Kolize chladiče a pamětí

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Carrypto
Nováček
Nováček

Kolize chladiče a pamětí

Příspěvek od Carrypto »

Zdravim,
Omlouvám se za spam,nebijte mě :)
Postavil jsem si nový PC,ale nezbyl mi rozpočet na větrák k procesoru.Chci koupit novej,Noctua NH-D14
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Problém je v tom,že mám paměti corsair vengeance
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000013W2
a na oficiálních stránkách Noctuy píšou,že to k sobě nejde.
Koukal jsem na net,fóra atp. a nikde není psaný úplný vysvětlení.Ten větrák mě pokryje celý 4 pam.sloty nebo např. jen 1 a do dalšího slotu je můžu strčit?
Jinej větrák se mě kupovat nechce,ale když by to jinak nešlo,tak mi doporučte jinej.

MSI P67a-gd45
intel core i5 2500k

Díky
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolize chladiče a pamětí

Příspěvek od ToxicTears »

Pokud je tam jenom kolize s ventilátorem, nechal bych jen ten prostřední. Jinak nechá se to vyřešit trochu patlácky, ale budiž, pokud máš dost širokou skříň tak udělat si vlastní upevnění vnějšího ventilátoru stylem, že jej uchytíš víš a tudíž bude Fan nad pamětmi. Kord pokud nebudeš taktovat, tak stačí dokonce i pasivní chlazení toho procesoru. pokud to nechceš riskovat, stačí jen ten prostřední.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Obvykle takhle velký chladiče zakrejou 2-3 sloty. Obecná rada, když už musim mít tak dementně velkej chladič, tak nejsem dement a nekoupim si high-profile RAM. Vpodstatě se všema chladičema budeš mít problém.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Carrypto
Nováček
Nováček

Příspěvek od Carrypto »

Mno pořád mě to nedá,chtěl bych to zkusit.Ale nikdo mě stopro neumí říct jestli to tam půjde nebo ne.
Jinak mi soused přinesl Gelid tranquillo na zkoušku.Šlape to i těma luxusníma ramkama co jsem si tak dobře vybral :)
Díky za snahu borci,můžete LOCK
Wotan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wotan »

jen pro info, ja mam ty samy ramky i chladic a neni problem ... jen jsem musel mirne posounout sponu, co drzi prvni ventilator smerem od desky, aby se pod ten ventilator ty ramky vesly, ventilator tedy mirne chladic presahuje, na chladici ucinek to ale nema zadnej vliv ... =)
Ryzen 9900x + 2x32Gb Micron 6400 Mhz + MSI B650 Tomahawk + Asus Dual RTX 4070
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

Wotan píše:jen pro info, ja mam ty samy ramky i chladic a neni problem ... jen jsem musel mirne posounout sponu, co drzi prvni ventilator smerem od desky, aby se pod ten ventilator ty ramky vesly, ventilator tedy mirne chladic presahuje, na chladici ucinek to ale nema zadnej vliv ... =)
Souhlasím též to mám na druhém pc tak řešené, stačí posunout první větrák ze sponou kousek nahoru a uvedené ram se tam v pohodě vejdou.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“