NADMERNY HLUK

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
korec
Nováček
Nováček

NADMERNY HLUK

Příspěvek od korec »

Dobry den pratele,
rad bych vas zkusenejsi pozadal o pomoc,mam jednoduchy problem(aspon doufam ze pro vas bude),ja se v tom moc nevyznam,tak se do zadnych zasahu zatim nepoustim,ale pravdou je ze uz me nadmerny hluk,ktery vydava muj PC leze na nervy,nevim jake udaje jsou pro vas dulezite,ale klidne vse potrebne doplnim.
mam tento case : http://www.czc.cz/apevia-x-telstar-jr-g ... 29/produkt
A uz me opravdu moc vadi "huceni" vychazejici z neho,prosim vas vsechny,poradte mi jak co nejrozumeji snizit ten hluk.
vsem dopredu moc diky.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Re: NADMERNY HLUK

Příspěvek od oneill_sx1 »

Vyměnit skříň, zdroj a komplet chlazení. Do upřesnění konfigurace lépe poradit nelze.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Neuvedls počet a typy ventilátorů ani chladiče procesoru. Bez věštecké koule ti přesně neporadí nikdo, hluk můžu vydávat cokoliv. Staré zdroje Fortron nejsou tiché, ani grafika není nejtišší.
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

mam stejou grafiku a reknu ti, ze jak pustim vyhlazovani na max tak je to uragan :D takze musim tomu cpat vzduch pod nos at tolik nehuci
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
korec
Nováček
Nováček

Příspěvek od korec »

pocet ventilatoru co jsou ve skrini jsou tri jak je uvedeno od vyrobce skrine,nevim jestli jsi na to koukal,jejich oznaceni je apevia HA 1225 a chladic procesoru je dodavany original od intelu :
http://camitech.com/index.php?page=shop ... 1&Itemid=2

j
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Původní fany na 12V - zdroj hluku.
Boxovaný zdroj - další zdroj hluku.

Když to shrnu - úplně všechno v tvém pc je zdroj hluku. Začal bych s postupným odpojováním a pozoroval, jestli se hluk nesnížil, a pak začal s výměnou.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Jako první věc bys mohl napsat, kolik jsi ochoten investovat, ale cenový nástřel bych viděl 700 Kč bez výměny Case a s výměnou 2500 Kč.
Když tedy vynechám chladič na GK, nemá cenu kupovat za 1000 Kč Accelero Xtreme, to už je lepší koupit jinou GK s dobrm chladičem z výroby :-)
korec
Nováček
Nováček

Příspěvek od korec »

presne tak jsem zacal odpojil jsem oba ventilatory a hluk se o hodne snizil,takze co s tim ????nekde jsem cetl (uz je to davno)ze ma velky vliv pocet a velikost ventilatoru,ale nevim co je dobre a co statne,jestli raci jeden velkej nebo vic malych,penez do toho zamozrejme chci dat co nejmin,ale kdyz to bude nutne zainvestuju co bude treba abych se hluku zbavil,ale urcite se me nechce kupovat nevej zdroj nebo skrin,oboje je takrka nove,jinak zatim panove dekuji za prispevky.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Malý ventilátor musí nižší výkon nahrazovat vyššími otáčkami a tím větším hlukem. Ideální je více velkých ventilátorů na nízkých otáčkách. Do tvé skříně moc ventilátorů nenainstaluješ, ale když koupíš nějaké rozumně regulovatelné stodvacítky, tak si pomůžeš. Nejdůležitější je mít dostatečný odtah.
korec
Nováček
Nováček

Příspěvek od korec »

ok moc dekuju za radu,a ted prosimte konkretne jake by jsi me doporucil?
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

V tvém případě bych vzal Gelid 12 TC. Nedávno byl v testu.

O výběru fanů je tu rozsáhlé téma http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... start=1340
korec
Nováček
Nováček

Příspěvek od korec »

ok koupim je,je jeste neco co bych mohl prikoupit,kdyz uz budu po netu objednavat?
byla tu jeste rec o grafice...a zdroji...
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Odhlučňování, hlavně dodatečné, s sebou nese spoustu nákladů. Záleží na rozpočtu a jak chceš jít daleko. Vyměníš airflow ventilátory a pak zjistíš, že ruší něco dalšího...

Malá vrtulka na boxovaném chladiči CPU se taky umí ozvat, to by znamenalo výměnu chladiče:
Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Arctic Cooling Freezer 13
Gelid Tranquillo

Grafiku můžeš zkusit regulovat. Ventilátor ve zdroji by se dal vyměnit za tišší (rozměr 120 mm).
korec
Nováček
Nováček

Příspěvek od korec »

takze uz jsem si poridil Gelid silent 12 TC,ale nevim jak je zapojit,jestli do desky nebo pres nejakou redukci,ke kabelum od zdroje ,poradte mi prosim
Assassin79
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Assassin79 »

Čus,na desce bys měl mít jehle s označením system fan 1,2..tak když ti to tam dosáhne,tak to tam dej,nebo k to mu budeš mít možná nějakou redukci,abys to mohl píchnout rovnou na zdroj.

Já ted budu kupovat taky GELID Solution Tranquillo, na cpu,tak jsem zvědavej,jaká bude změna...ted tam mam boxovej coolermaster CM12V 80x80 posazenej na Q6600 a je to přesně jak píše oneill_sx1,funí jak hovado..aby to stihnul chladit,čím menší,tím větší ot. v klidu mi točí 2350 a když hraju bfbc2,tak je to strašný,když jsem nahodil cpu na 3.2ghz ,tak točil v klidu 2750,sice se to uchladilo,ale měl jsem pocit jako by mi pod stolem startoval tryskáč :-)
korec
Nováček
Nováček

Příspěvek od korec »

jo tak jsem to udelal dle rady a je to ok,hluk se zmensil zhruba o 30%,ale asi o tak malo to je z duvodu,ze druhy dodany ventilator byl vadny a tak ve skrini zustal jeste jeden "hlucny"puvodni,po jeho vymene bude zase vse o hodne lepsi,jsem velmi spokojen a dekuju panu oneill_sx1 za jeho radu.
jeste bych chtel znat nazor na toto:
http://www.alza.cz/akasa-ak-968-x4-d154011.htm
tenhle chladic mam taky doma,vyplati se vymenit za ten puvodni dodavany intelem??
diky
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Určitě to vyzkoušej, všechno je lepší než boxovaný chladič.

//Flegy - presun do spravne sekce
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“