takze jeste jednou budu si brat tyto komponenty http://www.czc.cz/9642h1rnikhvd91jov403v6t8d/seznam a budu si je nechavat sestavit u czc . s tim chladicem procesoru to zatim vyresim tak ze necham ten co se dava k procesoru . pozdeji kdyztak dokoupim nejaky jiny. taktovat stejne nebudu takze K verze procesoru je me k nicemu . pokud nikdo nema jeste nejaky rady ,pripominky tak bych vam chtel moc podekovat a toto tema uzavrit
Spkkacko.vsak si vzpomenes za par let AZ to stacit nebude a 18 tisíc není Malo peněz.grafiku vynenis vždycky ale jak budeš muset kupovat desku s procakem.ještě k tomu chladic od intelu fici jak blbý tak v téhle levné skříní hodně štěstí doufám ze neplanujes Mit PC na stole
Promiň skládat slušný Intel do 18k je hodně o kompromisech.Co sem dával Hladis je asi to nej co za 18 000 Kč poskladas.já osobně bych dosetril 1500 a mel bych mnohem lepsi PC.ale co bych udělal já neni podstatne.
Jo je mi to jasne a co takhle skládat na AMD to je asi blbost ze. Ja jsem na taktováním ani nepřemýšlel protože vůbec nemám páru jak se to děla . A tím taktováním se dá ten procesor vytáhnout na kolik ghz ?
AMD kravina je.Na Intel ztrácí hodně.já z toho i5 K vytáhl s dobrým chladičem 4.2 GHz úplné bez problémů.Taktovani dneska zvládne i male dítě.ta deska co jsem dával výše má 3D BIOS takže tam mas všechno v obrazkach a jen kliknes na procesor.trosku si o tom něco prectes ale je to banální.už to není tak složité jako kdysi Navíc vůbec zatím nebudeš potrebovat .
Takže zatím by mě stačil ten základní takt a to taktování je myšleno do budoucna pokud tomu rozumím (samozřejmě si to mohu nataktovat rovnou). Počítač bude využíván především na hry takže tam je důležitější spíše grafika pokud se nemýlím . A s tou zelman skříní proč by neměla být kvalitní. Vyděl jsem ji na značkových PC (HAL3000) . Může mi to někdo vysvětlit .
Já si složil komp za 17 bez grafiky.sel jsem na aukro a koupil si tam Sapphire 5770 OC 1Gb vapor-x za 1500 a byl jsem naprosto spokojeny AZ jsem dosetril,koupil jsem si gtx 660
spkkacko: Mr Lucas ti ještě dal alternativu. Pokud sis vybral tohle, tak je to ok.
CryonCZ:
Bednu K280
Vem Win 8
Bezdrátovou mys ? To bych nebral.
GTX660 by se nevesla ?
Desku MSI B85-G41 PC Mate ci Gigabyte GA-B85M-D3H
Zdroj jiny. Seasonic T3 500W + kabel
RAM Vzit nejake s 1.5V, ale i ty Kingstony to schroupe.
CPU Vzit Haswella.
Zkus to postavit znovu. Paul ti taky dal navrh, ale presvihl rozpocet.
no od Mr Lucase se mi sestava zamlouvala uz sem ji mel i v kosiku ale vsiml jsem si ze tam chybí dvd mechanika :-/ takze asi budu muset vzit tu bez variantu bez K jo a jeste dotaz k tomu procesoru na jak dlouho cca mi bude tento procik stacit bude stihat nove hry apod ?
Kvůli DVD mechanice brát CPU bez K je docela šílenost, pokud na to už nemáš rozpočet, raději vyhoď chladič na CPU a dokup ho později, nebo vezmi teďka jen 4GB RAM, až došetříš těch pár stovek, můžeš dokoupit další 4GB. Co se týče CPU a jeho "výdrže" do budoucnosti, tak to ti nikdo neřekne. S i5 4670K bys ale nějakou dobu mohl být za vodou.
... Don't give the noise a chance ... ULN PC:MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE:Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Hladis píše:Zkus to postavit znovu. Paul ti taky dal navrh, ale presvihl rozpocet.
Ten rozpočet bych doporučil o něco navýšit, výkon navíc za to stojí. Pokud je to i přesto mnoho, vyměnit grafiku GTX660 za GTX650Ti Boost a procesor i5 4570 za i5 4440.
hmm asi mate pravdu no. Možná si prvně došetřím a pak to koupím cely no i když z toho taktováni mam celkem hrůzu.A na závěr ještě jedna opravdu poslední otázka. Jak je na tom czc se stavbou pc myslím kvalitě (když je to zdarma. Máte s tím někdo zkušenosti ?