Audiofil - Info - High-End Sluchatka/Zesilovac/Zvukovka

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Flisker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Audiofil - Info - High-End Sluchatka/Zesilovac/Zvukovka

Příspěvek od Flisker »

Cau,

Chtel jsem se zeptat jestli tu neni nahodou nejaky zkuseny audiofil ktery by mi mohl trosicku poradit ?

Shanim ted nejaky poradny sluchatka a co jsem procital zahranicni fora tak k sluchatkam jako napr. AKG K 701 nebo Sennheiser HD650 se musi koupit "amp" predpokladam ze je rec o amplifier tedy zesilovac a to vypada ze je taky celkem draha sranda.

V hlave mi ted lezi otazky jako napr : Jak velkej bude rozdil treba mezi AKG K 701 a relativne levnyma sluchatkama jako napr. ATH-T500 nebo Sennheiser HD555 ci necim podobnym kdyz k nim nebudu mit zesilovac ani externi zvukovku nebo kdyz je pichnu do iPhona ?

Videl bych to investovat tak do 7mi tis za vsechno. Samozrejme ze pokud je rozdil minimalni v kvalite zvuku tak cim min tim lip, nemam vubec predstavu a nikde pobliz zadny poslechovy centrum nebo tak neco.

ps: Jsem absolutni newbie pokud jde o zvuk/sluchatka.

Kazdy info dobry ;) Dikes
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Audiofil - Info - High-End Sluchatka/Zesilovac/Zvukovka

Příspěvek od dohnalik »

Adiofilismus to teda vážně není...tohle je obyčejný hifi. Kup si AKG K 701 a Essence ST(X) v té už je všechno co potřebuješ, včetně zesilovače, pokud dáš přednost nabasovanějším sluchátkům, tak HD650. Rozdíl mezi AKG a levnějšíma sluchátkama je propastný, to ani komentovat moc nebudu. Do iPonu takové sluchátka nestrkej, nejsou na to dělaný. Jinak ano, je to přes limit, ale raději ten investuj nějakou tu kačku na víc, než pak dukupovat...
Flisker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flisker »

Ok, dik za info, necham si to jeste tak tejden projit hlavou a pak se rozhodnu.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

AKG srovnavat s levnejsima.. propastny rozdil.. AKG nema levnejsi sluchatka..?

701 jsou uzasne, ale jsou otevrene, takze uslysis kazdy prd lidi okolo.. jako referencni model AKG ale neni co resit.. v cene v radu tisicovek je to asi to nejlepsi dostupne zbozi.. rikat o propastnych rozdilech vzhledem k cene.. to tedy ale opravdu ne..
Stejne dobre jsou na tom Beyery za polovinu ceny.. stejne tak AT ma co rict.. proste sluchatka nejsou o cene.. pouze ramcove.. ale hlavne o tom, co konkretnimu userovi sedne.. beyery byvaj hodne ostry nahore.. Senny zase mekkci a posunuty dolu.. proste sluchatka za 5-10k by to chtelo slyset..

Co se tyce zesilovace.. ATH-500 hrajou perfektne.. jsou levna.. a podle me je zvladne i iPhone.. na modely s vyssi impedanci, obecne mirene cenou vyse, ale budes potrebovat sluchatkovy zesilovac..
- Ten se da sehnat draze v EU.. rozumny zacatek je rekneme takovy Icon, ale ruzny krabicky za 2, 3k urcite ne..
- Nebo levneji ze zahranici.. posledni dobou se rozjely nakupy cinskych home staveb.. viz. Audio-GD s jejich NFB-12 ktera za 6k pred casem udelala diru do sveta.. minimalne tedy mezi lidmi, ktere tohle tema uzce zajima..

EDIT://
A to uz vubec nemluvim o to, ze me fascinuje neschopnost cloveka, napsat do vyhledavani sluchatka.. mame tady temata venujici se jak zesilovacum tak konkretnim modelum sluchatek..
Presto se to tady resi v tematech stale dokola jak u blbejch..
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Mezi K 701 a HD555 či ATH-T500 propastný rozdíl je. Fiio E10 je relativně solidní krabička za ty prachy s ke sluchátkům do 3k celkem stačí, rozhodně lepší jako iPhone nebo integrovaný zvukovky. http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?pid=252978#p252978 Tady je něco k AD500 (je tam porovnání i s těma T500), s Fiiem by mohly hrát velmi slušně.
Flisker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flisker »

Nakonec to vidim tak ze koupim tu K701cku + Essence STX na doma a k tomu na "ven" ATH-T500 nebo CAL (ty vsichni chvali a jsou levny) taky abych mel nakou predstavu o rozdilu ve zvuku ktery jsou ruzny sluchatka schopny podat.

Vsechno mimo ty zvukovky muzu mit za zajimavy ceny takze, kdyz me sluchatka neoslovi tak je poslu dal a vyzkousel bych asi Senny 650 protoze to vypada ze je legenda.

