MSI GTX 660 TI PE - pískání při zátěži

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
stavi
Nováček
Nováček

MSI GTX 660 TI PE - pískání při zátěži

Příspěvek od stavi »

Mám takový problém. U MSI GTX 660 TI PE mi v zátěži (pouze 3D) píská grafika. Např. v Borderlands 2 se výška tónu mění v závislosti na max FPS nastaveného v Menu. Čím vyšší limit na FPS, tím vyšší pískání.
Nejhorší je, že se to pískání jde slyšet i z reproduktorů (integrovaný Realtek 892), ale jen pokud repráky připojím na zadní výstupy na desce. Pokud je připojím na konektory na case, nejde to slyšet.

Nesetkal se s tím někdo? Vím, že ty integrované zvukovky jsou celkem nic moc, přemýšlím o něčem externím do PCIe, jestli by to pomohlo (mám doma staré SB, ale jen PCI, které deska nemá).
Zkoušel jsem i různé drivery na ten realtek, ale je to stejné.

Config:
CRUCIAL M4 256GB
Enermax ErPRO80
Gelid Solution Tranquillo
Intel Core i5-3570K
Kingston HyperX Plug and Play 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz
MSI N660Ti PE 2GD5/OC
MSI Z77MA-G45
vše v case Fractal Design Define Mini a na Win 7 x64.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: MSI GTX 660 TI PE - pískání při zátěži

Příspěvek od Alfajk »

karta by piskat nemela,civky jsou zality v kovu a nic jinyho na ni piskat nemuze,navic pokud je slyset i z repro,neco bude spatne,ta integrovana zvukovka to asi nesnasi dobre,zbejva koupit jinou,nebo pouzivat vsync a tim piskani omezit
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Mně zatím pískaly všechny grafiky pokud jsem někde měl 600fps... ale z repráků ne tedy. A bylo jedno zda mám integrovanou grafiku či nikoli.
PS5 Pro | LG OLED CX55
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Vypadá to na mizernou grafiku i desku. Grafika protože píská a ruší a deska protože má mizerně řešenou zvukovku která přijímá ruchy tak hodně že to slyšíš v reprákách. Je to spíš vlastnost než vada.
stavi
Nováček
Nováček

Příspěvek od stavi »

DOC_ZENITH píše:Vypadá to na mizernou grafiku i desku. Grafika protože píská a ruší a deska protože má mizerně řešenou zvukovku která přijímá ruchy tak hodně že to slyšíš v reprákách. Je to spíš vlastnost než vada.
Mno, že integrované zvukovky (hlavně Realtek), nejsou žádné hitovky, to se všeobecně ví. Micméně mě zaráží ta grafárna. Za 7k bych čekal trochu více kvality.
Bral jsem obojí (MoBo i VGA) od MSI a čekám, že tyhle věci budou mít aspoň trochu odladěné. Hlavně, že se chlubí svými Military Class součástkami :-(.
Mno, napsal jsem na MSI support, tak uvidíme, s čím vyrukují.

Na fórum tady jsem to postnul spíš kvůli tomu, jestli s tím nemá problémy i někdo jiný.

Co mě překvapuje je to, že pokud repro zapojím do 3,5 jacku na case ve předu, zvuk je čistý a bez bzučení (karta bzučí dál, ale Fractal to umí celkem dobře odhlučnit).
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

stavi píše:Hlavně, že se chlubí svými Military Class součástkami :-(.
Ano chlubí se tím samým levným čínským šmejdem jako je třeba Ultra Burnable od GB a nebo Super Alej od ASUSU atd. atd.
To že většina grafik píská, při vysokých fps už je "normální" (dělají to cívky), ale rušení zvuku je způsobeno špatným stíněním desky - prostě Military Class kvalita :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

me ta jejich military class grafika nevydrzela ani pul roku od nakupu a uz sla na reklamaci komplet mrtva,msi je proste kvalita
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
maxcz
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od maxcz »

