Špatný flash GPU
Moderátoři: morke, Walker1134
- onderos
- Nováček

-
Špatný flash GPU
Ahoj lidi! Mohl by mi poradit někdo s mým problémem? Flashoval jsem svou grafickou kartu GIGABYTE 9600GT 512MB,po neuspěšném flashi,karta nenajede,pouze bliká monitor a nic,chtěl bych ji flashnout znovu přes integrovanou grafickou kartu,ale program nvflash nenajde grafiku,jdou nějak zapnout v BIOSU obě grafiky? Mám základní desku ASUS P5KPL-AM,děkuji za rady.Onderos 
- iHonza
- Začátečník

Re: Špatný flash GPU
A nemáš jednoduší koupit si novou? Jinak tam záleží na tom kde se ten flash sekl. A někde jsem četl návod na něco podobného, jen to bylo o poškození grafiky při bouřce, problém tam byl podobný.
PC, MacBook, iPhone... netřeba pitvat
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
nvflash -i1 -4 -5 -6 bios.rom
- onderos
- Nováček

-
No ale v biosu mám zapnout co? Mám tam možnosti např: PEG/PCI
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Použij nějakou starou PCI VGA kartu a proveď reflash skrze ní.onderos píše:Ahoj lidi! Mohl by mi poradit někdo s mým problémem? Flashoval jsem svou grafickou kartu GIGABYTE 9600GT 512MB,po neuspěšném flashi,karta nenajede,pouze bliká monitor a nic,chtěl bych ji flashnout znovu přes integrovanou grafickou kartu,ale program nvflash nenajde grafiku,jdou nějak zapnout v BIOSU obě grafiky? Mám základní desku ASUS P5KPL-AM,děkuji za rady.Onderos
Nejsem si tím úplně jistý, ale nepočítá nvflash indexy adaptérů od nuly (nula - primární, 1 - sekundární atd.)?HunterGtNet píše:nvflash -i1 -4 -5 -6 bios.rom
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Máš to správně, i0 je primární/první... takže příkaz je správně nvflash -i1 -4 -5 -6 bios.romKrteq píše:Použij nějakou starou PCI VGA kartu a proveď reflash skrze ní.onderos píše:Ahoj lidi! Mohl by mi poradit někdo s mým problémem? Flashoval jsem svou grafickou kartu GIGABYTE 9600GT 512MB,po neuspěšném flashi,karta nenajede,pouze bliká monitor a nic,chtěl bych ji flashnout znovu přes integrovanou grafickou kartu,ale program nvflash nenajde grafiku,jdou nějak zapnout v BIOSU obě grafiky? Mám základní desku ASUS P5KPL-AM,děkuji za rady.Onderos
Nejsem si tím úplně jistý, ale nepočítá nvflash indexy adaptérů od nuly (nula - primární, 1 - sekundární atd.)?HunterGtNet píše:nvflash -i1 -4 -5 -6 bios.rom
EDIT: teda v případě že flashuješ kartu v jiném než primárním slotu a máš osazené dvě
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Kup někde za třeba S3jku do PCI, v tom biosu PEG/PCI nastav PCI, potom je dobrý si asi v nvflashi zjistit, která grafika se při tomhle nastavení považuje za primární ale vsadil bych na tu v PCI slotu čili S3, to znamená že při týhle konfiguraci bude příkaz vypadat: nvflash -i1 -4 -5 -6 bios.romonderos píše:No ale v biosu mám zapnout co? Mám tam možnosti např: PEG/PCI
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

To číslo grafiky bejvá dle čísla grafiky NV, ne všech grafik v systému (u ATI je to stejně). Takže pokud flash s jinou NV (zásadně nedoporučuji ale steně), tak ta karta co zobrazuje obraz bios/dos prostředí je karta 0. Bez ohledu na to jak jsou ve slotech, atd.