Asus P5PL2-E (775, 945G + ICH7)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
denin88
Nováček
Nováček

Asus P5PL2-E (775, 945G + ICH7)

Příspěvek od denin88 »

co o nej viete??
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Např.: http://www.nc.cz/?cls=stoitem&stiid=11486

Jinak, seš ve špatný sekci, asi bude translokace.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Skarab
Nováček
Nováček

Asus P5PL2-E problem s pamětí

Příspěvek od Skarab »

Ahoj s kamarádem řešíme takový neobvyklý problém. Jeho deska má ve specifikacích napsané že zvládne maximálně 2GB operační paměti . Ale everest a PC wizard ukazují 4 GB a 1gb max na slot. Vše jsme ozkoušeli a opravdu to vzalo jen 2 GB. Doteď by to bylo v pořádku ,ale na netu jsme se dočetli že to borci provozují se 3 i 4 GB paměti ram. Jak tohohle docílit? Něco jsme četli o přeflashování biosu na novou verzi je tohle cesta opravdu možná? Díky za každou radu či pripomínku
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Asus P5PL2-E problem s pamětí

Příspěvek od jan.svoboda »

Ahoj, na prvním místě věř specifikaci od výrobce, poté až Everestu, občas u maximální velikosti RAMek zobrazuje i dvojnásobonou hodnotu, než doopravdy. Jediná možná cesta u tebe je zkusit přeflashovat BIOS, jak jsi psal, možná novější verze BIOSu podporuje víc RAMek ale nedá se nic zaručit. Jinak pochybuji, že by bylo možné obejít (hardwarový?) limit stanovený výrobcem.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Skarab
Nováček
Nováček

Asus P5PL2-E problém nejde grafika

Příspěvek od Skarab »

Zdravím nedávno mi v PC odešla grafika GF 8800GTS 640MB tak jsem ji zanesl ke kámošovi abych vyzkoušel zda je opravdu mrtvá a nešla mu taky takže jsem usoudil že ano a půjčil si od něj jeho záložní 7600GT než něco seženu ale k mému překvapení nešla ani tato, tak jsem zašel za dalším kamarádem a půjčil si od něj pro změnu jeho zánovní 5570 a nejde ani tahle. Když pc zapnu vše začne nabíhat jak má jen se prostě nepustí monitor a neustále svítí na bedně červené světlo že asi není něco v pořádku. Moje sestava MB ASUS P5PL2-E , CPU C2D E2140 , zdroj 3 měsíce starý kupovaný v bohemce fortron saga II 500w,2GB ram DDR2 Kingston. Monitor jsem testoval jestli to není ním a zapojil ho do notasu a funguje proto to usuzuji základní desce. Měl někdo podobný problém nebo poradil mi co dělat? Zda je deska mrtvá a koupit komplet nové pc nebo se jedná o nějaký řešitelný problém? Děkuji za rady
xlukinek
Nováček
Nováček

Re: Asus P5PL2-E problém nejde grafika

Příspěvek od xlukinek »

Já bych začal tím, že bych prošel pořádně vnitřek PC zda je všechno tak jak má být. Pak bych se podíval do Biosu jakou grafickou kartu (slot) máš nastavenej. Zkus taky kdyžtak reset Biosu. Pokud by nic nepomohlo tak ti asi něco odešlo na MB...
Jakis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakis »

Mozna trochu OT:Mam Desku ASUS p5pl2 a nekdy mi nenaskoci monitor mi napise no signal ale pc jede Mam RAM kit 2*1GB jednu sem vyndal a najednou to jelo...
Skarab
Nováček
Nováček

Příspěvek od Skarab »

xlukinek píše:Já bych začal tím, že bych prošel pořádně vnitřek PC zda je všechno tak jak má být. Pak bych se podíval do Biosu jakou grafickou kartu (slot) máš nastavenej. Zkus taky kdyžtak reset Biosu. Pokud by nic nepomohlo tak ti asi něco odešlo na MB...
Vnitřek je naprosto v pořádku to jsem projel už asi 10x a do biosu se nedostanu když mi nenajíždí obraz :)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Asus P5PL2-E a RAMky

Příspěvek od SpeedyGT »

Zdravím, mám desku Asus P5PL2-E (http://www.czc.cz/asus-p5pl2-e-intel-94 ... 85/produkt) a s ní následující problém:

Ve slotu 1 nebo 2 (bráno od cpu) jednotlivě RAM fungují, ve 3 a 4 ne. Jakmile zapojím 2 moduly, tak už ale nefungují v žádné kombinaci, přitom RAMky jsou ok na jiném PC.

RAMky jsou A-Daty 2x1GB 800 a doteď v té desce běžely ve slotech 1 a 3. Teď už ne..

Co s tim? Díky

Napadá mě buď koupit jeden 2GB modul a vrazit do 1.slotu nebo koupit jinou desku a jet jako doteď.

Zbytek sestavy: E4400, 9500GT, EC 400W.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Asus P5PL2-E a RAMky

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Intel 945 chipset byl hodně nepovedenej. Měl hodně revizí a každá z nich měla jiné problémy. Napřed tam nefungoval ani PCI-E lock, pak tam byly právě problémy s pamětma, typicky deska odmítala jet stable nebo vůbec naadresovat více jak 2GB ram a podobně. Prostě horznej chipset.

To že ti přestal jít slot 3 a 4 znamená že ti na desce umřel druhej paměťovej kanál, takže buďto už umírá chipset nebo studeňák. To že ti nejdou společně v 1 a 2 slotu tak to je prostě Intel 945 chipset for you..... ani negarantuji že to pojme 2GB modul, na to pozor. Ale ta deska už je na odchodu.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus P5PL2-E a RAMky

Příspěvek od SpeedyGT »

Děkuji za rychlou reakci, zařídím se podle toho, koupí se nová deska. Ještě je možno nechat jet s jednou 1GB RAMkou ale to s Vistama raději ne.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
Odpovědět

Zpět na „Asus“