Accelero Xtreme IV + R9 290

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

erkon
Začátečník
Začátečník

Re: Accelero Xtreme IV + R9 290

Příspěvek od erkon »

oneb1t píše:ta folie je tam z duvodu aby ta kovova cast nezkratovala zadny spoje na zadni strane karty (pokud nemysli ze mu chybi ta zvejkacka modra co se tam lepi) ale tu spis ma kdyz rikal ze je ta zadni cast rozpalena

Jo tu žvejkačku jsem tam měl na té kaskádě, ale musím podotknout, že jí bylo sakra málo - nevíte kde by se dala dokoupit? napadlo mě, že bych to napatlal na celou zadní stranu pod celý ten obří pasiv. To by přece bylo jen dobře, nebo ne?

Už jsem to sice zmiňoval, ale stejně -> může mi za všech těchhle okolností někdo vysvětlit, jak to, že ACX III chladí všechny ty IO těma pasivama jen ze přední strany karty a dejme tomu "v klidu" to uchladí a já to chladím ještě k tomu z druhý strany a neuchladím to? Podle mě je ze 70% chyba na kartě... to přece není možný...
erkon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od erkon »

oneb1t píše:a jaky teploty vidis v gpu-z v zalozce sensors?

Pořád nejsem u PC, až budu, dám podrobné info.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

vypis hodnoty z gpu-z po 10minutach benchmarku (idealne screen) bez toho tezko rict co neni v norme
erkon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od erkon »

MSI kombustor mi nefunguje

http://postimg.org/image/8qdwi0x7j/
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

tak furmark
erkon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od erkon »

Teď jsem zkoušel aidu 64, podle MSI afterburneru nebyla paměť zatěžována a teploty do 80stupňů, tohle je po 15min, kdy uz se začala grafika podtaktovávat, tak jsem usoudil, že víc jí nezatopím. Ještě zkusím ten furmark, ale myslím, že to bude stejné.

http://s30.postimg.org/mm7h99e69/Bez_n_zvu1.jpg
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

tohle je vysledek s referencnim chladicem co
a nemas proste problem se zdrojem? co mas za zdroj

kdyz se ta karta uchladi pod 95 stupnu tak netrotluje a ma vyssi spotrebu v zatezi mozna ze kdyz zaroven zatizis i procesor tak ti to nezvladne zdroj
erkon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od erkon »

Jojo tohle je s referenčním, furmark víceméně to samý, jdu zkusit zapnout nějakou hru, jestli to bude padat... Jinak neexistuje nějakej program, kterej mi zatíží paměti grafiky? kromě teda toho kombustoru... Jinak mám 550ku zdroj - konkrétně Arctic Cooling Fusion 80Plus 550W

http://s3.postimg.org/bfu7jig0j/Bez_n_zvu2.png
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

furmark ti zatizi i pamet

co mas za zbytek systemu?

jestli to chces zatizit vsechno tak treba OCCT nebo furmark + IBT

PS: pameti mas hynix nebo elpida? pripadne zkousel si upgrade biosu na ty karte?
erkon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od erkon »

amd 6300, 4GHz
8gb ram, 1600mhz kingstony
ssd 120kingstone
základku už nevím, nějaká MSI levná před 2měsícema kupovaná asi za 1200, myslím, že tady není co řešit, kdyžtak bych dohledal typ

ve hře to teď drží na full detaily konkrétně dota2... podle mě jsem tam u ACX mohl nějak posrat to rozložení ze zadní strany té plastelíny, že jí prostě bylo málo na určitých místech... jinak fakt nevím proč mi to bylo tak nestabilní...

a paměti jsem zahlídnul tuším elpida a bios jsem neupdatoval, raději.. testy co jsi zmiňoval zkusím později dnes..
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

tak dota2 neni nijak narocna hra v ty se ti takova vec neprojevi
musis hrat crysis 3/battlefield 3/4 nebo nejakou jinou hru co ti zatizi jak cpu tak grafiku

jeste ty elpida pameti meli u nekterejch vyrobcu presne na takovyhle problemy bios update takze zkus kouknout na stranky vyrobce jestli tam nemas neco podobnyho
erkon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od erkon »

oneb1t píše:tak dota2 neni nijak narocna hra v ty se ti takova vec neprojevi
musis hrat crysis 3/battlefield 3/4 nebo nejakou jinou hru co ti zatizi jak cpu tak grafiku

jeste ty elpida pameti meli u nekterejch vyrobcu presne na takovyhle problemy bios update takze zkus kouknout na stranky vyrobce jestli tam nemas neco podobnyho
není tolik ale stačí na to aby mi hra opět padla ( asi po hodině hraní ), teploty jsem občas sledoval a držely se, takže mi asi nezbývá, než zkusit kartu vrátit, popřípadě reklamovat u czc.

Jo mrknu na bios no, ale jak dojebu ještě tohle, tak to můžu asi vyhodit :D
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

bios nedojebes karta ma 2 prepinace takze kdyz rozbijes jeden bios tak to muzes na druhym opravit

stejne tohle nevypada na kartu kdyz prezije furtmark testoval bych to dal jestli se nevypne spis zdroj treba
erkon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od erkon »

Tak teď se mi pc samo restartovalo jen při sledování videa - jak na update biosu GK :D asi nechce abych ji dal novej bios... tohle se mi nelíbí...
erkon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od erkon »

Mám po flashi biosu a padlo mi to tak do 2min po spuštění pc - restart, ne žádná barevná obrazovka, ale prostě to padlo a samo se restartovalo...
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Po tom všem, co jsi napsal, bych na kartu dal původní chladič a reklamoval.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
erkon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od erkon »

morke píše:Po tom všem, co jsi napsal, bych na kartu dal původní chladič a reklamoval.
původní tam je, a pokusím se to nejdříve borcovi vrátit... je to z aukra, tak snad to půjde..
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“