Taky to pozoruju. Podle mě je to driverama. Ale ta hra mě tak chytla, že to prostě přehlížim. Nicméně včera jsem zkusil v driverech adaptivní V-Sync a trochu to pomohlo. Zkus to v nV Injectoru zamknout na nějakej framerate (kolik se ti udrží drtivou většinu hrací doby) a zapni adapt. V-Sync.RiCK píše:800x600 a všetko na Low a stuttering tam je furt. VRAM zaplnený nieje
Far Cry 3
Moderátor: Baneshee
- Swat
- Mírně pokročilý

Re: Far Cry 3
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- durod
- Středně pokročilý

@lag v menu
s tim nic nenadelas, ja jsi toho vsimnul v mnoha hrach, bud rad, ze nemas mouse lag ve hre
@SWAT
tohle se resilo v sekci nVidia....V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu kdyz pouzivas limiter pod hodnotu 60, je adapt. vsync logicky neucinny, nebot se synchronizace vypne
jedina moznost nemit lag a tearing je fps limiter na 58/59+ obyc vsync....ale to lze pouzit ve hrach s 60fps+, coz neni tenhle pripad
samosebou je vsync se 60fps zdrojem mouse lagu, proto musism mit nastaveno min 59
s tim nic nenadelas, ja jsi toho vsimnul v mnoha hrach, bud rad, ze nemas mouse lag ve hre
@SWAT
tohle se resilo v sekci nVidia....V-Sync a vse okolo synchronizace obrazu kdyz pouzivas limiter pod hodnotu 60, je adapt. vsync logicky neucinny, nebot se synchronizace vypne
jedina moznost nemit lag a tearing je fps limiter na 58/59+ obyc vsync....ale to lze pouzit ve hrach s 60fps+, coz neni tenhle pripad
samosebou je vsync se 60fps zdrojem mouse lagu, proto musism mit nastaveno min 59
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- RiCK
- Začátečník

Adaptivní vsync nepomohlo vôbec. V nV Inspectoru som si loadol FC3 profil ale žiadna zmena. Jak sa nastavuje ten fps lock?
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Kyselinka
- Začátečník

EVGA precision.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mám nejnovější beta drivery, afterburner vypnut, všechno nastavení ovladačů default.
Ve hře vsync nastaven na 1 frame, frames ahead taky 1 frame, DX9.
Nemám tam ani stuttering, ani mouselag či mouse acceleration, a to ani v menu ani ve hře, jen konstantních plynulých 60fps. Co dělám jinak?
Ve hře vsync nastaven na 1 frame, frames ahead taky 1 frame, DX9.
Nemám tam ani stuttering, ani mouselag či mouse acceleration, a to ani v menu ani ve hře, jen konstantních plynulých 60fps. Co dělám jinak?
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Kyselinka
- Začátečník

Zapni si hru v DX11 
- durod
- Středně pokročilý

@Paul
Tahle cela debata by byla irelevantni, kdybychom to chteli hrat v dx9
.... My to chceme hrat v dx 11 s co nejlepsim grafickym nastavenim s nejmensim vlyvem na vykon.
Tahle cela debata by byla irelevantni, kdybychom to chteli hrat v dx9
- RiCK
- Začátečník

Mne stačí aj keď sa to prestane trhať...
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Což je oxymoron, protože DX11 je v týhle hře, stejně jako v mnoha dalších, zmrveno.durod píše:@Paul
Tahle cela debata by byla irelevantni, kdybychom to chteli hrat v dx9.... My to chceme hrat v dx 11 s co nejlepsim grafickym nastavenim s nejmensim vlyvem na vykon.
Snad aspoň až budou dx11 konzole, se dočkáme slušný implementace v PC hrách..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- durod
- Středně pokročilý

Zkousel jste nekdo downsamplig z 2560x1440 na 1920x1080? MSAA off , mohlo by to byt vyhlazene a nebude to mit takovy dopad na vykon jako 1920x1080 s MSAA
- Prometheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Proč nejde najmout pár kumpánů? Jediné co se mi povedlo, tak stoupnout si ke kulometu na voze a nechat se vozit. Ovšem jízda je silné slovo, 100m pak zastaví půl hodiny hulí, pak zase popojedou a takhle pořád dokola. A prej jak tu kdosi psal, že tu nejsou scripty.
Tohle je víc naskriptovaný jak celý COD. 
Vždy prodávám i jinde.
- niemand
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mě u téhle hry neskutečně .... ten systém ukládání, jestli se tomu může vůbec "ukládání" říkat, protože to jaksi neukládá.
Vím, že během misí si hra dělá určité checkpointy sama, beru to, to mi nevadí, jenže po dokončení mise jsem cca půl hodiny běhal po mapce, sbíral různé věci atd. Vypnu hru, zapnu hru, věci jsou na mapě zpátky, já stojim někde uplně jinde, ačkoli sebrané věci mám u sebe. Ale stojím úplně někde v řiti, kde jsem nikdy neprocházel, tak co tam dělám?
Další příklad - mám vypnout poplašný zařízení v táboře (jedna z prvních misí), ok, přijdu tam, hra mi udělá check na cestě kousek před táborem. Když se mi to nepovedlo, tak jak jsem chtěl, v menu kliknu na "poslední check." a ono mě to bez nábojů (v obou zbraních) hodí doprostřed toho tábora, ačkoli jsem v něm ještě vůbec nebyl
Myslim si, že u hry tohoto typu by měla být možnost uložit hru na jednom místě a z toho potom začínat. Nějaký spawn pointy (na kterých člověk začne a než se zorientuje, přijedou 4 džípy nácků v červeném a musí to vykropit) jsou trochu mimo.
Tohle mi prostě tu hru neskutečně kazí
Vím, že během misí si hra dělá určité checkpointy sama, beru to, to mi nevadí, jenže po dokončení mise jsem cca půl hodiny běhal po mapce, sbíral různé věci atd. Vypnu hru, zapnu hru, věci jsou na mapě zpátky, já stojim někde uplně jinde, ačkoli sebrané věci mám u sebe. Ale stojím úplně někde v řiti, kde jsem nikdy neprocházel, tak co tam dělám?
Další příklad - mám vypnout poplašný zařízení v táboře (jedna z prvních misí), ok, přijdu tam, hra mi udělá check na cestě kousek před táborem. Když se mi to nepovedlo, tak jak jsem chtěl, v menu kliknu na "poslední check." a ono mě to bez nábojů (v obou zbraních) hodí doprostřed toho tábora, ačkoli jsem v něm ještě vůbec nebyl
Myslim si, že u hry tohoto typu by měla být možnost uložit hru na jednom místě a z toho potom začínat. Nějaký spawn pointy (na kterých člověk začne a než se zorientuje, přijedou 4 džípy nácků v červeném a musí to vykropit) jsou trochu mimo.
Tohle mi prostě tu hru neskutečně kazí
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
- RiCK
- Začátečník

