Watch Dogs, testy a technicka stranka hry
Moderátor: Baneshee
- NEZNALEC
- Žlutá karta

-
Re: Watch Dogs, testy a technicka stranka hry
prave proto ho pouzivam pac na 42" tv je fhd docela kostrbate
lol vyuziti gpu jestli je to power % tak ten mam nekde u 84 i 56 %
lol vyuziti gpu jestli je to power % tak ten mam nekde u 84 i 56 %
- Ache
- Pokročilý

Takže sem to samé místo našel také a otestoval oboje nastavení, zde jsou rozdíly v obraze:
Takhle hraje WD Extrasmích (a lamy): http://abload.de/img/watch_dogs_extrasmichbekcs.jpg
Takhle hraje WD Ache (a majitelé hi-end / mainstream karet): http://abload.de/img/watch_dogs_acheizkad.jpg
Opravdu testovat tu hru v defaultu je blbost - fakt nevěřím tomu, že by to někdo na GTX780 nebo R9 290 dokázal takto hrát. To je jak vyhodit prachy za grafiku do kanálu, když se pak musim dívat na textury 16x16, neboť ty velké 2K a 4K textury mě hned zmizí před čumákem, protože nemam aktivované AF a trilinear je přece jen už docela retro, umět si nastavit 16XAF je prostě základ.
Takhle hraje WD Extrasmích (a lamy): http://abload.de/img/watch_dogs_extrasmichbekcs.jpg
Takhle hraje WD Ache (a majitelé hi-end / mainstream karet): http://abload.de/img/watch_dogs_acheizkad.jpg
Opravdu testovat tu hru v defaultu je blbost - fakt nevěřím tomu, že by to někdo na GTX780 nebo R9 290 dokázal takto hrát. To je jak vyhodit prachy za grafiku do kanálu, když se pak musim dívat na textury 16x16, neboť ty velké 2K a 4K textury mě hned zmizí před čumákem, protože nemam aktivované AF a trilinear je přece jen už docela retro, umět si nastavit 16XAF je prostě základ.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Alfajk
- Začátečník

-
co vsechno s tim AF v driverech delals? ja mam 16x AF jako defaultni profil - je potreba jeste neco?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Já vidím jen rozdíl ve filtraci...
- Hladis
- Moderátor

Ache:
Ja se obavam, ze existuje dost lidi, kteří proste v ovladacich nic nenastavuji a to i u karet za 20 klacku.
Alfajk:
No x16 je zaklad. Dal klidne narvat na nejvyšší kvalitu. Proto se pise o HQ x16AF.
Jinak k tem texturam. Je fakt ze si to nároky na VRAM dokaze castecne i obhájit. Ono tech nejak extra velkych a detailnich textur na kazdou blbost tam zase tolik není. 4K dokazi byt ještě detailnejsi i na velkych plochach. Pokud udelam 4K texturu z 5k zdroje, vypada to jeste lip nez co je ve hre. Když jsem koukal na skaly, tak to je spis klasicky 2k na Ultra a 1K na High. Zadny terno. Spis je to v jejich diverzifikaci a "konzoloidnosti" s rozdílem v sdileny pameti, která u PC neni. Jen malo textur je rekneme pouzito stejnych na mnoha mistech. Proste jich je strasne moc na každý detail, ikdyz nejsou nijak extra obrovsky. Takze ty nároky jsou spis z jejich množství spolu s mnozstvim objektu, spolu s velkou rychlosti zmeny prostředí a spolu s resenim spravy pameti, nez ze by byli extra veliky. A rozdily v kvalite jdou poznat spis na blízkých objektech nez na vzdalenych.
Ja se obavam, ze existuje dost lidi, kteří proste v ovladacich nic nenastavuji a to i u karet za 20 klacku.
Alfajk:
No x16 je zaklad. Dal klidne narvat na nejvyšší kvalitu. Proto se pise o HQ x16AF.
Jinak k tem texturam. Je fakt ze si to nároky na VRAM dokaze castecne i obhájit. Ono tech nejak extra velkych a detailnich textur na kazdou blbost tam zase tolik není. 4K dokazi byt ještě detailnejsi i na velkych plochach. Pokud udelam 4K texturu z 5k zdroje, vypada to jeste lip nez co je ve hre. Když jsem koukal na skaly, tak to je spis klasicky 2k na Ultra a 1K na High. Zadny terno. Spis je to v jejich diverzifikaci a "konzoloidnosti" s rozdílem v sdileny pameti, která u PC neni. Jen malo textur je rekneme pouzito stejnych na mnoha mistech. Proste jich je strasne moc na každý detail, ikdyz nejsou nijak extra obrovsky. Takze ty nároky jsou spis z jejich množství spolu s mnozstvim objektu, spolu s velkou rychlosti zmeny prostředí a spolu s resenim spravy pameti, nez ze by byli extra veliky. A rozdily v kvalite jdou poznat spis na blízkých objektech nez na vzdalenych.
- Ache
- Pokročilý

