HP PAvilion DV 6000 - problém s grafikou
Moderátor: Don
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: HP PAvilion DV 6000 - problém s grafikou
jestli chceš, aby ten notebook opět dlouho fungoval, tak jedině vyměnit za úplně novej čip (jiná oprava nemá význam). Kdybys měl zájem, napiš mi na SZ či mail.
- Smaky
- Žlutá karta Bazar

-
Zdravím,předem se omlouvám za obnovu staršího topicu,ale mám dotaz ohledně výměny čipu go 7400.Nechal si ho tady někdo vyměnit v HWservisu?
A případně jak to jede,je to bez problémů,či se chyba gpu objevila znovu?
Abych věděl,jestli má cenu si ho nechat,nebo střelit dokud je funkční a v záruce u HWservisu.
Děkuji.
A případně jak to jede,je to bez problémů,či se chyba gpu objevila znovu?
Abych věděl,jestli má cenu si ho nechat,nebo střelit dokud je funkční a v záruce u HWservisu.
Děkuji.
- orgasmic
- Začátečník

-
Vsechny tyto cipy jsou vadne, tak bych se ho radeji zbavil, dokud je funkcni.
Asus Rog Strix G18
- Smaky
- Žlutá karta Bazar

-
Sakra...Může mi někdo tuto informaci potvrdit?
- orgasmic
- Začátečník

-
Tuto informaci Ti muzou potvrdit miliony diskuzi na internetu.
Staci hledat
Staci hledat
Asus Rog Strix G18
- Smaky
- Žlutá karta Bazar

-
No hledal jsem,google využívat umím velice dobře,avšak narazil jsem akorát na to,že jsou z výroby GPU poruchové,ale nikde jsem nenašel,jestli i po opravě (výměně GPU) tento problém přetrvává.Někde se (snad zde) psalo,že jsou čipy novější výroby (2010-2011).
- orgasmic
- Začátečník

-
2010-2011 se nevyrabela. Je to uz hodne stara grafika. Vyrabela se od roku 2006 tusim do 2008/2009.
Asus Rog Strix G18
- Smaky
- Žlutá karta Bazar

-
No,každopádně děkuji,ale kdyby měl někdo OSOBNÍ zkušenost s výměnou GPU a výdrží notebooku po opravě,tak dejte vědět,díky.
- orgasmic
- Začátečník

-
Je to nerentabilni, tzn ze se to nevyplati.
Navic zadna opravena serie nebyla, tudiz reflow ci vymena nema cenu.
Tento problem se tykal vsech 7400go, 8400M a nekterych 8600M.
U nekterych notebooku pomohla vymena za grafiku ATi, ale Ty mas tusim grafiku napevno pripajenou k desce.
Notas prodej a nic neres.
Navic zadna opravena serie nebyla, tudiz reflow ci vymena nema cenu.
Tento problem se tykal vsech 7400go, 8400M a nekterych 8600M.
U nekterych notebooku pomohla vymena za grafiku ATi, ale Ty mas tusim grafiku napevno pripajenou k desce.
Notas prodej a nic neres.
Asus Rog Strix G18
- Smaky
- Žlutá karta Bazar

-
Takhle..Notebook mi dneska přišel z opravy,vyměněný čip,jede,teplota 55°C na GPU,52°C na CPU,45°C na HDD.Fallout 3,1024x768,max. nastavení (v okně,abych mohl sledovat teploty),stojím nad městem,kde je to nejvíce náročné,sem tam zabiju nějakou velkou krysu,když se s tím FPSkem na ní domačkám..a teplota stále stejná,55 to nepřesáhlo,je to max.Zrovna teď je tam 53.
Proto mě zajímalo,jestli to už někdo má třeba rok takto opravené (vyměnění čip na základovce) a jestli to stále bez problémů chodí.Byla mi tam HWservisem přimontována i taková měděná kostička na heatpipe,což asi o nějakej ten stupeň snižuje teplotu..
Tak tento dotaz tý výdrže je pro někoho,kdo u pavillionu má už vyměněn grafický čip a jestli je to bez problémů.
Proto mě zajímalo,jestli to už někdo má třeba rok takto opravené (vyměnění čip na základovce) a jestli to stále bez problémů chodí.Byla mi tam HWservisem přimontována i taková měděná kostička na heatpipe,což asi o nějakej ten stupeň snižuje teplotu..
Tak tento dotaz tý výdrže je pro někoho,kdo u pavillionu má už vyměněn grafický čip a jestli je to bez problémů.
- orgasmic
- Začátečník

