Instalace ovládačů grafické karty

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Instalace ovládačů grafické karty

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Dobrý den,

obracím na místní uživatele s prosbou o pomoc. Je to takový zapeklitý problém, který může mít mnoho příčin. Včera jsem instaloval systém Win 7 Ultimate 64 bit na mé PC. Systém jsem poté zaktualizoval (service pack 1, ostatní updaty). A když nainstaluji catalysty pro grafickou kartu radeon 6850, ať už v poslední verzi 14-4 nebo starší 13-12, tak po úspěšné instalaci ovládačů a restartu PC mi naběhne pouze prázdné pozadí plochy. Ani po nějakých x minutách se nic nezmění, stále prázdné pozadí plochy. V tuto chvíli se nelze ani dostat přes ctrl-alt-delete do správce úloh (to vyvolá zčernání obrazovky). Jediný způsob je PC resetovat a poté přes obnovení systému vrátit PC do stavu před instalací driverů a vše v pořádku najede. Nouzový řežim jede také.

Zvláštní je, že ovládače 14-4 i 13-12 ještě na starém systému Win 7 Ultimate 64 bit před novou čistou instalací fungovaly. Ovšem teď již ne. Napadá mě zkoušet starší catalysty, ale zdá se mi, že problém bude v něčem jiném. Nemohl by ten problém být zapříčiněn integrovanou grafikou, kterou kupodivu nelze v biosu vypnout? Kdysi jsem sice takové problémy neměl (naposledny jsem instaloval nový systém před rokem a půl), ale možná od nějakých catalystů se to mohlo začít hádat.

Předem moc děkuji za případné rady a poznatky

//edit Wilik - presun z Windows
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Instalace ovládačů grafické karty

Příspěvek od Krteq »

Pokud předtím na stejném stroji se stejnou verzí OS vše fungovalo, tak bude něco špatně s novou instalací :(
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Já dokonce systém instaloval i podruhé a situace byla stejná. Furt si říkám, že by to mohlo být tou integrovanou grafikou, ale i když jí zakážu ve správci zařízení, tak se to také stane po instalaci catalystů. Vím, že je těžké mi poradit, jelikož to může mít mnoho různých příčin...Lituju, že jsem do instalace toho čístého systému vůbec šel :-(
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

No vzhledem k tomu, že to dělá po čisté instalaci systému, kdy je pc naprosto "prázdné", tak to asi nezabere. Buď si seženu 32 bit systém na odskoušení nebo půjdu do win xp jako za starých časů...zkusil jsem i beta drivery, rok staré catalysty a furt to stejný - po instalaci ovládačů následuje restart a poté prázdná plocha...
Icy_DeaD
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Icy_DeaD »

Pokud mas zapojen monitor nebo monitory HDMI kabelem, pripoj to na DVI a HDMI vytahni.
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

To je neuvěřitelný, ono to fakt zabralo. Dva dny jsem to řešil, x krát instaloval systém a drivery a nakonec to je blbým HDMI kabelem. Zvláštní, že před rokem a půl, když jsem instaloval naposled tady systém, to nedělalo. Díky ti moc, zase jsem o něco chytřejší...:-)
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“