síť. Nedávno jsem jich tam měl ale kolem 15.
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Je několik možností.

1. Jsou nainstalovány správné ovladače + na notebooku je přepínač správně v té poloze, ve které má být (zapnuta)
2. Je v nastavení ovladače bezdrátového připojeni, v jeho vlastnostech nastaveno, aby si sám získával IP adresu?
3. Není na routeru nastavený MAC filter?
4. Jaký máte antivirus, popř. externí firewall apod. ?
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

CZDaywalker píše:Je několik možností.

1. Jsou nainstalovány správné ovladače + na notebooku je přepínač správně v té poloze, ve které má být (zapnuta)
2. Je v nastavení ovladače bezdrátového připojeni, v jeho vlastnostech nastaveno, aby si sám získával IP adresu?
3. Není na routeru nastavený MAC filter?
4. Jaký máte antivirus, popř. externí firewall apod. ?
Ovladače jsou nainstalovány správně. U druhého bodu nevím kde to hledat. Jak jsem řekl, jsem lajk. Antivirus mám Avast free. S tím nemám problémy. Mám ho i na svém stolním pc.
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Většina notebooků má buď přepínač na ovládání wifi nebo se zapíná přes kombinaci funkční klávesy FN a pak klávesy se symbolem wifi.
Jaký máte notebook?
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

Nevyhledávání wifin je vyřešeno. Díky. Když ale spustím centrum nastavení mobilních zařízení, nezobrazuje se mi tam bezdrátové připojení. Myslím, že je to tím že nemam aktuální ovladač, ale ve správci zařízení>síťové adaptéry tak tam nemám nic s názvem bezdrátové připojení nebo něco takového. Jinak mám HP Probook 4530s
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ovladače jsou k dispozici na adrese http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... 5&swLang=5

Pokud vjedete do centra sdílení, tak nalevo je volba Změnit nastavení adaptéru.
Podívejte se, jestli tam je nějaké bezdrátové připojení k síti.

V systémových vlastnostech by se měl projevit adaptér podobně jako takto:

Obrázek

Sítě to najde, nenajde?
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“