Zdroj vyhodil pojistky

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Saman88
Nováček
Nováček

Zdroj vyhodil pojistky

Příspěvek od Saman88 »

Zdravím, toto bude pro většinu asi dost debilní dotaz, ale já to fakt nevím a ani jsem to zde nenašel (asi tady není podobný vůl jako já =o) Připojil jsem pc do sítě, párkrát se zablesklo ve zdroji, vyhodilo to pojistky a já se ptám: je ten zdroj na odpis nebo je tam jen něco, co stačí vyměnit?

Díky všem zkušenějším...
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Zdroj vyhodil pojistky

Příspěvek od Alfajk »

ho zapni znovu a uvidis,nejspis se uz nezapne vubec...jakejpak to byl zdroj? lc power? hedy? eurocase?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Saman88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Saman88 »

víš, ono mi to málem dalo pěknou pecku, takže se mi to znovu nějak zapínat nechce, pokud nevím co a jak...

MODECOM FEEL 350 ATX
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

vyhodit rovnou do popelnice,na 99% je po nem...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

Řekl bych na 120%.A určitě to vzalo i zbytek kompu nejen zdroj. :(
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
Saman88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Saman88 »

To asi nezjistím pouhou prohlídkou viď? Protože žádné diagnostické přístroje nemám...
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

zjistíš to tak že si koupíš novej zdroj kterej budeš potřebovat určitě a zapojíš to
Saman88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Saman88 »

LoCo99 píše:zjistíš to tak že si koupíš novej zdroj kterej budeš potřebovat určitě a zapojíš to
nerozumíš mi, když zapojím novej zdroj a nepůjde to, tak myslím nepoznám, co nejde...
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

fuha, na ten zdroj se fakt vyser
To je ten zdroj co stal cca 50 eur aj s case? , fuj
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

Saman88 píše:
LoCo99 píše:zjistíš to tak že si koupíš novej zdroj kterej budeš potřebovat určitě a zapojíš to
nerozumíš mi, když zapojím novej zdroj a nepůjde to, tak myslím nepoznám, co nejde...
Asi takhle.Jestli odešel zdroj takovým spůsobem jak říkáš tak bych řekl že jedna z věcí co přežilo možná bude HDD,možná mechanika,a to bude tak asi všecko.Jinak to je na novej komp.No zkus co uznáš za vhodné.Hodně štěstí.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Vylučovací metodou můžeš pak zjistit co dál je vadný na základě toho, jak se PC bude po spuštění chovat. Nutností bude pořídit speaker (k lepším skříním se dává v základu) a na základě toho, co ti vypípá deska (nebo třeba nebude dělat vůbec nic) se pak určí co všechno zdechlo.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Saman88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Saman88 »

Tak jsem dal novej zdroj a pc pracuje jak má, tak asi bude vše v pořádku, to jsem docela rád... Díky všem za rady...
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

Tak to blahopřeju dostal se mi do rukou podobný komp jako ten tvuj a přežili již zmíněné věci a zvukovka.To je to štěstí. :)
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Já bych se pro jistotu zeptal, jaký jsi koupil nový zdroj ? Značka
Saman88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Saman88 »

Dal jsem tam starší, co jsem měl doma. Namísto 350w jsem dal 300w, ale kamarád mi spočítal, že by to v poho mělo stačit...
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Hmm počítat můžeš co chceš ale ty jsi měl štěstí že ti zdroj nevzal nic sebou, pokud druhá značka je taky nějaký shit, tak po 2 štěstí mít nemusíš....

BTW: Taky záleží na tom zda číslo v nicku je rok narození nebo něco jiného :lol:
Saman88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Saman88 »

Tak nespočítat si zdroj a hodit tam cokoliv je docela blbost! Ikdyž štěstí to bylo, to uznávám.

Ne to si dávám do nicku číslo svýho péra =oP na čem jako záleží? =o)
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Záleží na značce zdroje. Můžeš mít i 500w zdroj když to bude shit stejně ti to nepomůže bez ohledu na to kolik si bere sestava.

Do sestav kde je jedno zda zdroj vezmu sebou celou sestavu, protože její cena je nižší než cena kvalitního nového zdroje se to dá ještě pochopit, pochopit se to nedá u lidí kteří mají PC za několik tisíc nedej bože desítek a strčí tam nějaký shit..
Saman88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Saman88 »

No to da celkem rozum... tohle je pc dost starej, uz na dodelavku, nez si znama koupi novej, takze ani cenu kupovat novej... diky ale vsem za nazor, udelal jsem si obrazek...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“