Herní tablet - můj VYNÁLEZ

Sekce věnovaná tabletům.

Moderátor: CageJ

Zamčeno
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Re: Herní tablet - můj VYNÁLEZ-konkurence NVIDIA Shield Tabl

Příspěvek od mouldy »

S GTA 4 maj problem i dnesni nejvykonejsi procesory (ultra v MP) a ty to rozjedes na tabletu s atomem a 2GB RAM? Budes rad za 10FPS... a tomu nerikam zrovna komfortni hrani. :)
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
wietter
Nováček
Nováček

Příspěvek od wietter »

mouldy:
tak to je ta maximalni hranice ,co az na tom jde spustit ,samozrejmne nemuzu cekat zazrak od 1cm placky s pasivnim chlazenim ,ale i tak ze to tu hru vubec rozjede a je to hratelny i kdyz na dost nizkou kvalitu, ale to vubec nevadi je milion her na PC ktere tam jdou v plnym rozliseni a detaily od Half-Life 2 az ja nevim po co a to jsou porad pekne hry.

Tady je to video jak hraju Crysis 1: http://youtu.be/nyEACZUU8AE
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Sice je to "zajímavý" vynález, ale takřka neprodejný a pochybuji, že s tebou do toho nějaká firma pujde, nehledě na to, že tablety s W8.1 je málo rozšířený a z toho mála se na většině nedá hrát skoro vůbec a ti, co na takovém stroji vůbec hrají, je ještě míň.

A název topicu je dost zavádějící, já čekal vlastnoručně vyrobený tablet :-D
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Ty jsi fakt tele, já vůbec nevím proč se oháníš nV Shiedl, když ani nevíš jak funguje... já ho na jedné akci držel v ruce a hrál na něm nový CoD a rozhodně by to byl lepší požitek, než takhle prasečina :))
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

wietter píše:Herpes:

tak tablet stoji kolem 7 tisic a gamepad bych prodaval tak okolo 500kč .

Proste ja to vyrobil hlavne pro sve potreby ,a chtel jsem to i hlavne ukazat ostatnim ,a zajem by docela byl. Ty Windows tablety s Intel Atom Z3740 asi moc lidi nezna, je to na trhu teprve necely rok. Proste ta NVidia Shield to je jen marketingovy tah podle me ,rekni mi nejakou poradnou hru na Androidu?

Zachvilku poslu odkaz jak hraju Crysis 1 :-)
Surface Pro 2/3
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

@wietter

si pan, predaj to a posli mi aspon 5 tisic eur na fasadu na barak :wink:
wietter
Nováček
Nováček

Příspěvek od wietter »

jako fakt by muj napad mohla nejaka firma odkoupit ,uz mam i nejaky tipy koho oslovit ,oni by to zdokonalili ze by tomu dali suprovy vzhled ,pridali instalacni cd s potrebnymy aplikacemi (je potreba touch mouse pointer a joyToKey) .Bylo by to kompatibilni se vsemi Windows tablety. Ono to vypada jak nejaky obycejny ovladac to jo ,ale tady jde o to ze se hlavne vyresil problem s hranim her kde je potreba rychle zamerovat ,a tohle je podle me prvni a jediny vynalez na svete ze si muzu zahrat proste First person akci na tabletu ,kde rychle a presne zamerim cil a nepotrebuji auto aim.

Ten Surface pro ale neni 8 palcovy ,ale muj gamepad by na tom v pohode fungoval ,klidne nekomu vyrobim na zakazku za 500 kč
Naposledy upravil(a) wietter dne čtv 7. srp 2014, 20:26, celkem upraveno 1 x.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Tak moment, asi potrebuju neco vysvetlit. Ja si do ted myslel, ze sis koupil tablet, dal ho do slusivyho kozenyho futrálu a zapojil do toho sipky... Nebo mi neco uniklo? :-D
Naposledy upravil(a) mouldy dne čtv 7. srp 2014, 20:29, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Já si pořád říkám, jestli si zakladatel vlákna a "vynázelce" z nás dělá jen srandu, nebo to myslí fakt vážně :mrgreen:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

1. Pokud to ukážeš potencionálnímu zájemci, který by nedejbože měl zájem, tak tě pošle do řiti a vyrobí si podobnou blbost sám a ty s tím nic neuděláš :)

2. Můžeš si ten nesmysl patentovat, pokud to vůbec jde.

3. Ne, že bych ti úspěch nepřál, ale s tímto do světa neprorazíš.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
wietter
Nováček
Nováček