Alfajku taky jsem měl MSI grafiku od HD 6950 a nebyl s ní problém.
Taky říká hodně lidí FORTRON jako ZDROJE nebrat ! Nekvalitní ..
Taky mám BLUE STORMA II cca 4 roky provozuji na něm GTX 480 + i3 2120 nemůžu si vynachválit grafiku ani zdroj. Počítač jede ,tak jak má vkuse 12h a pořád v pohodě .. Jak říkám záleží , na jaký kus trefíte :) .. Třeba 1 ze 100 bude zmetek a Vy si ho koupíte ..
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

maxcz píše:.. Jak říkám záleží , na jaký kus trefíte :) .. Třeba 1 ze 100 bude zmetek a Vy si ho koupíte ..
No u MSI bych spíš řekl že to bude naopak. 1 ze 100 kusů je bezproblémový a při štěstí na něj narazíte :-D :P
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
stavi
Nováček
Nováček

Příspěvek od stavi »

mno, já jsem měl k MSI v minulosti despekt. Měl jsem jejich desku K7T266 pro Athlona XP1700 (socket A), kupováno asi někdy v 2002. Deska byla hned dvakrát ze začátku reklamována, a po 3-4 letech přestaly fungovat banky na paměti.
Oproti tomu stará ECS pro Durona 800 (OC na 950 pencil modem) pořád jede u našich na net a bez problémů.

Díval jsem se na nějaké testy a na statistiky reklamací ASUSu, MSI, GByte a nejlíp vycházelo MSI. Tak jsem si řekl, zkusím to. Mno, deska i grafárna jedou, ale druhá věc je jak. GK píská a int. zvukovka na desce je taky nic moc.
Příště bych se asi na MSI vykašlal a šel bych do ASUSu nebo do GB. V původním kompu už mi min 4 roky běží deska GB 965P-DS3 s C2D a jediný problém, který ta deska má je, že pokud je při postu připojený USB storage a je OC procáku, tak se bios resne do defaultu.

A MSI tech support taky stojí za prd. Hodil jsem na jejich tech support dotaz už týden a nikdo se neobtěžuje ani odpovědět. Takže bohužel pro mě MSI opět končí.
hunterak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hunterak »

Mám taky tuhle tu GK a nic nepíska asi bych to resil reklamací.
stavi
Nováček
Nováček

Příspěvek od stavi »

Takže jsem obdržel informaci od tech supportu MSI pote, co jsem asi týden čekal, než se mi někdo ozve.
Podle MSI je tohle normální a karta při zátěži píská.
Takže pokud má někdo opravdu tiché PC a zvukový projev typu pískání mu vadí, tak doporučuji se této kartě vyhnout.

Já se příště MSI vyhnu obloukem, protože kromě pískání dochází i k přenosu do zvuku na integrované zvukovce. Čili pro mne odfláknuté produkty. Military class nemilitary class - MSI si asi dlouho nekoupím.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

stavi píše: .....MSI tech support taky stojí za prd. Hodil jsem na jejich tech support dotaz už týden a nikdo se neobtěžuje ani odpovědět. Takže bohužel pro mě MSI opět končí.
:-D tak to jsi neviděl asus support, tam se mi neozvali vůbec.... :sad:
Jinak s podporou u MSI konkrétně základní desky mám odlišnou zkušenost, byl jsem nanejvýš spokojen, po registraci na adrese https://register.msi.com/ se mi při dotazu na bios ozvali obratem do 24 hodin.
stavi
Nováček
Nováček

Příspěvek od stavi »

Pepa1 píše: :-D tak to jsi neviděl asus support, tam se mi neozvali vůbec.... :sad:
Jinak s podporou u MSI konkrétně základní desky mám odlišnou zkušenost, byl jsem nanejvýš spokojen, po registraci na adrese https://register.msi.com/ se mi při dotazu na bios ozvali obratem do 24 hodin.
Asi je to o štěstí. Já jsem si produkty registroval taky, ale trvalo jim to. Na druhou stranu support chápu, mnohdy se jim tam ozvou úplní BFU, kteří je otravují s blbostmi. Mě vždycky štve, že člověk musí dokazovat, že to není chyba někde u něj, ale chyba v produktu. V tomto se mi líbi support DELLu (premium support u serverů) - máš problém, otevřeš case, pošleš logy, a řeší se to hned. Člověk si zase za to musí zaplatit.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“