Zostava: AMD Phenom II 955
AMD Radeon 5850
4x2GB 1600MHz RAM
ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
Fortron Everest 600W
3xHDD
Takze PC mrzne pri hrani L4D2, aj ked je na ploche. Mrzne aj windows aj linux. skusal som rozne kombinovat moduly RAM pricom som to testoval v memtest. v jednej kombinacii dvoch modulov to preslo prvy pass v poriadku naco ale v druhom to vygenerovalo asi 180000 chyb. po vymene za druhy par modulov to preslo 11 prechodov bez chyby. padatto ale neprestalo. tak som vyskusal vytiahnut grafiku a prepnut sa na integrovanu grafiku. to pady ale tusim len zhorsilo. v linuxe mi to vydrzalo asi dve hodiny enkodovat h264 video. potom naskocil kernel panic s general protection fault. vo windows to vydrzi asi len dve minuty pricom hadze BSOD s IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL chybou. teraz mi tu bezi zase memtest a zase bez chyby. okrem toho casto po takomto zamrznuti sa to ale casto zasekne pri POST starte.
mam podozrenie ze to nebude pametami ako som si najprv myslel ale doskou. teraz mi zase dobehol memtest bez chyby.
BSOD, mrznutie vo Windows, Linux aj v POST.
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- nou
- Začátečník
-
- kotas
- Středně pokročilý
Re: BSOD, mrznutie vo Windows, Linux aj v POST.
Reset CMOS a nastavit DEFAULT hodnoty, zandat a vyndat předtím CPU ze socketu a dát zase zpět, zkus co tohle udělá..případně pak ještě nahodit/reflashnout BIOS
- nou
- Začátečník
-
Re: BSOD, mrznutie vo Windows, Linux aj v POST.
tak som vytiahol CPU, prapastoval chladic pod aj resetol CMOS. vydrzal cez tri hodiny hrania. ale taketo kratkodobe zlepsenia som mal aj predtym ked som napriklad vytiahol a znovu zasunul RAM.