To by chtělo možná takový základní nastavení dát jako sticky téma do sekce grafik.Alfajk píše:co vsechno s tim AF v driverech delals? ja mam 16x AF jako defaultni profil - je potreba jeste neco?
Nastavení maximální kvality AF:
NVIDIA: http://abload.de/img/afnv4cs2i.jpg
AMD: http://abload.de/img/beznzvup3cof.jpg
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Hladis
- Moderátor

Pomalu sekci o nV updatuju a ve FAQ by nastaveni driveru mělo byt, ale nepujde to rychle. Pokud bys Ache chtěl udelat nejaky zakladni FAQ na nastaveni driveru i s obrazky u nV, tak se zlobit nebudu a klidne to nahodim jako dulezite.
- Ache
- Pokročilý

Já myslím že takový FAQ nastavení by bylo dobrý udělat obecně jak pro AMD tak i nvidie.
Jinak asi s tím že těch lidí bude asi dost máš pravdu stačí se podívat na youtube.
Jsou takový BFUčka co si koupí 2xGTX TITAN a pak to hrají na rozmazaným trilinear filtru:
https://www.youtube.com/watch?v=PSJSrHSD8tc
- prostě klasický BFU co měl akorát prachy na 2xTITAN, ale jinak vůbec nevěděl co nastavuje - takže všechno na maximum včetně 5 před připravených snímků = až 5 snímků inputlag + SLI lag.
Jinak asi s tím že těch lidí bude asi dost máš pravdu stačí se podívat na youtube.
Jsou takový BFUčka co si koupí 2xGTX TITAN a pak to hrají na rozmazaným trilinear filtru:
https://www.youtube.com/watch?v=PSJSrHSD8tc
- prostě klasický BFU co měl akorát prachy na 2xTITAN, ale jinak vůbec nevěděl co nastavuje - takže všechno na maximum včetně 5 před připravených snímků = až 5 snímků inputlag + SLI lag.
- blaho
- Žlutá karta

-
Ako jedno nechapem , honime sa za vykonom.
Niektory borci idu do SLI/CF a pride nova gamesa a ide na single VGA dost chuiovo
s na SLI/CF je to katastrofa. No je toto normalne
http://www.cnews.cz/testy/watch-dogs-ko ... strana/0/5
Niektory borci idu do SLI/CF a pride nova gamesa a ide na single VGA dost chuiovo
s na SLI/CF je to katastrofa. No je toto normalne
- h4nsasjks
- Začátečník

-
Je to jednoduché... Kdo kdy programoval, tak ví, že rozhodující je optimalizace, výkon má zanedbatelný vliv, pakliže opt. stojí za prd...blahorodie píše:Ako jedno nechapem , honime sa za vykonom.
s na SLI/CF je to katastrofa. No je toto normalne![]()
CPU: Intel Core i5-4590, GPU: ASUS R9280X-DC2T-3GD5, Motherboard: ASUS B85-PRO GAMER, Power Supply: EVGA SuperNOVA NEX650G Gold Power Supply 650W, RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600, CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo - rev. 2, HD: Seagate Barracuda 7200.14, Case: Corsair Carbide Serie SPEC-01 red LED
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Slyšeli ste slovo boží, já to vím už od dudlíka a to sem nikdy krom stroje nic neprogramoval.
- Hladis
- Moderátor

- Hladis
- Moderátor

However, Watch Dogs technical director Sebastien Viard addressing the community on his Twitter account confirmed that his team is busy working on a new patch. He confirmed that the new update will fix the problem which requires nearly 3GB of VRAM used by graphics cards on consoles and will alter the PC version to use the split memory concept. The consoles use Unified memory which combines processor and graphics power into one to deliver the intended experience. However, a computer splits and uses these components in a different style which led to the frame rate issues on ultra-settings.
- hudek
- Nováček

-
zdar, mam problem se spustenim. kdyz spustim hru, tak se mi zhasne monitor a beha mi hlaska "not optimum mode, recommended mode 1920*1080 60Hz". LCD je full hd. kdyz zapojim tv(taky full hd) jako klon, tak to udela s monitorem to same, ale na tv obraz bezi. Nevi nekdo, co s tim? ovladace jsou aktualni.
- Ingamacek
- Červená karta

-
No asi ti to nastavuje nejake blbe rozlisenie ktore ti monitor nedokaze zobrazit
- hudek
- Nováček

