michal.kolesa píše:Já jsem technik, a ze školy jsem zvyklý navrhovat BLBOVZDORNĚ.
Wilik píše:Je predpoklad, ze kazdy kdo chce inzerovat, zvladne napocitat do 6 a splnit dana pravidla.
michal.kolesa píše:Já jsem technik, a ze školy jsem zvyklý navrhovat BLBOVZDORNĚ.
Wilik píše:Je predpoklad, ze kazdy kdo chce inzerovat, zvladne napocitat do 6 a splnit dana pravidla.
Navrhuji v pravidlech následující úpravy:bod f) - oznamit inzerci "jinde" (tj. mimo inzertni tema v sekci bazar) je nutnost, aby kazdy zájemce vedel, ze je moznost prodat/koupit i mimo jeho nabidku. V pripade drazby - jedno zbozi se nemuze drazit na vice mistech
Z vilíka po SZ vypadlo, že nový pravidla připravuje už asi půl roku, jak dlouho to teda ještě ale potrvá nevím a jak intenzivně se tím někdo vůbec zabývá taky nevím...Maor píše:Jelikož se to stále opakuje a změnami se evidentně nechce nikdo oprávněný zabývat, trochu to tady zaspamuju.
K tomuhle uz mas v pravidlech cerveneZměnit "inzerce jinde" na "prodej mimo vlákno" a "nákup mimo vlákno"
To vystihuje uplne všechno a vylucuje automaticky jakykoliv dohody přes jakykoliv soukromy kecalek, kam patri i SZ.obchodujte v inzertním tématu
Jde spíš o to, že jsem vícekrát prodal ne asi úplně v souladu s pravidly a nikdo proti tomu nic neměl. To pravidlo má být tak jasné, aby ho pochopil jednoznačně i úplný blb i filozof. Takže jen to chtělo pár dní, než zvýšená aktivita Vaší Excelence nas**la dost lidí.Wilik píše:Ano, to doklada i fakt, ze jde o 6 rok platnosti danych pravidel, kdy jste na to prisli...
Jo, taky fakt... maximálně je to tedy v rozporu s eulou hry, těžko říct, jestli by se takový prodej měl umožnit.jakubom píše:Právě, navíc u přeprodeji licencí programů už EU soud rozhodnul ve prospěch přeprodejce licencí, není to úplně to stejné ale asi nejbližší příklad.
To nepopírám, nicméně to prostě není nelegální podle mě by stím zde neměl být problém jako všude jinde.Jo, taky fakt... maximálně je to tedy v rozporu s eulou hry, těžko říct, jestli by se takový prodej měl umožnit.
Nadrizena neni, ale dosud se legislativne povoluje si upravit pravidla tak, jak je pote uvedeno v EULA. Navic, pro jednoduchost zdejsiho bazaru (abychom nemuseli vyhledavat zneni zakonu v zemich, ve kterych se dana hra prodava/provozuje), tak se ridime tim, co vlastnik (prodejce/...) v EULA uvadi a s cim kazdy pri registraci do hry souhlasil - tj. pokud nekdo odsouhlasi, ze ucet neni jeho majetkem a nemuze ho prevadet, tak ho pote nemuze ve zdejsim bazaru legalne prodavat. To se na 99,9% nezmeni.N_o_c_l_a_f píše:EULA neni nadrizena legislative.
Nejsem si jistý, ale tohle nás má v ČR zajímat?Wilik píše:(abychom nemuseli vyhledavat zneni zakonu v zemich, ve kterych se dana hra prodava/provozuje)
Legálně znamená bez porušení zákonů pokud se nepletu, a EULA zákon není.. takže bych buď povolil prodej takových účtů nebo přestal tvrdit, že je to nelegální, licence prostě přeprodejná je ať si vydavatel napíše co chce. Nejde tady tvrdit o něčem, že je nelegální když to legální prostě je.Nadrizena neni, ale dosud se legislativne povoluje si upravit pravidla tak, jak je pote uvedeno v EULA. Navic, pro jednoduchost zdejsiho bazaru (abychom nemuseli vyhledavat zneni zakonu v zemich, ve kterych se dana hra prodava/provozuje), tak se ridime tim, co vlastnik (prodejce/...) v EULA uvadi a s cim kazdy pri registraci do hry souhlasil - tj. pokud nekdo odsouhlasi, ze ucet neni jeho majetkem a nemuze ho prevadet, tak ho pote nemuze ve zdejsim bazaru legalne prodavat. To se na 99,9% nezmeni.
Nemas v legalnim drzeni to, co chces prodat = nelegalni. Navic to je terminus technikus, ktery tu pouzivame - pro jednoduchost a srozumitelnost. Klidne mi do SZ napis vhodnejsi a ja to predam do internich pravidel.jakubom píše:Legálně znamená bez porušení zákonů pokud se nepletu...
EULA zákon neni, ale kupní smlouva je zákonem vázaná...tečka, nemúžeš prodávat co neni tvoje, na to je mimochodem paragraf 247 trestní zákoník č. 140/1961 Sb. Takže to legální neni - vubec.jakubom píše:Legálně znamená bez porušení zákonů pokud se nepletu, a EULA zákon není.. takže bych buď povolil prodej takových účtů nebo přestal tvrdit, že je to nelegální, licence prostě přeprodejná je ať si vydavatel napíše co chce. Nejde tady tvrdit o něčem, že je nelegální když to legální prostě je.Nadrizena neni, ale dosud se legislativne povoluje si upravit pravidla tak, jak je pote uvedeno v EULA. Navic, pro jednoduchost zdejsiho bazaru (abychom nemuseli vyhledavat zneni zakonu v zemich, ve kterych se dana hra prodava/provozuje), tak se ridime tim, co vlastnik (prodejce/...) v EULA uvadi a s cim kazdy pri registraci do hry souhlasil - tj. pokud nekdo odsouhlasi, ze ucet neni jeho majetkem a nemuze ho prevadet, tak ho pote nemuze ve zdejsim bazaru legalne prodavat. To se na 99,9% nezmeni.