Starcraft II

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Maor
Začátečník
Začátečník

Re: Starcraft II

Příspěvek od Maor »

tak v pátek končí beta HotS a pak následuje 11dní krutého čekání na vydání
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

osobne sa teším na single player :) multi až po pár balance updatoch lebo zatiaľ je to bieda
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Těším se na obojí. WoL kampaň jsem hrál několikrát. Achievement hunting hodně obohacuje spoustu misí na hard a samotná brutal obtížnost byla pořádná kuřba. V rámci žánru RTS jedna z nejzábavnějších SP kampaní, co jsem kdy viděl. Jsem zvědavej, s čím příjdou v datadisku.

Zerg lategame v multiplayeru je prej piece of shit x) takže pojedu půl roku cheezy all ins, než to fixnou a budu předstírat, že jsem příliš blbej na víc, jak 2 základny - příjemná změna - no sarcasm. Hodně zergů brečí na widow mines, hellbats a airtosse, ale co jsem dosud viděl na youtube, tak to není o moc horší, než vanilla WoL season 1. Doufám, že to půlku zergů odradí a switchnou rasu! Ať se hraje ZvZ jednou za 10 ladder her, jako za starých časů.

Kdo se nemůže dočkat, ať si furt dokola pouští trailer...
http://www.youtube.com/watch?v=MVbeoSPqRs4
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

wol kampaň som nikdy nedohral aj keď som to skúšal niekoľko krát ale nebaví ma terran :D
neviem čo si videl na youtube :) ale stačí si pozrieť streamy popredných hráčov na ladderi a pochopíš
ono samotní hráči potvrdili že to a to je nebalancnuté aj keď hrajú za rasu v ktorej to je nebalancnuté ale čo ma mrzí akosi to blizzard nevidí, vypýtajú si diskusiu ohľadom zmeny a dostanú toľko návrhov a nakoniec spravia aj tak po svojom ...
"plačú" ako zergovia tak tossovia tak terrani ... ono ide o to že aj keď si scoutneš nejakú tú hrozbu a pripravíš sa na ňu všetkými možnými spôsobmi a aj tak to nepomôže tak je niečo zlé ...
ale debatovať tu o tom nemá zmysel :) debatuje sa o tom inde a aj tak je to na dve veci dokopy :D
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

hmm, je fakt ze end game za zergy je nechutne stizenej.. clovek musi hodne taktizovat a ovladat sve "casterske" jednotky... hlavne viper umi udela poradnou neplechu, jen na to mit skill a apm... jsem spis ten zerg co jede massive attack
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Hraju zergy od vanilly a jsem někde mezi top 8 platinum - 2000+ league games played. Byl jsem plat všechny sezony - nic moc, chápu. Četl jsem desítky whine thredů. Většinou jsem se snažil číst pouze ty z kategorie konstruktivních a rozumných nabízející řešení a analyzujících problémy. Taky jsem viděl tuny yt videí a streamů. Nikdy jsem nepotkal strategii, na kterou by nebyla protistrategie. Každá prohra byla způsobená mojí chybou.

SC je šíleně složitý na pochopení balancu, protože skoro všichni to chápou ve smyslu, že můj oponent má kompozici XY, tak já musím mít kompozici AZ, abych ho porazil... to je blbost. Např "problém" airtoss... všechno, co zerg proti té armádě pošle, tak neefektivně zdechne. Stejně tak aktuální "brofestor" = všechno, co na ně toss pošle, tak zdechne.

Jenže v SC neřešíš, jak porazit armádu, řešíš, jak vyhrát. Když má soupeř neporazitelnou armádu, tak je blbost se zabývat otázkou, jak tu armádu porazit. Prostě ho zválcuješ dropama, baseracem a budeš tancovat kolem jeho pomalé neporazitelné armády, dokud vzteky neleavne.

Terrani spoléhali na to, že pošlou na zerga 4 heliony a on bude podělanej sedět na 2 base. Pak bufli královny a terrani furt dokola posílali 4 heliony a brečeli, že ekonomika zerga je pak zničí. Proč se terrani nenaučili pořádný ekonomický rush?
Teď zergové brečí, že na ně všichni pošlou hrozně silnou armádu, ale ještě jsem neviděl zergy hrát agresivně, aby znemožnili soupeři takovou armádu vytvořit - přitom mají burrow tech hned na začátku a můžou kolem 7-8 minuty pěkně zatopit.

