Jaký SSD disk do PC?

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Uhlak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jaký SSD disk do PC?

Příspěvek od Uhlak »

Ahoj, chci si koupit SSD disk do stolního počítače. Prosím všechny, jaký disk je podle Vás nejlepší a proč. Jakou značku vybrat a jaké parametry jsou nejdůležitější. Hledám SSD disk, který bude co možná nejlepší vzhledem k poměru cena / výkon. Pokud by někdo vybral něco jiného, tak určitě sem s tím, nebráním se dalším variantám. Díky všem za každou radu a připomínku.

http://www.czc.cz/2qjmm570qsh2g84apdjkvdrlj6/seznam
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: Jaký SSD disk do PC?

Příspěvek od LoCo99 »

crucial M500 pokud chceš levnej ověřenej kvalitní disk, samsung 840 evo pokud chceš to stejný jenom rychlejší a za větší peníz

pokud by ti z nějakýho důvodu nestačily tyhle dva disky, tak podle benchmarku vybrat ten nejrychlejší, IMHO zbytečnost

u SSD jde o použitý čipy, řadič, životnost a taky je fajn podpora od výrobce (vydávání firmwarů)
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Ty dva které zmínil kolega jsou asi to nejlepší co v současné době za rozumné peníze seženeš. Já bych uvažoval ještě o Crucial M550, který je velice rychlý a kvalitní.
Uhlak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uhlak »

Někde jsem četl, že není M550 zatím moc vyzkoušený a že se můžou objevit problémy, chce to prý čas, tak nevím.
blystar píše:Ty dva které zmínil kolega jsou asi to nejlepší co v současné době za rozumné peníze seženeš. Já bych uvažoval ještě o Crucial M550, který je velice rychlý a kvalitní.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ano to je možné
na 2. stranu crucial vie ssd robiť kedže aj nástupca m4, m500 nijak nesklamal
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
solely
Nováček
Nováček

Příspěvek od solely »

Uhlak píše:Někde jsem četl, že není M550 zatím moc vyzkoušený a že se můžou objevit problémy, chce to prý čas, tak nevím.
"někde jsem četl" bez uvedení zdroje je nepodložená doměnka.

Crucial narozdíl o většiny ostatních výrobců vyrábí jak čipy (Micron), tak disky samotné, i z toho pramení jejich pověstná spolehlivost.

M550 jde dál v duchu značky a stejně jako M4 a M500 se jedná o špičkový disk, u kterého má uživatel jistotu, že výrobce používá kvalitní čipy. SSD je pro ukládání dat a není nic horšího, než o ně přijít, díky nekvalitním čipům třetích výrobců.
Uhlak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uhlak »

Bylo to na nějakém fóru, kde se o tom lidi bavili. Určitě je to dobrý výrobce, ale je to novinka a případné chybičky se teprve ukáží. Teď jde o to, jestli se vyplatí připlatit si 500 Kč za M550 nebo vzít M500?
solely píše:
Uhlak píše:Někde jsem četl, že není M550 zatím moc vyzkoušený a že se můžou objevit problémy, chce to prý čas, tak nevím.
"někde jsem četl" bez uvedení zdroje je nepodložená doměnka.

Crucial narozdíl o většiny ostatních výrobců vyrábí jak čipy (Micron), tak disky samotné, i z toho pramení jejich pověstná spolehlivost.

M550 jde dál v duchu značky a stejně jako M4 a M500 se jedná o špičkový disk, u kterého má uživatel jistotu, že výrobce používá kvalitní čipy. SSD je pro ukládání dat a není nic horšího, než o ně přijít, díky nekvalitním čipům třetích výrobců.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

kup si 840 evo nebo M500, budto chceš levnější a kvalitní disk, nebo stejně kvalitní a rychlejší za větší prachy
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“