AMD Mantle: Low-level Graphics API

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
zumpar1234

Re: AMD Mantle: Low-level Graphics API

Příspěvek od zumpar1234 »

V pripade Thief by som velke veci necakal. Pochybujem ze to bude nejak extra CPU limited hra, skôr bude GPU limited ako vecsina singleplayer hier. Rozdiely budu pravdepodobne az v pripade vysokych 100+FPS situaciach. BF4 je ale pre AMD a Mantle TERNO, hra je tazko CPU limited na niektorych mapach a navyse BF 4 hracov je velmi vela a hravat sa bude dlhodobo.

Inak mapa Obliehanie sanghaia je asi nejlepsia mapa na meranie CPU bottlenecku v inych mapach bude rozdiel pravdepodobne mensi. V Sanghai mam dropy na 50 FPS s I5 2500K na 4.6GHz a na 120 Hz monitore sa to blbo vynima. :D Ostatne "hole" mapy drzia minima vecsinou nad 70 FPS. Len dufam ze sa fakt neoptimalizovalo v pripade kvality renderu lebo kvalita objektov v BF4 je CPU intensive a nazenie vela CPU vykonu, kludne to mohli poladit a tych par FPS nahat takto ale dufam ze to tak nebude. Nevala sa na nete nejake detailne kvalitativne porovnanie BF4 Mantle/DX?
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Šanghaj je opravdu asi nejnáročnější mapa, kdybych neviděl že máš GTX 780 tak řeknu, že tam je spíše limit GPU, protože jakmile spadne mrakodrap a všude je dým tak mi jdou fps dolů. Přeci dým nezatěžuje CPU?
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vzhledem k prasactvi ve hrach, kdy i mlha dokaze skrouhnout CPU vykon bych se nedivil, kdyby i dym zatezoval CPU. Zalezi jak prasacky je hra udelana.

Jinak PCLab to otestoval opravdu poradne. FXa jsou na to stále stejne blbe, jen se to rovnomerne posunulo. i3 stále honi 8350 na defaultru :) Rad bych upozornil konspirátory premyslejici nad "divnými" vysledky, ze nVidia mela před AMD vyrazny naskok v minimálních fps u her s MTR, coz se tyka i BF4 (staci si najit starsi testy), takze tam jste snad necekali nejaky sileny rozdily. Ten rozdil vypada impozantne AMD Mantle vs. AMD Dx, ale vs. nV uz to takova darda není. Nez tady nekteri zacnou volat fixera, tak at nejdříve pocitaji do deseti :)

Doporučuju nevypichovat jednotlivý grafy, ale prostudovat cele http://pclab.pl/art55953.html
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

no s mantlem i3 hodi i nataktovany i7 :-)) coz je jen dobre
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

To vypadá, že s Mantle nebudu potřebovat mít OC procesoru :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Hladis: Bylo by dobré, když si ten pclab přečteš pořádně a sám a zjistil, kolik chyb tam vlastně panáčkové udělali. Ten článek neustále za běhu opravují. Byly a jsou tam takové perly jako u GeForce DirectX 11.2, nebo stále ještě, zřejmě zázračné drivery 343.67 beta :)
A ano, některé grafy tam opravdu divné jsou a upozorňují na to prakticky na všech fórech, takže jsem na to upozornil také.

Poslední měření na computerbase.de >>
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

computerbase dava tiez nejaky divny graf
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No hurá :D

ehm tak nevím proč, ale s DX11 mám víc FPS než s Mantle :lol:
PS5 Pro | LG OLED CX55
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

GPU...14.1 dle mě nepodporují HD 7850, ale jen R9 290/280x/270x a iGPU v Kaveri
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

AMD Mantle Beta driver is currently supported on:
AMD Radeon™ R9 Series GPUs
AMD Radeon™ R7 Series GPUs
AMD Radeon™ HD 7000 Series GPUs
AMD Radeon™ HD 8000 Series GPUs
AMD A10-7000 Series and AMD A8-7000 Series APUs

Mantle performance for the AMD Radeon™ HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon™ R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4™ in future AMD Catalyst™ releases. These products will see limited gains in BattleField 4™ and AMD is currently investigating optimizations for them.

tak po chvilce zkoušení mám na obojím API -/+ stejné fps, těžko se to měří v MP.. asi to bude ale tím, že 7850 je tak slabá, že není limitována procesorem, takže ani s dalšími drivery moc výkonu navíc nedostanu :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Tak která hodná duše mi zašle log soubor s naměřenýma frametimes z BF4, abych se kouknul v jakém formátu jsou a upravil import do FrapsCut ???
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
bulgarien
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bulgarien »

Takže první dojmy jsou takové, že to moc nefunguje, FPS cca stejně, ale mám nehorázné záškuby které pod DX11 nejsou.Když zapnu tabulku, která ukazuje kolik ms rendruje CPU a GPU jeden snímek, tak vidím nehorázné CPU spičky, které nejsou pod DX 11 tak patrné. Zkoušel jsem i nastavit vysoký výkon ve Windows a nepomohlo.Taky mi nefunguje fraps pokud chci měřit fps pod Mantlem.
Desktop: CPU: i7 860 OC:3,6Ghz@1.2v Coolink corator DS MB: Asus p7p55d-e GPU: Sapphire 7850 OC 1050/1275Mhz@1.138v RAM:Micron 1725Mhz CL9@1.5v
Notebook: CPU: i7 4700HQ OC:3,2Ghz@1.0v GPU:Nvidia GTX 760M@719Mhz/1000Mhz RAM:Kingston 1600Mhz CL9 (ASUS G56JR)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Jak zobrazím ten graf s ms cpu a gpu? někde to tu dával někdo, nemohu to najít :(
PS5 Pro | LG OLED CX55
bulgarien
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bulgarien »

PerfOverlay.DrawGraph 1 a funguje ti fraps pod Mantlem?
Desktop: CPU: i7 860 OC:3,6Ghz@1.2v Coolink corator DS MB: Asus p7p55d-e GPU: Sapphire 7850 OC 1050/1275Mhz@1.138v RAM:Micron 1725Mhz CL9@1.5v
Notebook: CPU: i7 4700HQ OC:3,2Ghz@1.0v GPU:Nvidia GTX 760M@719Mhz/1000Mhz RAM:Kingston 1600Mhz CL9 (ASUS G56JR)
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@bulgarien: Fraps ti s Mantle fungovat nebude nikdy!

@Riku:
PerfOverlay.DrawGraph 1 and PerfOverlay.DrawFps 1. but don't use the fps # for serious measurement, use the CPU "avg"
GPUreport.cz
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Hm přesně to samý, s Mantle strašný záseky, strašný lagy u CPU to ukazuje v tom grafu a trhá se to fakt strašně. Vždycky tak půl vteřinovej zásek. Nehratelný pod Mantle na HD 7xxx
PS5 Pro | LG OLED CX55
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

A já bych potřeboval tyhle logovací soubory.
PerfOverlay.FrameFileLogEnable
GPUreport.cz
bulgarien
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bulgarien »

Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“