Příspěvek od wietter »

mouldy:

proste ja jsem chtel handheld ktery bude podporovat mraky her a na vyssi urovni nez PSP nebo i PS Vita (krome par vyjimek Killzone treba). Tak jsem si koupil nejmensi tablet s Windows co se vyrabi ,zvolil jsem Toshibu Encore 8 -nejlip vychazeli benchmarky, dobra nastavitelnost rozsahu jasu, 2 clankova baterie ,hdmi atd. Uz od zacatku jsem to chtel hlavne na ty hry ,tak jsem vymyslel jak hry ovladat ,zkousel jsem dva virtualni gamepady ,ale to neni kompatibilni se vsemi hrami a hratelnost by byla docela mizerna ,protoze bych byl omezeny jen na hrani palcema, to by byla vetsina her nehratelna .Chybeli triggery. Tak jsem si pak koupil klasicky gamepad s dvema analogy, ale to je pekne na nic mit tablet ve stojanku a gamepad zvlast ,jak chces hrat treba na WC nebo nekde ve stoje nebo v posteli bys musel lezet na boku a kroutit se abys mohl byt otoceny ke stojanku s tabletem.
Pak jsem vymyslel tohle ovladani ,ten muj vynalez:

je potreba ten nejmejsi a nejplacatejsi gamepad, jsou jen dva na svete od Geniusu a Dicoty ,
jsou to skladaci gamepady, a hlavni je ze maji d-pad ,trigerry a funkcni tlacitka.

pak ten gamepad musis rozpulit ,a urcis si polohu kde ti bude nejvic vyhovovat ,zalezi kdo je treba pravak, nebo podle teziste gamepadu ,komfortnosti, ja to mam na miru pomoci tech patentu ,ale slo by to pripevnit i necim jinym aby to bylo vic polohovatelny .

pak potrebujes nejaky pouzdro ,nebo kryt ,protoze na tom bude drzet ten gamepad
pak musis ty rozpuleny casti gamepadu znovu zapojit a draty prodlouzit ,mikro pajkou vsechno prepajet ,i mini usb konektor .

pak uz to jen zapojis do usb
jestli ses pravak tak leva ruka ovlada d-pad a 2 trigerry a pravy palec je mys a prsty co mas dole pod tabletem ovladaji dalsi dva triggery a ovladaci tlacitka

pak je potreba dvou programů:
joy to key - tim si nadefinujes co ktery tlacitko ma delat ,tlacitek na gamepadu bych uvital i vic (treba nejaka firma vyrobi s vic tlacitky) ,ja mam pod jednim tlacitkem treba i dve funkce

touch mouse pointer - a tohle je emulace mysi ,pomoci tohoto programu udelas s displeje tabletu jeden velky touchpad ,takze tvuj palec je vlastne mys ,muzes si tam nastavit rychlost pohybu atd.

bez tech programu by to nefungovalo ,jsou to normalne free aplikace.

zadny jiny gamepad ti nedokaze rychle zamerit ,nez tady ten vynalez no :-) .Hlavne je tim vyresen problem akcnich her a strilecek atd na Windows tabletech kde je potreba mys a rychla reakce a mobilita ,nic mensiho na ovladani her pro tablety neexistuje

AllowedCry
vsak vklidu :) ale byl by to ulet s tim prorazit. Je to asi spis pro nejaky nadsence no :)
Naposledy upravil(a) wietter dne čtv 7. srp 2014, 21:07, celkem upraveno 1 x.
sebas12358
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sebas12358 »

Já pořád nechápu proč si myslíš že akční hry na konzolích hrát nejdou... Pokud hraješ na gamepadu tak si na to zvykneš, tak že potom ani nerozeznáš jestli někdo hraje na gamepadu nebo na myši.. Kdybych hrál na tvém "suprovém vynálezu" tak je to to samé, jak kdybych hrál na gamepadu.. ne-li horší. Je to jen o zvyku... Řekl bych, že se tím tvojím "vynálezem" nic nevyřešilo a vše je při starém...
CPU: AMD ryzen 7 7800x3d
GPU: Gigabyte AERO 5070ti
MB: Gigabyte b850 aorus elite wifi 7
ZDROJ: Seasonic core gx-850 atx 3.1
RAMky: Crucial OC pro 2x16gb DDR5
CASE: Montech king 95pro
SSD: Samsung 990 pro 2TB,
Chlazení: CPU - aio vodník od montechu, na radiátoru swap větráků za noctua A12-25 chromax black, na předním front mesh panelu ještě 2x noctua a14x25 g2

Lenovo legion 5 - 2060rtx
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Souhlasím, po spoustě let odehraných na konzolích, byl gamepad pro mě stejně efektivní, jako myš a klávesnice :)
wietter
Nováček
Nováček

Příspěvek od wietter »

sebas12358:
AllowedCry:

to bych se rad podival ,jestli jste to hrali bez auto aim ,nebo aim assist?

