Watch Dogs, testy a technicka stranka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Re: Watch Dogs, testy a technicka stranka hry

Příspěvek od oneb1t »

no ja sem to dneska taky trosku jeste vylepsil zjistil jsem ze OC pres FSB dava celkem slusnej bonus v FPS
+ process hacker nastavena priorita a affinity pro render thread a uz se blizim intelu :D :D
hru jsem presunul z ssd na hdd takze je mozny ze je tim treba o 1fps mensi vysledek
Obrázek
jeste pro porovnani moje starsi mereni bez spravnejch nastaveni

http://s28.postimg.org/4zclkexuj/frametime.png

Obrázek
takze moje mala tweak guide pro AMD
1. catalyst 14.6 beta
2. OC procesor co to jde pres FSB (kvuli HT clocku a NB clocku)
3. nastavit process affinity v process hackeru pro render thread jen na jeden modul
4. spoustet v celoobrazovkovym rezimu ne v borderless
5. patch castecne pomaha
6. oc grafiky moc nepomaha i kdyz skrz vsechny testy jsem udrzoval stejnej OC

spravnym nastavenim a patchem vzrostlo ve kvalite ve ktery to ja hraju od zacatku comparable fps z 35 na 50 coz je uz pomerne dobra hratelnost (je to worst case scenar zadna narocnejsi zona nez ta pro tenhle test uz tam neni)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No ale to mas slusne okrouhanou hru na detailech. Testni to vse na Ultra jen s texturama na High, pak rekni jak se blížíš Intelu :)
h4nsasjks
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od h4nsasjks »

Nějaký tip na to jak zdvihnout fps při jízdě městem??

Jinak začal jsem hrát s vsync 1 snímek... Přišlo mi, že jinak se to hrát ani nedá. Obraz se mi hrozně rozpadal... Hraje někdo bez toho? Nebo s nastavením 2 snímky?
CPU: Intel Core i5-4590, GPU: ASUS R9280X-DC2T-3GD5, Motherboard: ASUS B85-PRO GAMER, Power Supply: EVGA SuperNOVA NEX650G Gold Power Supply 650W, RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600, CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo - rev. 2, HD: Seagate Barracuda 7200.14, Case: Corsair Carbide Serie SPEC-01 red LED
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

1 snimek disable vsync
h4nsasjks
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od h4nsasjks »

oneb1t píše:1 snimek disable vsync
Omlouvám se... Tomu nerozumím??
CPU: Intel Core i5-4590, GPU: ASUS R9280X-DC2T-3GD5, Motherboard: ASUS B85-PRO GAMER, Power Supply: EVGA SuperNOVA NEX650G Gold Power Supply 650W, RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600, CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo - rev. 2, HD: Seagate Barracuda 7200.14, Case: Corsair Carbide Serie SPEC-01 red LED
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

nastavit 1 snimek v bufferu
vsync off
textury na medium
level of detail na low a musi ti to jet
h4nsasjks
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od h4nsasjks »

oneb1t píše:nastavit 1 snimek v bufferu
vsync off
textury na medium
level of detail na low a musi ti to jet
Ok chápu... Já mám rovněž 1 snímek v bufferu, ale zapl jsem i vsync na jeden snímek, protože už jsem se na to bez toho nemohl dívat... A je možnost nastavit vsync 1 snímek a 2 snímky...

Jinak teď mi to jede hratelně i při jízdě městem, ale nevím zda je to náhoda nebo to tak zůstane... Textury jsem hodil na high (Měl jsem ultra), vyhlazování na smaa (Měl jsem dočasný smaa)... Hru mám nějaký ten pátek dohranou tak o moc nejde, ale i tak mě to mrzí, že to nejede líp...
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroustostroj »

Mam takovej problem, kterej mi znemoznuje hrat. Pred cca. dvema tydny se hra zacala kousat v ruznych intervalech (nekdy po hodine, jindy po 15 minutach hrani). Proste se kousl obraz a dal nic, pomohl vzdy jen restart hry. Ale ted je po nacteni pozice obraz kously vzdy, divne je ze menu funguje, in game menu (strom dovednosti, postupy atd.) taky, ale jinak je obraz kously a nic se nedeje. V task manageru se zda, ze hra jede normalne. Na netu jsem na podobny problem nenarazil, tak mam obavu ze jedine co zbyva je hrat hru od zacatku :/

Seznam veci co jsem zkousel:
Testy AV negativni.
Obnoveni a kontrola souboru hry pres uPlay.
Reinstalace Catalystu (14.6 beta)
Podtaktovani CPU i GPU.
Nacteni pozice jak z cloudu tak z hdd.
Snizeni detailu.
Mam samozrejmne orig. hru s poslednim patchem.

