intel i5
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- apofis026
- Nováček

-
intel i5
Dobrý den,
chtěl bych si postavit pc primárně na úpravu fotek a obcasné hraní,uvažoval jsem o i3 pkus dokoupit nějakou slušnou grafiku nebo i5ku a používat jen grafiku z procesoru , ale nevim jestli to neni kravina, mam omezené finanční prostřrdky a budu rad za každou připomínku.Chťel bych se vejít do cca 18tisic.
chtěl bych si postavit pc primárně na úpravu fotek a obcasné hraní,uvažoval jsem o i3 pkus dokoupit nějakou slušnou grafiku nebo i5ku a používat jen grafiku z procesoru , ale nevim jestli to neni kravina, mam omezené finanční prostřrdky a budu rad za každou připomínku.Chťel bych se vejít do cca 18tisic.
- Cocroach
- Černá karta

-
Re: intel i5
špatná sekce, špatný titulek, chceš OS?
- apofis026
- Nováček

-
a do jaký sekce to mám psát kdyz chci poradit s procesorem???
- Cocroach
- Černá karta

-
aha, promiň, tak to jsem to špatně pochopil tvůj požadavek, ale i tak, ukaž zbytek sestavy, kterou sis poskládal a do které chceš osadit procesor
- apofis026
- Nováček

-
Mi jde o to jestli je lepsi i5-4690k a nebo nějakej i3 plus grafika zvlášť, stim že bych časem dokoupil nějakou grafiku k tý i5tce cca do roka, tak jestli by to stačilo výkonově ta grafika z procesoru jen
- Cocroach
- Černá karta

-
do 18k seženeš sestavu s i5 i herní grafikou, záleží co to je občasné hraní; úprava fotek není nijak extrémně náročná na procesor, ale ve hrách se i5ka určitě využije; když se ptáš na procesor s odemčeným násobičem - máš v plánu taktovat?
- apofis026
- Nováček

-
Mam v plánu taktovat, jakou grafiku bys mi doporučoval?
- Cocroach
- Černá karta

-
teď žádnou, za dva týdny mají vyjít nové grafiky, takže bych počkal
- Cocroach
- Černá karta

-
avšak pokud vezmeš i5ku s odemčeným násobičem a budeš chtít taktovat, tak budeš muset vzít lepší chladič a lepší desku a tím pádem ti už moc na grafiku nezbude, podle mě by bylo nejlepší vzít i5 se zamčeným násobičem a k tomu nějakou výkonnější grafiku
- apofis026
- Nováček

-
takze by mi ta grafika z procesoru nestacila? a na to i3 se mam vykaslat?
- apofis026
- Nováček

-
Pro mě je nejdulezitejsi aby se mi pc nesekalo kdyz budu delat v illustratoru nebo upravovat fotky a aby mi vsefungovalo plynule stim ze by cas od casu zahraju nejakou hru
- Cocroach
- Černá karta

-
na hraní novějších a nejnovějších her ve full hd určitě integrovana grafika v procesoru stačit nebude ani na nejnižší detaily, i3 není vhodná volba, já osobně bych bral něco takového: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SU0118BF01
ale určitě doporučuji počkat ty dva týdny na nové grafiky
ale určitě doporučuji počkat ty dva týdny na nové grafiky
- apofis026
- Nováček

-
Diky moc za rady:)