Zamrzání nového notebooku HP Pavilion g6
Moderátor: Don
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zamrzání nového notebooku HP Pavilion g6
Zdravím, v pátek 16. 11. 2012 jsem si zakoupil notebook HP Pavilion g6-2125ec a párkrát do dne se mi stává nepříjemná věc. Z ničeho nic celý notebook zamrzne a když se podívám na diodu signalizující stav pevného disku, tak vůbec nesvítí - ani neproblikne. Nic se s notebookem nedá dělat, nic a na nic nereaguje. Jediné řešení je notebook na tvrdo vypnout a spustit znovu. Když jsem přitom testoval notebook na pevný disk pomocí utility od HPčka, tak ho hlásí jako bezproblémový. Nerad bych notebook vracel nebo reklamoval. Předem děkuji za co nejrychlejší odpověď, jelikož ode dne koupení se mi to stalo už asi 5x.
- Wiruz
- Pokročilý

Re: Zamrzání nového notebooku HP Pavilion g6
nemusi byt problem jen v disku, muze to byt klidne problem nestability cpu/ram/vga a tim zamrzne system a neni duvod aby byla nejaka aktivina na hdd.
Stahni si OCCT utilitku, a tam dej otestovat CPU a uvidis jestli to cca do hodiny spadne/zamrzne. Pak bych zkusil test GPU pres stejnou utilitku a pripadne pak celeho systemu pres PSU stress test.
Pri testovani bych na notebooku nic nedelal aby nehrabal system zbytecne na hdd.
Jestli vse bude alespon 1hodinu bezet pod testem v poradku, bude problem nekde jinde nez v cpu/ram/vga... resili bychom nasledne...
Stahni si OCCT utilitku, a tam dej otestovat CPU a uvidis jestli to cca do hodiny spadne/zamrzne. Pak bych zkusil test GPU pres stejnou utilitku a pripadne pak celeho systemu pres PSU stress test.
Pri testovani bych na notebooku nic nedelal aby nehrabal system zbytecne na hdd.
Jestli vse bude alespon 1hodinu bezet pod testem v poradku, bude problem nekde jinde nez v cpu/ram/vga... resili bychom nasledne...
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
OK, diky, vyzkousim.
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to spadlo při grafickým testu. Výsledky jsou zabalený zde v archivu: http://goo.gl/2knsxWiruz píše:nemusi byt problem jen v disku, muze to byt klidne problem nestability cpu/ram/vga a tim zamrzne system a neni duvod aby byla nejaka aktivina na hdd.
/EDIT: Zkusím ještě přehrát ovladače grafiky.
//EDIT: Tohle to píše po nainstalování ovladačů k Intel HD Graphics:

///EDIT: Následujícím grafickým testu notebook nezamrzl, ale při celkovém zátěžovém testu notebook zamrzl během pár minut, do logu žádné screeny neuložil.
////EDIT: A zamrzá vesele dál. Zdá se, že je to čím dál horší a horší. Fakt nechápu. Psal jsem do HP, tak uvidím, co mi zítra napíšou a kdyžtak to půjde v úterý na reklamačku. Škoda!
- orgasmic
- Začátečník

-
Zkus zformatovat disk a nainstalovat cisty system + pouze ovladace ze stranek HP.
Jestli se bude problem objevovat dal, tak bych ho vratil.
Jestli se bude problem objevovat dal, tak bych ho vratil.
Asus Rog Strix G18
- Butch
- Středně pokročilý

Kdyby se mi takto choval notes, udelal bych factory recovery a vratil do 14 dnu normalne.
Je fakt ze za ty prachy nelze cekat nic kvalitniho ze to cloveku vydrzi dele nez dva roky atd, ale zakladni funkce by jit mely.
Je fakt ze za ty prachy nelze cekat nic kvalitniho ze to cloveku vydrzi dele nez dva roky atd, ale zakladni funkce by jit mely.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, ja uz se do toho radsi vrtat nebudu a dam jim to tak, jak je to ted.
Kupni smlouvu jsem uzavrel pres internet. Mam jim neco rikat, az ho pujdu vracet? Ja aby ho pak nedali na reklamaci a ja na nej mesic necekal. To budou asi lepsi to vraceni penez, ze? Co mi doporucite, jak postupovat? Diky za odpoved.
Kupni smlouvu jsem uzavrel pres internet. Mam jim neco rikat, az ho pujdu vracet? Ja aby ho pak nedali na reklamaci a ja na nej mesic necekal. To budou asi lepsi to vraceni penez, ze? Co mi doporucite, jak postupovat? Diky za odpoved.
- Butch
- Středně pokročilý

Ja bych to uvedl do stavu jako jsi to dostal pomoci nejake recovery obnovy co hp k tomu dodava a vratil bych to ze ti nevyhovuje jak to je sw dojebany. Je mozny ze to je sw problem, ale ty nejsi odborny technik aby jsi to ze sve pozice nejak musel upresnovat nebo resit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A jak se to do toho recovery stavu dostanu, kdyz nemam zadnej disk? Je to vubec nutny, kdyz jsem do toho notebooku neinstaloval zadnej nelegalni software?
- Butch
- Středně pokročilý

Melo by to byt v manualu, nejaka klaveska pri startu mozna.
No pokud to chces vratit do 14 dnu, tak je treba to uvezt do stavu jako kdyz jsi to koupil.
Recovery oddil bude na casti pevneho disku.
Nekdy je treba kvli tomu vypalit medium jeste, ale bezne by to melo jit bez normalne pri startu nb.,
Mrkni do navodu, tam to byva napsane.
No pokud to chces vratit do 14 dnu, tak je treba to uvezt do stavu jako kdyz jsi to koupil.
Recovery oddil bude na casti pevneho disku.
Nekdy je treba kvli tomu vypalit medium jeste, ale bezne by to melo jit bez normalne pri startu nb.,
Mrkni do navodu, tam to byva napsane.
- peta809
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Manuál k tomu nebyl, tam byl jen pro rychlou instalaci a v tom co je na netu jsem to nenašel. Ten HP to má ale pěkně vy*ebaný!!!