nová baterie avacom

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
primax
Začátečník
Začátečník

nová baterie avacom

Příspěvek od primax »

Ahoj, mám jeden problém z novou baterií Avacom. Mám ji teprve týden a při hraní hry Return to Castle Wolfenstein když jsem hru ukončil, všiml jsem si ač je notebook připojen k elektrické šnůrce tak se baterie nabíjela od 97% do 100%.
Je tohle normální jev u neoriginální baterie?

Podle softwaru "HardwareInfo" je wear level (stupen opotřebení) na 1,7%.
HP ProBook 455 G6
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: nová baterie avacom

Příspěvek od Zivan »

Baterie (i originalni) se muze vybijet i pri pripojeni do site, staci kdyz pri velke zatezi nestaci napajeni zdrojem. Jestli je to ten duvod i u M90 netusim.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
primax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od primax »

U notebooku HP 530 se ono snížení z 100% na 97% konalo u baterie až za 1,5 roku. Nemůže to být také kvůli toho, že u HP 530 byla integrovaná grafika a celkově to žralo malo Wattů narozdíl od notebooku Dell Precision M90 kde mám grafiku dedikovanou FX2500.
HP ProBook 455 G6
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

U originalnich baterii opravdu ne, protoze jsou vybavene elektronikou branici prebijeni (battery overcharge) a udrzuji stav ±80% kapacity. Kvalitni baterie a dobre notebooku dovoluji definovat maximalni hodnoty nabiti a tez i minimalni, od ktere se zacina baterie dobijet s ohledem na zivotnost samotne baterie.

Jestli te baterii chybi elektronika, nezbyva nez resit pomoci power management, ktery Precision urcite ma, stejne jako Latitude. Ovsem cele to muze byt udelane vyhradne pro baterie Dell, pak byste musel menit celou elektroniku baterie.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
primax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od primax »

Ten power management mám nastavit v biosu?

Pokud ano co tam mám nastavit.
HP ProBook 455 G6
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“