NB-Acer TravelMate 5742Z - nelze se dostat do Biosu

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
matejpalan
Nováček
Nováček

NB-Acer TravelMate 5742Z - nelze se dostat do Biosu

Příspěvek od matejpalan »

Dobrý den

Na notebooku Acer TravelMate 5742Z jsem měl spuštěný prohlížeč a četl e-mail. V tu chvíli mi spadl celý NB, jako když u pevného počítače vypadne síťové napájení. Při zapínání ale nenaběhl?!

Dělá jednu a tu samou věc dokola: Spustím vypínačem NB, objeví se na krátkou chvíli logo "Acer" a poté v krátkém čase výpis možnosti dostání se do biosu "press <F2> to enter setup", při zmáčknutí (usilovném mačkání) se ale NB do setupu Biosu nedostane. zkoušel jsem i jiné klávesy,"del, všechna F", vždy jen krátké zvukové znamení jako by byl již NB v biosu, ale ten se resetuje a děje se pořád to samé dokola. Nikdy jsem nic takového neviděl, a to si myslím že s opravou a poruchami PC mám zkušenost, nevíte někdo co by to mohlo být? Napadlo mě, že samotný problém může být ve spínači (v tomto případě po Acerovsku řešeném "šoupacím"), který by byl jakože pořád sepnutý a dělo by se toto, ale chci se zeptat, než to rozdělám na šroubky.

Předem děkuji za jakoukoli odpověď :).
matejpalan
Nováček
Nováček

Re: NB-Acer TravelMate 5742Z - nelze se dostat do Biosu

Příspěvek od matejpalan »

Právě mě napadla možnost, poškození klávesnice, vyloučena externí klávesnicí, vždy jen napíše "please wait..." a nic se nestane (v obou případech i externí i NB klávesnice)

--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Úno 2013 18:59) ---

Utvrzuji se ve vadném tlačítku, či špatném kontaktu (skratu kabílků) spínacího prvku, při vypnutí (delším podržení) se NB vypne, ale při následné zmáčknutí kolem místa vypínače (né posunutí do polohy zapnout) či nadzvednutí NB samotného se NB sám rozběhne do kolotoče událostí popisovaných výše.

--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Úno 2013 19:02) ---

Oprava posledního sdělení: NB vypnu "na tvrdo" ten se bez jakéhokoli pohybu či dotyku cca po 5s znovu sám spustí do koloběhu událostí.

--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Úno 2013 19:37) ---

Vyndal jsem Disk, mechaniku, ramky, baterku....postupným vyřazováním metodou pokus omyl jsem dospěl k výsledku...nejspíše vadný disk, protože vše ostatní jsem dal zpět a NB jsem dostal do biosu, s diskem ne...Pro mě zajímavá zkušenost nikdy jsem se u vadného disku nesetkal s podobným chováním. Děkuji, již si poradím.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“