Vysoká teplota CPU jaký výkonější chladič ??

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
profesorx
Nováček
Nováček

Vysoká teplota CPU jaký výkonější chladič ??

Příspěvek od profesorx »

Zdravím při hraní náročnějších her mě CPU teplota stoupá na 72 stupňů. Vzápětí se Pc vypne aby se neusmažilo :D

Proto potřebuji radu s nákupem lepšího chladiče.

má základní deska

http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... _2x/specs/

přidávám fotku bedny. Abych tam případný chladič dostal :)

Díky za nějaká typ.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Vysoká teplota CPU jaký výkonější chladič ??

Příspěvek od Bez_n1ck »

72 není nijak závratná teplota, navíc při přehřátí se CPU podtaktuje, ne natvrdo vypne. Spíš bych viděl problém ve zdroji.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

mě se pc při přehrátí cpu či vga vypínal. Přesněji řečeno jsem laboroval se starým pc, co snese :lol: Já jsem měl v biosu možnost nastaveni při překročeni kritické teploty vypnout pc.
Naposledy upravil(a) ehw dne ned 29. dub 2012, 00:12, celkem upraveno 1 x.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

mě jede procesor i na 75 a nevypne se , Speccy 64bit to nehodnotí ani jako kritickou "červenou" hodnotu... ale myslim že když bys vyměnil teplovodivou pastu že by to šlo dolu, protože těch 72 neni sice závratná teplota ale uplně běžný to taky neni
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Nepíšeš co máš za CPU, ale 72°C je u AMD procesorů docela dost. Rozdodně přidej pod zdroj 120mm fan na odfuk teplýho vzduchu ze skříně. Taky bych zkusil ten boxovanej chladič vyčistit od prachu. Pukud by toto nepomohlo, můžeš koupit novej CPU chladič např. http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt - sice stojí 660Kč, ale můžeš ho pak klidně dát i do budoucího PC.

Slabým zdrojem to ale může být taky. Raději napiš celou sestavu, ať víme na čem jsme.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
profesorx
Nováček
Nováček

Příspěvek od profesorx »

Mr Lucas píše:Nepíšeš co máš za CPU, ale 72°C je u AMD procesorů docela dost. Rozdodně přidej pod zdroj 120mm fan na odfuk teplýho vzduchu ze skříně. Taky bych zkusil ten boxovanej chladič vyčistit od prachu. Pukud by toto nepomohlo, můžeš koupit novej CPU chladič např. http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt - sice stojí 660Kč, ale můžeš ho pak klidně dát i do budoucího PC.

Slabým zdrojem to ale může být taky. Raději napiš celou sestavu, ať víme na čem jsme.

Na tenhle typ chladiče jsem zrovna koukal. Ale nejsem si jist jestli se vleze do mé staré skříně.
Jinak ten zdroj je Forton AX 400 ale tím to nebude.
profesorx
Nováček
Nováček

Příspěvek od profesorx »

TEPLOTA VYŘEŠENA KVALITNÍ PASTA A NOVÝ VENTILÁTOR CHLAZENÍ UDĚLALI SVÉ :) Díky za rady.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“