Ja jsem nedavno dohral na tom tabletu napriklad starou dobrou hru Max Payne 2 a s analogovou packou jsem to dohral jen diky tomu ze tam byl ten zpomalovac casu ,jine strilecky byly absolutne nehratelny treba Unreal 2 ,coz je hodne rychla akce .Musite si uvedomit ze se nejedna o konzolove hry ale klasicke pc hry kde neni podpora zamerovani .Ta rychla a presna reakce na analogove pacce proste nejde u klasickych PC her. A navic muj gamepad (spis moje uprava) je asi ten nejmensi a nejskladnejsi gamepad pro tablety na svete no :) Staci jen nacvaknout a jedem :)
sebas12358
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sebas12358 »

No do prdele už ježiši, co si myslíš že ten autoaim je? Si myslíš že nemusíš hýbat páčkama a samo ti to míří nebo co? Je to jen assist který ti mírně domíří což ani poznat skoro nejde a pro lidi kteří už mají něco nahrané na gamepadu je autoaim zbytečný... Takže kdyby byla hra bez autoaimu tak v tom pro lidi co s gamepadem umí neni žádný problém...
CPU: AMD ryzen 7 7800x3d
GPU: Gigabyte AERO 5070ti
MB: Gigabyte b850 aorus elite wifi 7
ZDROJ: Seasonic core gx-850 atx 3.1
RAMky: Crucial OC pro 2x16gb DDR5
CASE: Montech king 95pro
SSD: Samsung 990 pro 2TB,
Chlazení: CPU - aio vodník od montechu, na radiátoru swap větráků za noctua A12-25 chromax black, na předním front mesh panelu ještě 2x noctua a14x25 g2

Lenovo legion 5 - 2060rtx
wietter
Nováček
Nováček

Příspěvek od wietter »

mozna pro par lidi co si to fakt davaji ,ale muj vynalez je pro vsechny :) a takovy skladny gamepad jsem jeste nevidel .Ale i tak je to podle me nesmysl analogem proste ovladat mys ,dostan se s analogem rychle s jednoho koncu obrazovky na druhy a zastav se presne na nejakym bode. Ja mel problem i v blbym menu najizdet ,bud to bylo moc pomaly a presnejsi a nebo moc rychly a nepresny ,a pak hrej nejakou hru kde po tobe šijou , a musis se rychle otocit z jedne strany na druhou a presne zamerit vmziku.A co treba strategie nebo rychly otoceni o 180 stupnu. Jako chci videt video jako dukaz :-) Mozna nejakej super profik to zvladne. Tady to ovladanni co jsem vymyslel je mnohem komfortnejsi ,presny ,skladny a mobilni. Nevim kde bys ten obycejny gamepad chtel mit ? Tohle je podle me dobry reseni ze je vsechno v jednom.Mas jak samotny gamepad tak mys a sipky a nejaky funkcni tlacitka .Ver mi ze jsem o tom hodne cetl a proveroval a sam hral ,zkousel a testoval ,a ze to je fakt problem u her ,hrat je jen gamepadem s analogy. To mozna tak nejaci blazni masochysti.
Naposledy upravil(a) wietter dne čtv 7. srp 2014, 21:46, celkem upraveno 1 x.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: Herní tablet - můj VYNÁLEZ

Příspěvek od LoCo99 »

co to video z crysis
wietter
Nováček
Nováček

Příspěvek od wietter »

LoCo99:

zdar ,tady je to video:

Crysis1:
http://youtu.be/nyEACZUU8AE
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Upravil jsem nazev. Se Shieldem to nemá nic spolecnyho.

Je to takova blbost, ze by to mozna v USA někdo i kupoval, ale tady nejsi v USA. Pokud bys chtěl vytvořit ovladac pro tablet, tak ne takovy bastl. To bys musel udelat univerzalni designove a ergonomicky ovladac a ten nabidnout nejakemu většímu vyrobci, nebo investorovi. To pubertalni video s hlaskama jak od desetiletého radsi smazej ;-) a aspoň se nauc něco o prezentaci.

Když to shrnu, pokud chces něco takového prodávat komercne, tak Cesko na to není zrovna idealni trh. Musíš vytvořit daleko sofistikovanejsi zarizeni, viz. vyse. Pruzkum trhu s nalezenim investora a výrobce je zaklad. Jinak na takovy bastl ti bude srat sousedovic Barik. Pokud myslis, ze hodíš na YouTube pubertalni video v cestine a budes jen cekat na peníze do klina, tak to jsi na omylu.
wietter
Nováček
Nováček

Příspěvek od wietter »

Hladis:

tak on je to prototyp ,hlavne mi slo zatim o funkcnost, design budu teprve resit :-) a o te ergonomicnosti ,co treba LG G2 ? Ti taky dali tlacitka dozadu :) To byl jen takovy napad ze bych si to mohl treba nechat patentovat nebo to nekde nabidnout .Ja jsem si to vyrobil hlavne pro svoji potrebu presne na miru ,ale chtel jsem to i nekomu ukazat ,ze je tady takova moznost hrani, protoze se mi to zda docela v pohode a hlavne ja sam docela hledim co dokazou uz dnesni tablety ,ze z toho jde proste udelat takova paradni herni konzole. Jeste pred par lety existovali jen UMPC a drahy jak neco a ted miniaturni tablety s Windows 8 a docela vykonny ,to vlastne ani neni tablet ale Micro PC, pro me to je super .Mel jsem psp ,ps vitu a sony vaio ux ,ale tenhle handheld u me zvitezil ,nic mensiho a vykonnejsiho neni :)
Zamčeno

Zpět na „Tablety“