-
To porad nechapes. Tam nejde tolik o teploty, ale konstrukcni vadu cipu.
Nekomu to bude fungovat dele a jinemu ne. S tim nic neuelas...je to takova loterie.
Nam v rodine pred 2 lety take 7400go odesla a opravovat se to nevyplatilo uz tehdy.
Nekomu to bude fungovat dele a jinemu ne. S tim nic neuelas...je to takova loterie.
Nam v rodine pred 2 lety take 7400go odesla a opravovat se to nevyplatilo uz tehdy.
Asus Rog Strix G18
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vezmu to poporade:
ad "medena kosticka na heatpipe":
na to si prisel jak? HP Pavilion dv6000 ma chlazeni kompletne schovany v chassis a nedostanes se k nemu jinak, nez po vyjmuti zakladni desky ze spodni casti chassis. jak tedy vis, ze mas "na heatpipe medenou kosticku"? navic na heatpipe se zadna "medena kosticka" nedava. medena podlozka se pouziva jako nahrada teplovodivy hmoty mezi IC (v tvym pripade GPU) a heatsinkem chladice. dosahne se tim lepsi tepelny vodivosti prostredi mezi chip-em a heatsinkem a snizi se tedy i teplotni rozdil mezi temito dvema plochami (coz ma prave za nasledek snizeni teploty chip-u respektive GPU). u dv6000 respektive dv6000 s Go7400 se to ale nepouziva, protoze tam z vyroby zadna teplovodiva hmota neni - je tam pouze folie, ktera se odstrani a nahradi teplovodivou pastou.
ad "smysl vymeny Go7400":
s klidnym svedomim ti muzu rict, ze si za opravu u HWservis zaplatil prakticky tolik, kolik by tenhle notebook v soucasny dobe stal jako funkcni. kdyby si booka prodal po dilech a pridal castku za opravu, mohl sis koupil o generaci mozna dve novejsi kousek s podstatne vyssim vykonem - a v neposledni rade i spolehlivejsi.
ad "zkusenosti s vymenou GPU":
pohadkam o GPU s datem vyroby 2010/2011, ktere se do booku seriove osazovaly pred x lety, muze uverit snad jen absolutni laik. u nekterych drive vyrabenych IC sice existuji nove revize (viz.treba G84/G86), ale i tak se jedna jen o oznaceni, ktere nerika nic o pripadnem odstraneni vyrobnich vad zjistenych u predchozich serii. presto pokud je IC novy (rozumej nepouzity), je realna sance, ze neselze-li jiny komponent na zakladni desce, bude notebook jeste nejaky ten rok fungovat. ovsem jak uz jsem uvedl v predchozim bodu - investice do opravy obstarozniho booka (navic velmi nespolehliveho modelu) ve vysi prakticky ceny funkcniho kusu jsou vzdy nevyhodne a seriozni servis by te na to mel vzdy upozornit.
ad "medena kosticka na heatpipe":
na to si prisel jak? HP Pavilion dv6000 ma chlazeni kompletne schovany v chassis a nedostanes se k nemu jinak, nez po vyjmuti zakladni desky ze spodni casti chassis. jak tedy vis, ze mas "na heatpipe medenou kosticku"? navic na heatpipe se zadna "medena kosticka" nedava. medena podlozka se pouziva jako nahrada teplovodivy hmoty mezi IC (v tvym pripade GPU) a heatsinkem chladice. dosahne se tim lepsi tepelny vodivosti prostredi mezi chip-em a heatsinkem a snizi se tedy i teplotni rozdil mezi temito dvema plochami (coz ma prave za nasledek snizeni teploty chip-u respektive GPU). u dv6000 respektive dv6000 s Go7400 se to ale nepouziva, protoze tam z vyroby zadna teplovodiva hmota neni - je tam pouze folie, ktera se odstrani a nahradi teplovodivou pastou.
ad "smysl vymeny Go7400":
s klidnym svedomim ti muzu rict, ze si za opravu u HWservis zaplatil prakticky tolik, kolik by tenhle notebook v soucasny dobe stal jako funkcni. kdyby si booka prodal po dilech a pridal castku za opravu, mohl sis koupil o generaci mozna dve novejsi kousek s podstatne vyssim vykonem - a v neposledni rade i spolehlivejsi.
ad "zkusenosti s vymenou GPU":
pohadkam o GPU s datem vyroby 2010/2011, ktere se do booku seriove osazovaly pred x lety, muze uverit snad jen absolutni laik. u nekterych drive vyrabenych IC sice existuji nove revize (viz.treba G84/G86), ale i tak se jedna jen o oznaceni, ktere nerika nic o pripadnem odstraneni vyrobnich vad zjistenych u predchozich serii. presto pokud je IC novy (rozumej nepouzity), je realna sance, ze neselze-li jiny komponent na zakladni desce, bude notebook jeste nejaky ten rok fungovat. ovsem jak uz jsem uvedl v predchozim bodu - investice do opravy obstarozniho booka (navic velmi nespolehliveho modelu) ve vysi prakticky ceny funkcniho kusu jsou vzdy nevyhodne a seriozni servis by te na to mel vzdy upozornit.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- orgasmic
- Začátečník

