DOC_ZENITH píše:Aha to by mohlo fvysvětlovat ty vyšší propady při MSAA ve vysokejch rozlišeních (chtělo by to aby někdo otestoval 980 s plnejma rops). Zroveň je zde další velká změna architektury, protože doposud jak u AMD tak NV byly rops vázané na sběrnici ne na TMU.
Co se týče toho mojeho MSI kusu, tak chladič super tichej i po OC neslyšitelné, teplota ve full loadu kolem 60 a v 2D je off a zlůstává kolem 60. Všeho OK... až na jednu zásadní botu, píská jako prase na porážce...
zítra mi příjde ta MSI taky za 9464 z CZC. nečekal jsem, že to druhej den bude o 2 litry dražší a všechny ostatní značky budou vyprodaný

moje euforie z prvních recenzí a nákupní amok se vyplatil. taky jsem se teda později drbal na hlavě jesli jsem neměl vzít radši aušus nebo gigabajt. asus jsem ale pochopil, že bude na chlup stejnej jako MSI, podle toho co tady čtu i podle recenzí a gigabyte není zatím ani v nabídce anebo jsem ho neviděl nikde.
mám pár otázek k té MSI:
1) jsou ty pískající cívky slyšet i při PC položeným na podlaze vedle stolu? mám R4ku
2) jaké jsou teploty při tvém OC na napájení? je to bezpečný z dlouhodobýho hlediska?
já bral MSI skoro bez váhání, protože už MSI mám a nic nepískalo, akorát jsem ji nezkoušel hned po pořízení taktovat a později jsem zjistil, že nejde vůbec přetaktovat... prostě smůla na kus, ale jinak šlape dobře už skoro 3 roky