Notebook mi začal víc topit

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
8aj3e
Nováček
Nováček

Notebook mi začal víc topit

Příspěvek od 8aj3e »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat.. Vůbec jsem neměl žádné problémy s notebookem, až teď posledních pár dní se mi zdá že se přehřívá víc než normálně, nebo nevím jestli je přehřívá ten správný výraz, ale předtím mi z toho větrání vlál normální vzduch... a teď je o poznání teplejší,

Jen teď, při normálním otevření Mozilly mám 80°C na GPU

a přes 70 na Core 0 a Core 1

Nebo je to normální??... Mám Lenovo G580... Děkuji za odpovědi
petrxp
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook mi začal víc topit

Příspěvek od petrxp »

To je na zimu dobré, ne ? :-D

Ale vážně, normální to není. Pokud je tam 70-80 tak už je to podle mého mínění moc. Jak je ten ntb starý ? Předpokládám že moc ne.

Může být ucpaný chladič prachem, ale to by se začlo projevovat asi pozvolna a delší dobu. Já jsem čistil chlazení asi až po 3 letech.

Nebo je něco s chladičem. Tam bych uvažoval o reklamaci, pokud je to v záruce.

Ale první bych se podíval jestli někde není zvenku v chlazení prach atd, ale to už jsi asi udělal.
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
8aj3e
Nováček
Nováček

Příspěvek od 8aj3e »

tak je pravda že aspoň teď zahřeje :-D .. mám ho chvilinku právě, pár měsíců a zvenku to neni vůbec zaprášené.. nevím čím by to mohlo být, předtím uplná pohoda, tichý chod.. všechno
petrxp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrxp »

Tak asi ta reklamace. Od kud to máš ? Pokud je to v záruce, tak do toho stejně lézt nemůžeš .

A nevypíná to ve hrách nebo tak ? Podívej se jestli procesor v zátěži drží maximální takt. U 80ti a víc by už to mělo asi něco dělat, snížit takt procesoru, nebo vypnout atd. si myslím.
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
8aj3e
Nováček
Nováček

Příspěvek od 8aj3e »

z netu to mám.. tuším z czcčka.. já sem na tom právě nějaké náročné hry od té doby moc nehrál, co to začlo víc topit.. ale zkoušel jsem mafiu 2 a ta se mi trošku sekala.. zkusím se na to nějak podívat
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

kdyby spatne fungovalo chlazeni ( bylo zaprasene ,stara pasta atd.) tak by ven sel "studeny" vzduch ale gpu/cpu by se prehrivalo,pokud jde ven horky vzduch i pokud neni notebook zatezovan je chyba jinde ,napr. podivej se na vytizeni gpu/cpu a pokud budou neumerne zatizene tak se podivej co je zatezuje
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Tak tak, spíš jsi chytil nějaké svinstvo, co ti zatěžuje PC a ten pak topí. Asi jsi součástí botnetu, co někomu počítá litecoiny aby vydělal než bublina praskne :-D

Gratuluji k dobročinnosti pro druhé :razz:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
petrxp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrxp »

Tak to by si snad všiml že mu něco zatěžuje procesor, ne ? Když si monitoruje teplotu ?
při normálním otevření Mozilly mám 80°C
I tak je to nějak moc. 80 stupňů snad není normální teplota ani v loadu..
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Možná je to chytřejší než myslíš a umí to zatížení procesoru skrýt? :wink:

Můžeš si stáhnout (když víš kde) nástroje na tvorbu botnetů a pod. a umí to podobné věci a je to rezistatní proti antivirům (současným), takže bych to jako možné vysvětlení zrovna hned a z plezíru nevylučoval. Reinstall by pomohl :-D
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“