-
- Smaky
- Žlutá karta Bazar

-
Jak jsem psal,ta měděná kostička..Zřejmě jsem špatně pochopil jak to funguje..Je to asi to co píšeš,každopádně model s GO 7400 mám,tím jsem si 100% jist a podle faktury ''provedena modifikace chlazení CU destičkou pod GPU).Takže se to asi dělá,nebo nevím.
Jinak když se řeší ta cena..Váhal jsem dost,jestli to dát do opravy,vzhledem k tomu jak je nákladná.Rozhodl jsem se ho tam šoupnout (byl totiž v pěkném stavu [dokuď mi ho zřejmě DPD nenakřupla a nezlomila úchyt plastu,pod LCD - myslím tím takovej zobáček,co se zaklapne.. a neodřela]) ...tak jsem se rozhodl ho tam dát,ale pak jsem ve volném časle gooogloval,gooooooogloval a vygoogloval jsem to,že jsou tyhle DV6000 celkově naprd,ale s tím už teď nic nenadělám...Asi mi zbejvá jen doufat,že se to neposere brzy,či posere do 3 měsíců (kvůli záruce) a pak ho střelim...
a laik jsem,nejsem žádnej ajťák...kdybych byl,tak bych se vykašlal na opravu,prodal bych ho a koupil dell tablet za pět a půl tisíce z druhý ruky,se zárukou na 13 měsíců,ale už je hold pozdě :/
Jinak když se řeší ta cena..Váhal jsem dost,jestli to dát do opravy,vzhledem k tomu jak je nákladná.Rozhodl jsem se ho tam šoupnout (byl totiž v pěkném stavu [dokuď mi ho zřejmě DPD nenakřupla a nezlomila úchyt plastu,pod LCD - myslím tím takovej zobáček,co se zaklapne.. a neodřela]) ...tak jsem se rozhodl ho tam dát,ale pak jsem ve volném časle gooogloval,gooooooogloval a vygoogloval jsem to,že jsou tyhle DV6000 celkově naprd,ale s tím už teď nic nenadělám...Asi mi zbejvá jen doufat,že se to neposere brzy,či posere do 3 měsíců (kvůli záruce) a pak ho střelim...
a laik jsem,nejsem žádnej ajťák...kdybych byl,tak bych se vykašlal na opravu,prodal bych ho a koupil dell tablet za pět a půl tisíce z druhý ruky,se zárukou na 13 měsíců,ale už je hold pozdě :/
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
alespon mas ponauceni pro priste
a to se taky pocita..
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!