slabý WiFi signál, nastavení routeru TP-LINK TL-WR1043ND

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Reb
Nováček
Nováček

slabý WiFi signál, nastavení routeru TP-LINK TL-WR1043ND

Příspěvek od Reb »

Ahoj,
potřebuju poradit se sílou WiFi signálu a nastavením routeru ve 3 pokojovém bytě.
Mám TP-LINK TL-WR1043ND
Wifi router nemůžu dát doprostřed bytu, ale je umístěný u venkovní stěny (nechci vrtat, lišty ani podobně) Signál teda jde cca přes 2 stěny (materiál cihla/beton)
Router a místo, kde chci příjímat signál je na koncích úhlopříčky cca 20m

Kolem mě jsou cca poměrně silné WiFi mám plný signál -> předpokládám, že tu mou to ruší?

Ideální by bylo se pokusit vyladit nastavení wifi, ale nemám s tím zkušenosti, nějaký tip by pomohl.
Horší varianta je repeater, tam se půlí ale prý signál a není to stabilní.

Zkusíte mi poradit řešení? Díky
Reb |S18| Ex Member
ttx
Začátečník
Začátečník

Re: slabý WiFi signál, nastavení routeru TP-LINK TL-WR1043ND

Příspěvek od ttx »

Najjednoduchsi tip je premiestnovat router a pocitac dovtedy pokial to nebude fungovat dobre. Ostatne tipy predpokladaju nejake merania, testovacie programy, laborovanie s ovladacmi, antenami, vystupnym vykonom wifi karty a pod. Hlavne je nutne to mat cim merat, pretoze nastavovanie podla paliciek signalu je nedostatocne a malo presne.
Kublajz
Nováček
Nováček

Re: slabý WiFi signál, nastavení routeru TP-LINK TL-WR1043ND

Příspěvek od Kublajz »

Ja som to riešil prevŕtaním jednej betónovej steny, potiahol kábel do gigového switchu a potom do switchu pripojil ďalší router. Nastavil rovnaký názov Wifi siete, rovnaké šifrovanie a rovnaké heslo. Nezabudnúť na tom routry zadať pevnú IP (pre lepšiu správu) a vypnúť DHCP server.
Skúšal som aj router Belkin N+ ale stream videa z PC nebol plynulý. Nedosiahol som viac ako 65 Mbps.

Ja meriam silu signálu provizórne na tablete Asus Nexus 7 cez aplikáciu Wifi Analyzer.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“