-
jj...bylo to tim, sem to pres tv nastavil na 1920x1080 a uz mi to jede i na lcd....puvodne tam bylo 1900x600
- oneb1t
- Začátečník

hledal jsem nastaveni ktery co nejvic vyrusi neprijemny zaseky a zaroven bude mit hratelny FPS a nebude osklivy
Radeon PRO nastaveni:
[ForceFramerate=60][UseSFX=1][TrilinearOptimise=1][AnistropyOptimise=1][AF=16][SurfaceFormatReplacements=1] + zapnute sweetfx to ale nema na vykon dopad
catalyst 14.6 beta + win 8.1
udelal jsem si vlastni testovaci sekvenci (musite mit odemknuty 2 ctOS veze aby se to dalo jednoduse replikovat) jezdil jsem nasledujici trasu

1. date si rychlou cestu do prvniho ukrytu na mapce v levo
2. kdyz se nacte mapa tak si nastavim trasu do druhyho ukrytu a zapnu nahravani
3. prebehnu cca 15 metru do nejblizsiho auta (je tam z 90% pripravena dodavka takze vyslednej cas je podobnej pro vsechny prubehy (proto je nastaveno omezeni na 60fps aby tahle faze moc neovlivnila vysledek))
4. dojedu do cile pod mostem vypinam mereni
5. celej prubeh trva cca 90sec (zalezi jestli se vam povede projet celou cestou bez kolizi/problemu)
jedu dle cesty co ukazuje navigace s plynem na podlaze
Výsledky:

2014-06-08 14:28:50 - watch_dogs ultra
Frames: 3029 - Time: 95234ms - Avg: 31.806 - Min: 16 - Max: 61
2014-06-08 14:26:28 - watch_dogs
Frames: 4176 - Time: 87328ms - Avg: 47.820 - Min: 34 - Max: 61
nakonec jsem skoncil u vsechno ultra + HBAO high + low geometry + medium quality textures coz i dle mereni frametime podava daleko lepsi vysledky (i kdyz stale jeste ne uplne optimalni) az vyjdou novy ovladace/patch tak to zkusim premerit jestli je tam nejakej posun
ty hodnoty co namerili treba na extrahardware tam budete mit mozna tak pri koukani do zdi
Radeon PRO nastaveni:
[ForceFramerate=60][UseSFX=1][TrilinearOptimise=1][AnistropyOptimise=1][AF=16][SurfaceFormatReplacements=1] + zapnute sweetfx to ale nema na vykon dopad
catalyst 14.6 beta + win 8.1
udelal jsem si vlastni testovaci sekvenci (musite mit odemknuty 2 ctOS veze aby se to dalo jednoduse replikovat) jezdil jsem nasledujici trasu

1. date si rychlou cestu do prvniho ukrytu na mapce v levo
2. kdyz se nacte mapa tak si nastavim trasu do druhyho ukrytu a zapnu nahravani
3. prebehnu cca 15 metru do nejblizsiho auta (je tam z 90% pripravena dodavka takze vyslednej cas je podobnej pro vsechny prubehy (proto je nastaveno omezeni na 60fps aby tahle faze moc neovlivnila vysledek))
4. dojedu do cile pod mostem vypinam mereni
5. celej prubeh trva cca 90sec (zalezi jestli se vam povede projet celou cestou bez kolizi/problemu)
jedu dle cesty co ukazuje navigace s plynem na podlaze
Výsledky:

2014-06-08 14:28:50 - watch_dogs ultra
Frames: 3029 - Time: 95234ms - Avg: 31.806 - Min: 16 - Max: 61
2014-06-08 14:26:28 - watch_dogs
Frames: 4176 - Time: 87328ms - Avg: 47.820 - Min: 34 - Max: 61
nakonec jsem skoncil u vsechno ultra + HBAO high + low geometry + medium quality textures coz i dle mereni frametime podava daleko lepsi vysledky (i kdyz stale jeste ne uplne optimalni) az vyjdou novy ovladace/patch tak to zkusim premerit jestli je tam nejakej posun
ty hodnoty co namerili treba na extrahardware tam budete mit mozna tak pri koukani do zdi
- 3tp2
- Začátečník

Ta limitace CPU je tam hodně znát,ve městě mi vytížení GPU klidně padne i ke 40% zatím co na okraji města stabilních 100% pochybuju že tohle nějaký patch spraví,podle mě to dopadne stejně jako Assassin Creed 3 ve velkých městech kdy jeli grafiky sotva na třetinu vlivem limitu CPU a FPS šlo do kytek 
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Chce to už Mantle nebo DX12..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- oneb1t
- Začátečník

navic hra neskaluje nad 4(5) jadra (pak uz jen rozklada zatez ale na 8jadru se nedostanete diky tomu s vytizenim procesoru nad 50% viz3tp2 píše:Ta limitace CPU je tam hodně znát,ve městě mi vytížení GPU klidně padne i ke 40% zatím co na okraji města stabilních 100% pochybuju že tohle nějaký patch spraví,podle mě to dopadne stejně jako Assassin Creed 3 ve velkých městech kdy jeli grafiky sotva na třetinu vlivem limitu CPU a FPS šlo do kytek