Karta z těžby

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
jakubom
Začátečník
Začátečník

Karta z těžby

Příspěvek od jakubom »

Nikde jsem tu nenašel přímo topic tak založím co si myslíte o koupi grafiky z těžby se zárukou ?
Karty jsou většinou používané pár měsíců, takže jsou se zárukou třeba 20 měsíců. Co jsem koukal tak asi nejvíc se prodávají R270x.
Jaký vliv může mít intenzivní těžba po dobu několika měsíců na životnost karty ?

Zaujalo mě to právě z důvodu, že za 2500 Kč (což je poloviční cena skoro) by to nemuselo být špatné řešení upgradu. Záruka tam je většinou rok a půl..

Předpokládám, že tady se už někdo najde kdo si nějakou takovou kartu koupil :)
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Re: Karta z těžby

Příspěvek od oneb1t »

pokud je karta v zaruce tak to lze jako levnej upgrade doporucit
dulezity je vybrat si kartu na ktery vyrobce nesetril na soucastkach a ruznejch pasivech pro vrm apod..

pak samotnej provoz nekolik mesicu na 100% nebude mit zadnej vliv a spis je u takovy karty jistota ze vydrzi jeste delsi dobu

bolesti tehle karet je rychlejsi odchod vetraku mam v okoli par lidi ktery tezbu provozovali a spousta karet sla na reklamaci kvuli selhavajicim/bzucicim vetrackum
Naposledy upravil(a) oneb1t dne stř 18. čer 2014, 15:56, celkem upraveno 1 x.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

já mam teda za to že nejhorší je častá změna teplot, nikoli stálá vysoká teplota, ta samozřejmě asi bude sniživat životnost, ale to jsou čísla tak jako tak mimo morální životnost karty
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Sno karty z těžby moc nemajc náběh na studeňáky. Problém je jen s kartama které jso ušpatně navržené, hoří jim VRM a pod, typicky Gigabyte všechny s Tahiti čipem, atd. To se ale dá poznatvizuálně. Nahnědlé opálené PCB = nikdy nebrat.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

samotnymu cipu ani pametem se nic nestane daleko pravdepodobnejsi je selhani nektery z hromady soucastek okolo
a to hlavne MOSFETU na VRM nebo jejich rizeni
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Takže je ve výsledku celkem jedno zda je to z těžby nebo ne ale záleží jako vždy spíše na modelu. I kdyby tam nějaké procento větší problémovosti bylo tak to vyvažuje cena a záruka ne ?
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

jop
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“