Za rady predem dekuju !
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

a) mas VELMI pomaly CPU na hru, u mna pretaktovanie z 4GHz na 4,6GHz priniesol citelny narast plynulosti
b) posledny patch ***** vykon a moze sposobovat aj ine problemy
c) ine ovladace si skusal ?

Cize je mozne, ze u teba prave pokaslal nieco posledny patch a to tusim vcera vysiel dalsi, hru uz nemam, takze neviem..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

mohl by za to moct posledni patch zkus hledat na googlu v poslednich 24 hodinach jestli to nekdo neresil
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Kouknul jsem se trochu lip na chovani nekterych věci. Stromy jsou jasna animace. CEly jejich rozpohybovani je jen pouha animace. Kazdopadnwe pohybujici se bordel ve vetru nikoliv. Testoval jsem to s autem a ty predmenty hnany vetrem koliduji s autem a normalne ho "obtečou". Tedy není to reseny pouzou animaci. Hra je neskutecne narocna při zapnuti MSAA a zadna single karta to neda hratelne. Z CPU limitovany hry se hned dostane do GPU limitace, ale framerate je hodne nizky. Kazdopadne rozdil kvality ve prospěch MSAA je znacny proti SMAA a podobnym modum. Hra se stejne stále skube i s patchem a jede to stále blbe a to bezduvodne. V velikosti VRAM chyba opravdu není, protože se to skube ikdyz ma VRAM volnych dalších 400MB. Obavam se, ze to asi ani neopravej a je to chyba enginu samotného.

Chroustostroj: 290x a staricky Thuban je docela tragicka herni kombinace.
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroustostroj »

Hladis & CageJ: Vím, že ten CPU není k 290x na hraní ideální, na druhou stranu Thubana bych nepodceňoval :)
Thuban ztrácí v nových hrách, protože jsou více optimalizované na nové architektury a instrukční sady. Krom nových her má Thuban výkonu stále dost a vlastně (možná i díky Mantle) je Watch Dogs první hrou u které jsem začal vážně přemýšlet o upgradu platformy. Asi se ale všichni shodneme, že Watch Dogs je hra po programátorské stránce dosti odfláknutá a pokud srovnám např. s GTA IV i s tweaky na vylepšení grafiky (o kterém se mimochodem také říkalo, že na tom s optimalizacemi není nic moc) tak je to až do očí bijící jak je ta hra odfláklá.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No zrovna GTA IV byl ukazkovy pripad katastrofalni optimalizace :) To bych tady zrovna nevytahoval :) Thuban není, nebo spis nebyl, spatnej, ale pro moderni a vykonny grafarny je uz za zenitem a Mantle je jen okrajova zalezitost. Nez bude DX12 a Mantle nejak opravdu rozsireny, tak to uz bude na trhu další generace grafaren. Nehlede na platformu, která je uz zastarala.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

jop, GTA IV a WatchDogs otras..
U mna pretocenie z 4.0GHz na 4.6GHz donieslo nenormalny narast plynulosti.. Takze zial Phenomy II a FXka su mimo..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

vsak to omer :D
radekhgt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radekhgt »

V mojom prípade po prvom patchy je WD nehratelne v SLI...nech ho nastavím jak chce tak zaseky sú vždy každú 3-4 sekundu...
Hrávam to na jednej karte aj to len s High texturami. Zvyšok je na ultra. Je to najhoršie optimalizovana hra akú som kedy hral. Nechápem ako to mohli toto svinstvo dat do predaja :evil:
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

AC3 bol zoptimalizovany rovnako :D zlaty Far cry 3 v tomto ohlade :D
NEZNALEC
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od NEZNALEC »

fc3 delali ubisi v kanade ne? a ac a wd to druhe studium tusim ze je ve francii.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

FC3 tusim vyvijal sam Crytek.. Ubisoft bol len vydavatel..
iPhone 12 Pro 128GB
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Od Cryteku maju myslim len engine, samotna hra by mala byt od ubisoftu. :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“