Je potřeba zvukovka?
Moderátor: CageJ
- Blizzard
- Začátečník

-
Je potřeba zvukovka?
Zdarec, mám k PC napojený receiver Technics SA-EX 310 (takový průměr) a k tomu bedny B&W DM601. By mě zajímalo, jestli je vhodné ještě dokoupit do PC zvukovku. Mám totiž pocit, že když to "osolím", tak zvuk strašně ztrácí, tak jestli to není tou integrovanou zvukovkou, díky 
- ÿthren
- Začátečník

-
Re: Je potřeba zvukovka?
no možná by i chtělo, vzhledem k tomu, že ten receiver nemá digitální vstup. tak kvalita audia je dána tou integrovanou zvukovkou.
zesilovač není taková tragédie snad a nějaký výkon má, ale pokud to opravdu hodně solíš, tak může začít nestíhat. A ono ani ta malá B&W nebyla dělaná zrovna na ozvučování diskotéky
zesilovač není taková tragédie snad a nějaký výkon má, ale pokud to opravdu hodně solíš, tak může začít nestíhat. A ono ani ta malá B&W nebyla dělaná zrovna na ozvučování diskotéky
- crashPC
- Mírně pokročilý

Tak ono se není co divit. Budit místnost aby to bylo fakt nahlas, je potřeba něčím silnějším jak na straně zesilovače, tak na straně reproduktoru. Uvědom si, že pro slušnou hudbu využiješ zesilovač naplno už v ten moment, kdy střední hodnota příkonu do reproduktorů je kolem 10W. To je střední hodnota kolem 100db. Je to dost, ale rozhodně ne MOC. Na větší nálož potřebuješ jiné řešení. Nevěřím, že by byl problém jenom ve zvukovce. Také si uvědom, že akustickým tlakem budíš místnost samotnou. Začneš vnímat její provozní ruchy, dozvuky, vibrace, a tak dále...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Blizzard
- Začátečník

-
Jo, tak to já zase nedávám na maximum
Ale třeba tak na necelé půlce už to ztrácí basy.
- bk2601
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Určitě bych k tomu doporučil zvukovku nějakou lepší než integrovanou.
http://www.alza.cz/zvukovy-usb-modul-as ... d96127.htm
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
- Blizzard
- Začátečník

-
jo, po té se dívám už dlouho 
- crashPC
- Mírně pokročilý

No, obvykle se to dělá, že se zesilovač nastaví do plnejch, a teprve pak se budí přiměřenym signálem, kterej může bejt přirozeně slabší. Pokud máš obojí naplno, a nehraje to, a zároveň to s přidáváním ztrácí basy, tak je to fakt špatný se zvukovkou. A nebo už je někde hotového něco v signálové cestě. Občas kabílky a konektůrky uměj potrápit.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Tak jako začal bych se základem, čili nastavil nejvyšší kvalitu zvuku na zvukovce, poté stlumil hlasitost v PC tak na 30%, jak už bylo řečeno, zesák co nejvýš a pak už jen ladit hlasitost, rozdíl tam jistě nějaký bude.
Nejvíc mě dostal kámoš, na jeho oslavě, měl nějaký zesilovač, 2 velké bedny a nastavení zvukovky uplně na low, hlasitost v systému na max a zesák na pár%... Tak sem udělal to co jsem ti popsal a bylo to neporovnatelné
Nejvíc mě dostal kámoš, na jeho oslavě, měl nějaký zesilovač, 2 velké bedny a nastavení zvukovky uplně na low, hlasitost v systému na max a zesák na pár%... Tak sem udělal to co jsem ti popsal a bylo to neporovnatelné
- Blizzard
- Začátečník

-
jo, vyzkouším 
- dohnalik
- Středně pokročilý

Regulovat hlasitost digitálně přes windle je volovina, hodí se to jenom v případě, že je přebuzený vstup (to u integrovaných asi moc nehrozí). Ten zesilovač je celkem nic moc a záleží jakou hudbu s jakou dynamikou posloucháš, pokud máš opravdu vysokou dynamiku, tak se zesilovač dokáže dostat do limitace už třeba při 2 W střední hodnoty výstupního výkonu, protože ty špičky dosahují desítek W. Kup xonara DX/XD.
- Blizzard
- Začátečník

-
ok, díky všem.
- blaho
- Žlutá karta

-
ja ju mam a max spokojnost , bass je vie urobit fakt poriadnybk2601 píše:Určitě bych k tomu doporučil zvukovku nějakou lepší než integrovanou.