Analýza latencí gpu - FLACalculator

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Analýza latencí gpu - FLACalculator

Příspěvek od Riku »

Neměla by se resetovat hra při změne API? Mně to teda nic neudělá dokud nevypnu/nezapu..
PS5 Pro | LG OLED CX55
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Máš pravdu tak, že všechno jinak a du měřit znova no :lol: :oops:

Tak jsem to změřil mapa Siege Of Shanghai 64 hráčů detaily vysoký
Šel jsem od spawnu, kolem vody, až pod most u C.
U mantlu se mi připletl do cesty nějakej šmoula tak jsem ho vykuchal :lol:
Oboje jsem měřil 2x, pokaždé to vychází +- nějaká desetinka stejně.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU:Intel i7 930@4GHz=>Noctua NH-D14 | MB: Asus P6X58D​-E | RAM: Kingstone 12Gb 1600MHz | GPU: Sapphire R9 290@1100/1250 =>Thermalright Shaman + R5 | Power : Enermax PRO82+ II 525W(zvladá to je to pašák :) )| LCD 24" Samsung BX2431 | Case : Lian-Li PC-A77B | Fan regulator : mCubed T-Balancer bigNG
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Katali: No chlape, tak to už je jiná káva :roll:
To je prakticky skoro dvojnásobek, třetinová variabilita fps a i nižší stuttering. Tak tohle by už pocítil i slepec :)
Nechceš ve volném čase přetestovat i nějaké další mapy?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Jo jó, to už je něco jiného, než když měřím furt to samý :-D
Tak jsem změřil Závod 311 to samý nastavení.
Zajímala by tě nějaká konkretní mapa? Ještě teda nemám poslední DLC.
CPU:Intel i7 930@4GHz=>Noctua NH-D14 | MB: Asus P6X58D​-E | RAM: Kingstone 12Gb 1600MHz | GPU: Sapphire R9 290@1100/1250 =>Thermalright Shaman + R5 | Power : Enermax PRO82+ II 525W(zvladá to je to pašák :) )| LCD 24" Samsung BX2431 | Case : Lian-Li PC-A77B | Fan regulator : mCubed T-Balancer bigNG
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Tak jsem ještě změřil další dvě mapky paracelskou bouři a přehradu
Ps.: Dneska, už na to prdim, už mě to stalo -200 skill :lol:
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Tak díky moc a předpokládám, že nemluvím jen sám za sebe :)
Takže Mantle opravdu funguje a to všech aspektech (fps i stuttering).
Ještě se zeptám. Nějaké problémy s aplikací FLACalculátor, nebo nějaký námět, jak ji vylepšit?

PS: U nového patch BF4 zmizela opravdu ta "mlha" a kvalita obrazu se zlepšila?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

teď by to chtělo ještě někoho s nVidií aby se potvrdilo že nVidie dosahují podobné plynulosti pod DX jako Radeony pod Mantle
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@ArgCZ: Určitě se tady nějaká dobrá duše s Keplerem připojí, neboj. Ale co třeba ty s Kaveri?
GPUreport.cz
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Teď jsem se teprve utrhnul a mám trochu času, musim naštudovat jak z toho dostat ten log... už jsou nějaký předepsaný pasáže ve kterých se bude měřit?
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Tak sem ten prográmek taky zkusil a proti fapscutu je to uživatelsky přívětivější. Akorát by to ještě chtělo upravit nastavení. Když kliknu na to ozubený kolečko, to je ok, ale cestu zpět bych hledal spíš pod nějakým tlačítkem Ok a nebo cancel (neuložit změny).
Jinak pěkný... zkusil sem letmo něco co tu mam nainstalovaný, jak se to bude chovat...
http://abload.de/img/test1jbjw4.png
http://abload.de/img/test2mmj8m.png
http://abload.de/img/test3l6ku0.png
http://abload.de/img/test4h7jsf.png

Ještě zkusim nějaký delší průběh. Kdysi co sem zkoušel těch 10minut hraní SR3 a pak to importoval do frapscutu, tak to už tady nemam. :)

EDIT:
Tak dlouhej log (cca 100000 framů) to dává v pohodě...
http://abload.de/img/beznzvuwcrf9.png

Dávam k dispozici i záznam frametimes na případný vyzkoušení na slabších PC:
http://uloz.to/xAdh3o5o/saintsrowiv-201 ... etimes-zip
- mě se akorát hůř manipulovalo s oknem curve chart - překresluje se tak 0,5fps :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Mám dotaz, co znamená parametr playable frame rate? ta zelená hodnota ve výsledném okně?
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Ache: Vítej po delším čase :)
Chceš-li tlačítko do toho settings, klidně ti ho tam dám. Já už tam moc místa nemám, tak jsem to vyřešil takto. No, ale vidím, že jsi nakonec na to přišel.
To víš, samotné výpočty jdou velmi rychle. Horší to je s vykreslováním grafu, pokud je tam dat (bodů pro vytvoření čáry grafu) moc, řekněme víc jak 12 tisíc, je to pro cpu velký záhul, stačí se kouknout na vytížení cpu :oops:

