Win7 x64 - zajímavé využití paměti

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Win7 x64 - zajímavé využití paměti

Příspěvek od Pepa1 »

Používal jsem hodně dlouho plochu windows bez jakékoliv tapety, přišlo mi to přehlednější. Po startu systému a naběhnutí aplikací (antivir atd.) je využití RAM cca 1,2GB bez zatížení. Všiml jsem si, že když použiju tapetu, tak je využití cca 980MB. Vím že to je kravina, ale myslel jsem si, že to bude naopak, překvapilo mně že využití paměti je nižší... Ještě sem to zkusil znovu vrátit a je to skutečně tak... jen podotýkám, že nepoužívám aero a mám klasický vzhled win (jsem na to zvýklý od dob win95).
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Win7 x64 - zajímavé využití paměti

Příspěvek od Maranov »

Neměl by jsi screenshoty z Resource Manageru? Vypadá to zajímavě.

Co jsem tak zkoušel, tak Aero je obecně méně žravé na výkon (resp. baterii).
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Win7 x64 - zajímavé využití paměti

Příspěvek od Pepa1 »

Maranov píše:Neměl by jsi screenshoty z Resource Manageru? Vypadá to zajímavě.

Co jsem tak zkoušel, tak Aero je obecně méně žravé na výkon (resp. baterii).
Já ale jedu bez Aera. Nicméně jsem to ještě zkoušel znovu a výsledkem bylo to, že je to nakonec plus minus stejné (s wallpaperem, nebo bez něj). Takže to byl asi nějaký proces na pozadí co udělal těch cc 300 MB rozdílu.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“