R9 290 nemá žádný přepínač na uber a quiet mód jako má X verze? Grafika jede naplno furt a podle teploty případně omezí výkon? Jsem se v tom přestal už nějak orientovat. V nějakých recenzích jsem viděl, že byly stažené otáčky.
Jinak předpokládám, že ten přepínač na desce je dual bios.
Aha, takže pro mě jak pro blbýho. Teď když hraji, tak je teplota 93C a otáčky 46%. Takže funguje omezení otáček na úkor výkonu? mimochodem mi to přijde celkem tiché
U R9 290 je sice přepínač, ale biosy jsou identické. Přepnutím se nic nezmění. Jde tam ale nahrát jiný bios, takže pak můžeme mít biosy různé. Někteří šťastlivci tím druhým biosem mohou mít z R9 290 variantu s X
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600.Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Karta nema preco pridavat otacky aspon tak to navrhli na 290(x) az ked ti teplota stupne nad 94 az vtedy
Do 94 by fan nemal ist nad tych 47% +-
Aj ked pre mna tiez 94 nie je pohode ale
Alebo si to nastav manualne cez msi afterburner
Ryzen 9 5950X//Noctua NH-D15 Chromax Black//ASUS PRO WS X570-ACE//Sapphire Nitro+ Radeon RX 6900 XT SE//G.Skill Trident Z Neo 64GB (4x16GB) 3600 MHz CL14 OC//Corsair MP600 PRO XT 2TB//Corsair MP600 2TB//WD201KRYZ 20TB, WD2003FYYS 2TB//Corsair HX750//Phanteks Enthoo Evolv X//Dell Alienware AW3423DWF//Teufel Concept E450 Digital//Logitech G PRO X Headset//ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition //ASUS ROG STRIX SCOPE II 96 WIRELESS//ROG Hone Ace Aim Lab Edition//
hele kdoví, třeba ty karty budou fungovat další 3roky i při 94°C jako při proklamaci údajných chcípání Fermi na teploty, kdy to žralo tolik a topilo, že se jí přezdívalo Thermi Grillforce, pchech, co je to proti tomuhle...
AMD FryWaii Red-hot R9 290*X°C ?
dnes jsem se vzdal 7970GHz od gigabyte a obednal R9 290. V alphacoolu mi rekli, ze karty uz odemcit nejdou, takze ten powercolor nema ani smysl. Obednal jsem tedy referencni gigabyte diky delsi zaruce a nejnizsi cene. Mam PC velmi tiche, takze je pravdepodobne ze se u me stock chladic dlouho neohreje, nebo bude vykon stazeny hodne nizko...
Mam doma nekde zahrabane stare vodni chlazeni od aqcool ( AQCOOL AQX 500RS a AQ COOL 2000 L) i nejaky ten starsi radiator, tak mozna budu experimentovat s chlazenim GPU necim takovym...
Vyrobca sa na to moze vyprdnut, castokrat sa s tym nebavia a cloveka odbiju tym ze si to ma riesit u toho, kto tu kartu kupoval. Vraj ked mi to predajca uzna tak mi to vymenia.