@RAD-x: Playable frame rate je převrácená hodnota ze skóre. Skóre je počítáno jako součet průměrná latence + odchylka variability scény + odchylka stutteringu. Všechno to je v milisekundách, takže převrácením této hodnoty to můžeš převést na fps. Fps je pro většinu lidí popisnější veličina než latence v milisekundách a měla by vyjadřovat reálné (hratelné) frame rate měřeného úseku.
Třeba jako u multi-gpu a AFR, naměřených fps je tam požehnaně, ale v reálu díky mikro stutteringu se s tím hraje daleko hůř (někdy i hůř jak s jedním gpu).
GPUreport.cz
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

webwalker píše:Ale co třeba ty s Kaveri?
v budoucnu určitě, BF4 mám ale momentálně jen v knihovně v originu v nenainstalovaném stavu a mám málo času abych cokoli dělal, ještě mám s Kaveri proměřit vliv rozlišení na výkon, už tam mám skluz přitom svoje výsledky s A10-6800K i A8-3870K od maltry už mám, prostě nestíhám a v horizontu měsíce se připojím ale dříve ne-e, sorry
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@ArgCZ: OK

Tak jsem udělal novou verzi, kde přibylo Acheho tlačítko v nastavení a trochu se někde změnilo názvosloví.
Nabídka na stažení nové verze by se vám měla objevit automaticky.

PS: Ještě je třeba si domluvit nějakou metodiku měření pro porovnávání zisků v Mantle, aby i Geforckáři mohli testovat přesně ty samé úseky v BF4.
GPUreport.cz
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Nabídka vyskočí, ale na webu je furt verze 1.0.0.2
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Katali: Alespoň vidíš, co jsem za pako :-D

Hotovo a mělo by to být funkční, sorry :oops:
GPUreport.cz
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Stane se, já taky včera měřil furt jedno a to samé a strašně se divil, že v tom nejsou rozdíly :-D
Teď jsem ještě změřil znova Siege Of Shanghai 64 hráčů na Ultra detaily s vypnutym vyhlazováním.
Rozdíl je si myslim víc než slušnej :) Bežel jsem jak minule z US spawnu kousek rovně, pak doprava k vodě a pak jsem běžel furt rovně, až pod ten most. Ten mrakodrap (C) byl, už zbouranej.
Přidávám pro zajímavost grafy s využitím paměti grafiky a vytižení CPU.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

:shock: slušnej rozdíl
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

webwalker píše:@Ache: Vítej po delším čase :)
Chceš-li tlačítko do toho settings, klidně ti ho tam dám. Já už tam moc místa nemám, tak jsem to vyřešil takto. No, ale vidím, že jsi nakonec na to přišel.
To víš, samotné výpočty jdou velmi rychle. Horší to je s vykreslováním grafu, pokud je tam dat (bodů pro vytvoření čáry grafu) moc, řekněme víc jak 12 tisíc, je to pro cpu velký záhul, stačí se kouknout na vytížení cpu :oops:

@RAD-x: Playable frame rate je převrácená hodnota ze skóre. Skóre je počítáno jako součet průměrná latence + odchylka variability scény + odchylka stutteringu. Všechno to je v milisekundách, takže převrácením této hodnoty to můžeš převést na fps. Fps je pro většinu lidí popisnější veličina než latence v milisekundách a měla by vyjadřovat reálné (hratelné) frame rate měřeného úseku.
Třeba jako u multi-gpu a AFR, naměřených fps je tam požehnaně, ale v reálu díky mikro stutteringu se s tím hraje daleko hůř (někdy i hůř jak s jedním gpu).
Aha, proč mi to teda udává hodnotu +/- 113FPS, když scénu kterou měřim jedu na limiter betonovejch 200FPS?
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Katali: No, opět pěkný výsledek :)
Je tady ale krásně vidět, jak jsou ty grafy vizuálně zrádný. U Mantle díky těm 3 "spikům" je osa X v rozsahu do 80ms a u DX zase do 30ms. Samozřejmě, že to pak u DX vypadá na daleko větší propady fps než u Mantle. Ale s tím se ještě v tom prográmku vypořádám.

@RAD-x: S největší pravděpodobností ti to v celém úseku na 200fps nejede a jsou tam ztráty za propady fps a stuttering. Nahoď sem graf, nebo naměřená data a uvidíme.
GPUreport.cz
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“