Kazdopadne dekuju za prispevky :wink:
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Jakožto vlastník K 701 schvaluju, měl jsem to i v kombinaci s tou "Essence" (vyrobil jsem si vlastní DAC se stejným sluchátkáčem)
Flisker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flisker »

Chtel jsem se jeste zeptat kdyz ty AKGcka mas, da se na tom poslouchat i neco jako treba Korn/Sepultura atp ? Mam sirokej zaber co se tyce poslechu hudby :) Co jsem zatim zjistoval tak prej na tohle uplne nejsou.
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Otázkou je, co myslíš tím "dá", já jsem nenarazil na nic, co by se na nich poslouchat nedalo, jsou hodně analytická, hrají přesně to, co v té nahrávce je, to někdy někomu může trochu škubat uši.
Vorenus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vorenus »

Přidal bych se do diskuze. K 701 jsou výborné sluchátka, ale potřebují pořádně nakrmit, aby naplno ukázaly svůj potenciál. Což podle mého skromného názoru zvukovka kategorie Essence STX ap. 100% nedokáže. Ale pro začátek dobré, podle mně by ale s takovou zvukovkou zahrály možná líp jiná sluchátka, která nejsou až tak náročná na zdroj zvuku, jako sedmsetjedničky. Jinak podle mého názoru, než kupovat takovou zvukovku je pro kvalitní sluchátka lepší investice do kvalitního externího DACu se sluchátkovým zesilovačem. Před rokem jsem řešil podobný problém, kdy jsem chtěl co nejkvalitnější zvuk za přijatelné peníze s preferencí uzavřených sluchátek kvůli rušnějšímu okolí. Vyřešil jsem to koupí Styleaudio CARAT-Topaz Signature ( http://www.svethardware.cz/art_doc-FF64 ... 879AC.html ) a na ebay koupil z Japonska AT-A900X ( http://www.amazon.com/Audio-Technica-AT ... B006V386UG ) které i po zaplacení cla a DPH vychází levněji, jak u nás nejlevnější A900, kterých jsou vylepšenou verzí. V budoucnu bych chtěl ještě pořídit nějaké kvalitní otevřené sluchátka, ale už teď jsem při poslechu kvalitních nahrávek ve FLACU v sedmém nebi : )
Pardon za delší post, trochu jsem se rozkecal, mírně OT.
CPU: i7-6700K, RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX Black 3200, GPU: GTX 1070 Gainward Phoenix GS, MB: Asus Z170 Pro Gaming, SSD: MX100 256GB+M4 128GB, HDD: 3TB Toshiba E300, zdroj: Seasonic X-660W Gold, Case : Define R4 Black, Monitor: Dell U2515H, Zvuk: USB DAC CARAT-Topaz Signature + Audio-Technica A900x
Flisker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flisker »

Delsi post urcite neni na zavadu :D Cim vic informaci tim lip, jsem v tomhle ohledu uplnej novacek. 701cky uz budu mit doma pristi tejden a pak se rozhodnu co dal, idealni by bylo kdybych sehnal nekoho kdo ma poradnou zvukovku , zesilovac atd abych si mohl vyzkouset rozdil.

Nebo me napada jestli me nekde v kamenym shopu nechaj vyzkouset tyhle veci ?
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Vorenus: Celkem sis naběhl, to co sis koupil hraje minimálně stejně, né-li hůře, jako essence, ta má vyšší výkon, nižší jitter, nižší zkreslení, lepší sluchátkový zesilovač. DAC čip je stejný a napájením z počítače se nikdo ohánět nemůže, protože to má essence vyřešeno opravdu velmi dobře, v tom Styleaudio CARAT-Topaz Signature také nebude napájení žádný zázrak (je tam také spínaný DC-DC měnič). Jen aby bylo jasno, že nejsem žádný asusák, já osobně Asus nesnáším, nekoupil bych si od něj nic, ale musím uznat, že zvukovky umí opravdu špičkově.

//heh, přijde mi, že ten kdo psal tu recenzi tam plantá páté přes deváté :) Dám ruku do ohně za to, že essence STX hraje lépe jako ta krabička. Isynchronní přenos přes USB je katastrofa, proto ty ostré výšky, jitteru je tam tolik, že by se dal rozdávat. Bláboly o upsamplingu jsou naprosto mimo místu. Ten CS8416 už dokáže s externíma hodinama alespoň trochu srovnat ty strašné data, co lezou přes optický SPDIF, to je pravda (optika je pomalu horší než to USB, jitter jako prase...koaxiální přenos obojí neskutečně rozdupe). Avšak i přes to je na tom prostě ta Asuska lépe, ta má vlastní hodiny kousek od DAC, DSP procesor vytváří přes PLL smyčku další frekvence s relativně minimálním až nulovým jitterem, sluchátkáč má má tolik výkonu, že s K 701 posluchači urve palici...
Flisker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flisker »

Tak mam doma CALy a teda za 8kil co jsem je sehnal skvelej zvuk, pokud muzu jako laik soudit :wink: , K701 dorazi zitra .
Flisker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flisker »

Tak jenom doplnim ze jak psal dohnalik, rozdil mezi sluchatkama za litr a mainstreamem/high-endem je opravdu "propastny". (Dorazily AKGcka a rozhodne muzu doporucit, vypada to ze se u me ohrejou)
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Skoda ze opomijite Shure, delaji rovnez luxusni sluchadla.
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Flisker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flisker »

Neopomijime, ale mel jsem prijemnou nabidku na AKG, urcite v budoucnu chci vyzkouset i neco slusnyho od Shure, Audeze a Sennheiseru
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Mam zaklad SRH240, krome konstrukce (plast vrze na hlave) jsou na metal fenomenalni. Provozuji na fiio e10.
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Flisker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flisker »

Ja ted jedu ty K701 taky prez E10tku, za ty penize je to skvelej zesilovac.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“