Jaký SSD disk do PC?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Uhlak
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Jaký SSD disk do PC?
Ahoj, chci si koupit SSD disk do stolního počítače. Prosím všechny, jaký disk je podle Vás nejlepší a proč. Jakou značku vybrat a jaké parametry jsou nejdůležitější. Hledám SSD disk, který bude co možná nejlepší vzhledem k poměru cena / výkon. Pokud by někdo vybral něco jiného, tak určitě sem s tím, nebráním se dalším variantám. Díky všem za každou radu a připomínku.
http://www.czc.cz/2qjmm570qsh2g84apdjkvdrlj6/seznam
http://www.czc.cz/2qjmm570qsh2g84apdjkvdrlj6/seznam
- LoCo99
- Začátečník
Re: Jaký SSD disk do PC?
crucial M500 pokud chceš levnej ověřenej kvalitní disk, samsung 840 evo pokud chceš to stejný jenom rychlejší a za větší peníz
pokud by ti z nějakýho důvodu nestačily tyhle dva disky, tak podle benchmarku vybrat ten nejrychlejší, IMHO zbytečnost
u SSD jde o použitý čipy, řadič, životnost a taky je fajn podpora od výrobce (vydávání firmwarů)
pokud by ti z nějakýho důvodu nestačily tyhle dva disky, tak podle benchmarku vybrat ten nejrychlejší, IMHO zbytečnost
u SSD jde o použitý čipy, řadič, životnost a taky je fajn podpora od výrobce (vydávání firmwarů)
- blystar
- Začátečník
Ty dva které zmínil kolega jsou asi to nejlepší co v současné době za rozumné peníze seženeš. Já bych uvažoval ještě o Crucial M550, který je velice rychlý a kvalitní.
- Uhlak
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Někde jsem četl, že není M550 zatím moc vyzkoušený a že se můžou objevit problémy, chce to prý čas, tak nevím.
blystar píše:Ty dva které zmínil kolega jsou asi to nejlepší co v současné době za rozumné peníze seženeš. Já bych uvažoval ještě o Crucial M550, který je velice rychlý a kvalitní.
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ano to je možné
na 2. stranu crucial vie ssd robiť kedže aj nástupca m4, m500 nijak nesklamal
na 2. stranu crucial vie ssd robiť kedže aj nástupca m4, m500 nijak nesklamal
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- solely
- Nováček
-
"někde jsem četl" bez uvedení zdroje je nepodložená doměnka.Uhlak píše:Někde jsem četl, že není M550 zatím moc vyzkoušený a že se můžou objevit problémy, chce to prý čas, tak nevím.
Crucial narozdíl o většiny ostatních výrobců vyrábí jak čipy (Micron), tak disky samotné, i z toho pramení jejich pověstná spolehlivost.
M550 jde dál v duchu značky a stejně jako M4 a M500 se jedná o špičkový disk, u kterého má uživatel jistotu, že výrobce používá kvalitní čipy. SSD je pro ukládání dat a není nic horšího, než o ně přijít, díky nekvalitním čipům třetích výrobců.
- Uhlak
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Bylo to na nějakém fóru, kde se o tom lidi bavili. Určitě je to dobrý výrobce, ale je to novinka a případné chybičky se teprve ukáží. Teď jde o to, jestli se vyplatí připlatit si 500 Kč za M550 nebo vzít M500?
solely píše:"někde jsem četl" bez uvedení zdroje je nepodložená doměnka.Uhlak píše:Někde jsem četl, že není M550 zatím moc vyzkoušený a že se můžou objevit problémy, chce to prý čas, tak nevím.
Crucial narozdíl o většiny ostatních výrobců vyrábí jak čipy (Micron), tak disky samotné, i z toho pramení jejich pověstná spolehlivost.
M550 jde dál v duchu značky a stejně jako M4 a M500 se jedná o špičkový disk, u kterého má uživatel jistotu, že výrobce používá kvalitní čipy. SSD je pro ukládání dat a není nic horšího, než o ně přijít, díky nekvalitním čipům třetích výrobců.
- LoCo99
- Začátečník
kup si 840 evo nebo M500, budto chceš levnější a kvalitní disk, nebo stejně kvalitní a rychlejší za větší prachy