nj, hra je poriadne zabugovaná, ukladanie je nezmyselné a miestami tiež ani nefunguje a ešte jedna vec ktorá mi neskutočne kazí dojem z hry - skúste sa dakde postaviť na vyvýšené miesto a pozorujte krajinu. Hneď si všimnete všadeprítomné blikajúce rastlinky, krabičky, zvieratká, vozidlá atď. To je ako u debilov. A všetky tie vyskakujúce hinty, ach bože.
Inak grafika celkom pekná, hoc engine je zabugovaný. Mali to radšej spraviť na Cryengine-u
Inak grafika celkom pekná, hoc engine je zabugovaný. Mali to radšej spraviť na Cryengine-u
- durod
- Středně pokročilý

Kdo stale nema dost, zde se resi graficke nastaveni hry.
Systemanforderungen und Grafikvergleich
Nejvetsi zrout po MSAA je postFX coz je nejaka forma FXAA-co maze obraz, rozdil mezi max a medium je 40% fps drop
Pri nastaveni MSAA4 a post FX medium to muzu vypeckovat na GTX670 na full
//
A skuste nastavit water na low/ultra a porovnat nekde v lese,kde neni voda rozdil v fps
Doporucji zejmena Rickovi, ze by se i stuttering stratil?
low
https://dl.dropbox.com/u/42027960/farcr ... westB1.jpg
high
https://dl.dropbox.com/u/42027960/farcr ... hestB1.jpg
Systemanforderungen und Grafikvergleich
Nejvetsi zrout po MSAA je postFX coz je nejaka forma FXAA-co maze obraz, rozdil mezi max a medium je 40% fps drop
Pri nastaveni MSAA4 a post FX medium to muzu vypeckovat na GTX670 na full
//
A skuste nastavit water na low/ultra a porovnat nekde v lese,kde neni voda rozdil v fps
Doporucji zejmena Rickovi, ze by se i stuttering stratil?
low
https://dl.dropbox.com/u/42027960/farcr ... westB1.jpg
high
https://dl.dropbox.com/u/42027960/farcr ... hestB1.jpg
Naposledy upravil(a) durod dne ned 2. pro 2012, 18:21, celkem upraveno 4 x.
- bounty[cz]
- Začátečník

Cos čekal, vždyť to musí dohrát i kdejaké poloslepé jednoruké americké děťátko na topinkovači.RiCK píše:skúste sa dakde postaviť na vyvýšené miesto a pozorujte krajinu. Hneď si všimnete všadeprítomné blikajúce rastlinky, krabičky, zvieratká, vozidlá atď. To je ako u debilov. A všetky tie vyskakujúce hinty, ach bože.
Ale ten WH, to je na palici

- niemand
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To je na palici no, já si v prvních minutách myslel, že se mi hřeje grafika nebo tak něco a že mi blbnou textury, proto vidim nepřátele a zvířata skrz zdi a kopce 
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
- durod
- Středně pokročilý

bohuzel,tohle je jedna z veci, kterou hru dost degraduje.
proc nejdou vypnout ty pitome pomocne ikonky, napovedy,pop up okna,atd...? Mne by stacila ke stesti jenom mapa. Doufam, ze nekdo zrucnejsi objevi spusob jak to vypnout
proc nejdou vypnout ty pitome pomocne ikonky, napovedy,pop up okna,atd...? Mne by stacila ke stesti jenom mapa. Doufam, ze nekdo zrucnejsi objevi spusob jak to vypnout
- Prometheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Může mi někdo říct, proč méďa Béďa vydrží 6 ran do palice z dragunova?
Ty zvířata jsou strašně op, některé mají snad i auru nesmrtelnosti. 
Vždy prodávám i jinde.
- T1ger
- Začátečník

-
Vypnut tagovanie zbranou ide v menu>gameplay. A budete potom "spotovat" iba len cez kameru.
Inak k snipovaniu, tak vyzera ze som bol lama a snipovanie ide paradne.
Je to len o zvyku 
A ta misia na marihuanovom poli s tou hudbou
Parada!
@Prometheus: zrejme chceli mat par uber zvierat na lovenie
A to ze su zvierata furt nebezpecna sa mi paci. Clovek si musi furt davat bacha a byt ostrazity.
Inak k snipovaniu, tak vyzera ze som bol lama a snipovanie ide paradne.
A ta misia na marihuanovom poli s tou hudbou
@Prometheus: zrejme chceli mat par uber zvierat na lovenie
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
- RiCK
- Začátečník

No tak ale do soba (či čo to bolo) vypáliť celý zásobník zo sniperky a on si kľúdne beží ďalej