Zabezpečení softwaru na HDD, jak naclonovat HDD??

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
slava25
Nováček
Nováček

Zabezpečení softwaru na HDD, jak naclonovat HDD??

Příspěvek od slava25 »

Předem se omlouvám, dal jsem tento post i do sekce pevných disků, abych řekl pravdu nevím kam ho zařadit...

Ahoj,

potřeboval bych radu od místního osazenstva jestli se někdo nesetkal s následujícím problémem.
Na starším CNC stroji je řídící jednotka která je ve skutečnosti obyčejný PC. V jednotce začal odcházet pevný disk (2,5" hitachi 5GB,sem tam nenajede, dělá opravdu strašné zvuky,je v každodením běhu od roku cca 1998-9) Tudíž jsem data naklonoval na jiný HDD, jednotka nabootoje, ale po chvíli ohlásí chybu HD007 což je dle manuálu následující :

Description : Product authorization key have not been found
Action : Enter PAK´s

vypadá to že software je nějak chráněný proti okopírování hardwarem v HDD ale nevím jak. Nějaké vadné sektory?? Reálný HW klíč v HDD?? Klíč v softwaru HDD??

Clonovat jsem se pokoušel v Acronisu, Ghostu, Clonezille, HDClone a ještě v jednom programu který je součástí hirens boot CD....

Nemá někdo nějaký nápad?? Koupě nového HDD je nemožná. Dostal jsem od výrobce jen nabídku nové řídící jednotky která by ale vč instalace stála stovky tisíc kč....

Ještě doplním že když připojím původní disk stroj bez problému naběhne (tedy pokud se disk zrovna rozběhne) a že disk je rozdělen na 4 oddíly na každém jsou jiná data. První oddíl je FAT12 a ostatní jsou FAT16...

Neví někdo co by se s tím dalo dělat?? případně poradit SW na ještě lepší klon disku??

Doplnění - Nevíte o nějakém softwaru který by disk naklonoval vč ID a serial number??
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Zabezpečení softwaru na HDD, jak naclonovat HDD??

Příspěvek od Alfajk »

nebude jednodusi najit nekde na netu onen ridici program? nevim o klonovacim software kterej by dokazal zmenit i seriovy cislo disku
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“