Imo Blizzard dělá dobře, že neposlouchá whinery - ať to jsou úplně blbí začátečníci, nebo profíci (kteří v podstatě nikdy nebrečí). Nechá pěkně zergy trápit půl roku, bude sledovat turnaje a pokud opravdu všechny možnosti zergů nebudou fungovat, tak pak teprve udělá změnu. Prostě nelze hrát zerga, jak před datadiskem, kdy byly známy pouze 2 timing pushe - roach max a hive rush (což vlastně ani není timing). Pro mne příjemná změna.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

hral si alebo hráš hots betu ? :)

no ale uvidíme ako sa hráči popasujú s HoTS na IEM onedlho http://www.esl-world.net/masters/season ... ws/215528/
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

bohuzel betu Hots nemam, nehral jsem. Jen koukam na streamy. Bude to podobne jako v SC:BW, pred utokem zakopej, a az bude rezba hod tam swarm... Presne to co mi nikdy neslo uz v BW.

Kazdopadne se na to tesim, urcite to bude zajimave sledovat jak lidi prebiraj nove taktiky. Nakonec stejne na me platium lize zustaneme u klasiky, nebo na zbytek neni apm v bitve...
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

je někdo odsuď v Silver lize ? hledám někoho ať mám ským kecat :D možna i hrát :)
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

@TankGoerge
hej aj ja som rád že si Blizzard dáva na čas s balancom a nie na prvý výkrik že toto je zlé tak to nerfnite :) ale niektoré veci trvajú moc dlho napr. taký Hellbat drop ... ktorý sa nedal efektívne ubrániť a aj tak sa mi zdá tá jednotka strašne silná za tú cenu ale tak uvidíme ... aj WoL trvalo dlho kým poriadne vybalancovali
a neviem či si pozeral niektorú epizódu Inside the Game kde hráči z EG ako Demuslim Idra a Incontrol rozprávajú postrehy z HoTS ... oplatí sa pozrieť :)

@Wiruz skôr som sa pýtal TankGeorga na tú HoTS betu či hráva :)
a neviem či platina zostane platinou ... príde mi to o ligu ťažšie ale možno je to aj tým že to nie je len EU server ale global ... ale je tam oveľa viac možností tak sa celkom obávam že Plat (WoL) bude ako Gold (HoTS) :)
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

to Dithius, dělám pokroky v bronzu, ale nehru tak často, aby mě to promoutnulo, tak můžem zkusit

Jako Toss nadávám na miny, nemůžu nikam poslat observera, protože mina ho sundá. Vážně nemám skill na to, abych hlídal každýho observera, že je moc blízko miny. Ale hrál jsem ani ne 10her, tak nemůžu posuzovat. Další buzerace je mothership core, taková hovadina co akorát zabírá hotkey a stejně není tam kde člověk potřebuje.
Jen mě na HotS mrzí, že nevylepšily grafiku. Sice zlepšily fyziku, ale zasloužilo by si to ještě víc.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

@iOioo: Sry, ale jakmile jsi vyjmenoval EG US děti, tak je mi jasné, odkud vítr vane =) V Korei na GSL, když někdo jen mírně naznačí nespokojenost s balancem, tak je to skandál. Opravdu top hráči nikdy neřekli ani ň o balancu ani za kruté dominance 6rax reaper TvZ v season 1 před asi 5ti terran nerfama. Ani když chytli fungal na celou armádu nedávno, ti nejlepší to přešli mlčením (MKP, Polt).

Incontrol je naprostej troll... diamond protoss, u mě moc respektu nemá. Stream s ním je sranda, dělá krutý cheesy, ale analýzu balancu mu fakt nežeru. Viděl jsem hromadu her Demuslima a to je úplně jiná liga, jak Incontrol. Nicméně jako člověk mi přijde dost nevyrovnaný, zkrátka IdRA terran =) Jakmile ztratí momentum, leavuje hru. Opět nikdo na solidní řeči o balancu. IdRA, to je synonymum pro ubrečence, naprostý SC pojem. IdRA rage je diagnóza - tohohle člověka absolutně nelze brát vážně. Ze všech 3 je imho nejlepší. Umí neskutečný věci s myší a klávesnicí, ale v hlavě to fakt nemá srovnaný.

To sice neznamená, že hellbat drop není problém, ale počkal bych, jak tento problém pořeší TLO, Stephano, DiMaGa, ... a Korejci, než to soudit podle toho, co řeknou EG US primadony.

videa na studium balancu najdete zde TOP SECRET!!! Doporučuji zhlédnout všechna, hlavně ep5.
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

neboj nesledujem len EG "deti" a áno incontrol je noob to uznávam :) Demuslimových hier som videl len zopár a Idra ako človek ma netrápi ale ako hráč to čo predvádza v hre klobúk dole

sledujem aj TLO,Ret,Snute ... Stephano, Dimaga a videl som LiquidRet ako 6x po sebe prehral proxy reaper + následný hellbat drop a vypol stream a kašlal na to takže asi tak ...
tak isto sa z toho mlčky opúšťali aj korejci preto asi prišiel na radu ten nerf ... a tebe asi tiež ešte hellbati neupálili celú armádu alebo mineral linu bez škrabnutia :D

ale ako som písal vyššie ... je dobré že to Blizzard sleduje a v podstate pomaly rieši balance ako keby mali počúvať random hráčov ale toto s tými hellbatmi je/bolo do oči bijúce veľmi dlho

a ono je rozdiel zahrať niečo zle ako dostať fungal na celú armádu alebo hrať proti niečomu čo sa nedá uhrať ale je to beta a tak to treba brať len sa obávam kedy po vydaní bude aj pre normálneho hráča ktorý nemá APM 350+ ten MP hrateľný :D
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Panove, mam na vas dotaz. Od doby, co se mi nucene stahla verze 2.xxx nelze hrat, neustale pripojovani na server pada, problemy s downloadem soucasti, vse trva deset i vece minut a pak to stejne spadne. Obdobne nejsem schopen rozchodit ani vs. A.I., protoze predtim vzdy patra po serverech, co ze je za otevrene hry tam a nedopatra se. SCII mam origo, pripojenio k netu 30mbit netbox a s nicim jinym nidky nebyl problem. Otazka zni, lze tuto hru hrat vubec offline?
Diky
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

Ahoj, chci se zeptat, SC jsem nikdy nehrál, hraje se to pořád hodně, fakt to stojí za to, ta cena ne a ne padnout totiž.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Frky píše:Ahoj, chci se zeptat, SC jsem nikdy nehrál, hraje se to pořád hodně, fakt to stojí za to, ta cena ne a ne padnout totiž.
neznam statistiky, ale rohodne neznam cekacku na 1v1, na XvX si clovek pocka, ale vetsinou do minutky/dvouch je ve hre...
Navic verim ze datadisk natahne dalsi hrace co budou zacinat, takze bych do toho sel a nebal se ze nebude s kym hrat...
Obrázek
Obrázek
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

Maor píše:to Dithius, dělám pokroky v bronzu, ale nehru tak často, aby mě to promoutnulo, tak můžem zkusit

Jako Toss nadávám na miny, nemůžu nikam poslat observera, protože mina ho sundá. Vážně nemám skill na to, abych hlídal každýho observera, že je moc blízko miny. Ale hrál jsem ani ne 10her, tak nemůžu posuzovat. Další buzerace je mothership core, taková hovadina co akorát zabírá hotkey a stejně není tam kde člověk potřebuje.
Jen mě na HotS mrzí, že nevylepšily grafiku. Sice zlepšily fyziku, ale zasloužilo by si to ještě víc.
ja nemám betu HotS ale normal WoL

jinak mothership core je supr zaležitost na portovani jednotek stihaš v jednu chvílu utok i obranu to je perfektní než čekat na dobu než bys měl mit plnohodnotný mothership
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

Wiruz píše:
Frky píše:Ahoj, chci se zeptat, SC jsem nikdy nehrál, hraje se to pořád hodně, fakt to stojí za to, ta cena ne a ne padnout totiž.
neznam statistiky, ale rohodne neznam cekacku na 1v1, na XvX si clovek pocka, ale vetsinou do minutky/dvouch je ve hre...
Navic verim ze datadisk natahne dalsi hrace co budou zacinat, takze bych do toho sel a nebal se ze nebude s kym hrat...
Díky moc. :-)
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

@Zero: Asi to máš blbě patchlé. Přerušil jsi launcher během patchování, nebo nedodržel postup a to je konec. Doporučuji stáhnout nejnovější instaler ze svého B-net účtu a celou hru nainstalovat znova. Nebo zkusit repair - ale ten pravděpodobně nebude fungovat, protože je to core patch a (viz odkaz) když přerušíš instalaci patche, tak nevratně dojebeš celou hru.
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

Maor píše:Jako Toss nadávám na miny, nemůžu nikam poslat observera, protože mina ho sundá.
toto už tak dávno nefunguje :) mína už nezostrelí neviditeľnú jednotku aj tak nechápem prečo by mína mala strieľať aj do vzduchu :D
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“